Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 SELESPEED VİTES PROBLEMİ

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

a.alfa

ARKADAŞLAR 2004 147 SELESPEED KULLANIYORUM.VİTESLER BİR AYDIR VURUNTULU GEÇMEYE BAŞLADI,VİTES GEÇİŞ SESİNİ HİSSEDİYORUM.BUNU HEM MANUELDE HEM CİTYDE YAPIYOR.BUNUN BASKI BALATAYLA ALAKASI OLABİLİR Mİ?FİYATINI BİLEN VAR MI?ARACIM 67000 KMDE.

KAKIRMAN

En kolay ve en rahat çözüm için en kısa zamanda servise gitmenizi salık veririm. Zira burada verilecek cevaplar bir nevi tahminlerden ibaret olacaktır.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

BOND

Aynı problem benim araçtada var,sitede birçok selespeed kullanıcısı var fakat tatmin edici bir yanıt malesef gelmiyor.

fztbalkan

geçmiş olsun.servise gidip baktırmak çok mantıklı tabiki.şunu söyleyeyim eğer alfa dan anlamayan bi usta ya götürürseniz selespeed yağı yerine ATF II(otomatik şanzıman yağı) koyuyorlar.kırmızı renkte!yağınızı kontrol edin ilk önce.tecrübelerim doğrultusunda tavsiye ederim.selespeed robot problemleri biraz pahalıdır belirtmek isterim:(kolay gelsin.

fastalone

Aynı sıkıntı benim aracımda oldu , genelde  ilk calıstırmadan sonra arac sogukken veya yogun trafikte olabilen  bir sıkıntıdır oncelikle yag seviyesini ve baglantıları kontrol ettirin. Robot kaynaklı problemlerde vites gecmemesi ve bosa atma gibi sıkıntılar olur.
Selespeed sportif amaclı oldugu icin normal otomatikler gibi gecis yapmıyor maalesef

TRUPHASE

selam; selespeed zaten sessiz bir sistem değil.Ayrıca manuel ve city durumu robotun sesini etkileyecek birşey değil. Ama yağını sürekli olarak kontrol etmek ve doğru yağı kullanmak hem ömrünü uzatıyor hem de sessizleştiriyor.Bu sesin diğer selespeed ler kadar mı olduğu yoksa daha fazla mı olduğu bakılmadan anlaşılamaz. Ayrıca selespeed motorunun çok sesli viteş değiştirmesi yada sağlıklı geçirmemesi yağına, selespeed soketine ve robotun ömrünün neresinde olduğuna bağlıdır. Sonuç olarak buradan yazarak yardım etmek mümkün değil. Ya başka bir selespeed kullanan ile karşılaştırın yanyana yada bir ustaya gösterin.
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]

GONENC

arkadaş bu robotun sağı solu belli olmaz.
üzerinde ne sensör biter ne de vana...
ucuz yollu halledip satabiliyorsan sat. yoksa dibine kadar değiştirmek zorunda kalırsın bir kere başlayınca arkası kesilmez...

TRUPHASE

quote:

arkadaş bu robotun sağı solu belli olmaz.
üzerinde ne sensör biter ne de vana...
ucuz yollu halledip satabiliyorsan sat. yoksa dibine kadar değiştirmek zorunda kalırsın bir kere başlayınca arkası kesilmez...

problemlerin çözümü satmak olmasa gerek. O zaman komple bırakalım alfa yı her yeri sorun zaten diye. Pire için de yorgan yakılmaz. Araçlarımıza düzgün bakalım, her önüne gelenle arabalarımızı yarıştırmayalım( her alfayı gta modeli sanmayalım), orasını burasını kurcalamayalım arıza da çıkarmaz yolda da bırakmaz.
[url="//www.trioacoustic.com"]www.trioacoustic.com[/url]