Mehaba.. Forumu çok uzun süre araştırdım ancak benzeri bir konu dahi bulamadım... 2008 model 147 aracımın şoför mahalli sileceğinin salınımını engelleyen sabitleme parçası bağlı olduğu koldan kırılmıştı ve camı silmek için hareket ettiğinde dikey konumdan yataya geçerken salınarak görüşümü mahvediyordu... Tamircimi arayıp durumu anlattığımda o bölgenin komple set halinde değiştiğini ve bununda işçilik hariç 900 tl gibi bir rakama mal olduğunu söyledi...
(ortaya dikkat... Pustan görülmüyor!)
Bende ilk etapta bunun ne olduğunu anlamak için aracımı düzlüğe çekip silecek takımlarının muhafazalarını söktüm ve kırılmayı inceledim... Önce yerine oturtup japon yapıştırıcısını denedim ama o bölgenin hareketsiz kalması gerektiğnden ilk harekette kırıldı... Bende motor ve kollarını komple söküp dedemin atölyesine sereserpe uzattım... İlk incelememde kırılan parçanın komple değil iki ayrı gövde olduğunu gördüm ve uçlarının boruha geçirilerek preslendiğini farkettim... Presin huvarlak izinde girip matkapla boydan boya bir delik açıp (4 mm çapında) önce kırılan bölgeyi yine japonladım ve o delikten geçirerek tekrar sarabileceğim şekilde cırt cırt denilen kablo bağı ile sabiledim... (bkz resim 2 ve 3)

Sonuç olarak her şey yerli yerine geçerken japon yapıştırıcısı biraz çıtırdadı ama sonuç mükemmel

tabiki bu çözüm idareten gibi oldu ama şimdilik 900 tl den yırttık
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi