Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 Far Yıkama ve Bi-Xenon Yükseklik Ayarı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

80city

Arkadaşlar merhaba, yakın zamanda muayeneye gireceğim. Aracım 159. Orjinal Bi-Xenon farlar mevcut. Tamponda far yıkama gözleri mevcut ama fara su atmıyorlar. Sadece uzun süre camlara su atarsam tampondaki gözenekler den su sızdırıyorlar. Ayrıca davlumbazın oradan yaylara bağlı Xenon yükseklik ayarı için olan parça kırık. Muayenede Xenon olduğu için problem yaşatırlar mı yoksa far yıkama mevcut ve ilk çalışmada farlar yukarı aşağı hareket ediyor oto ayar mevcut diye hafif kusur olarak geçer miyim? Ustama sordum, ayar kırık diye muayeneden kalanı hiç duymadım dedi. Aracın eski muayene kayıtlarında da uzun far kısa far ayarı hatalı olarak hafif kusur ile geçmiş. Yakın zamanda muayeneye girip sıkıntı yaşayan oldu mu?

Birkaç gün önce muayene istasyonuna gittim durumu anlattım sorun olur mu diye far yıkama var oto ayar varsa sorun olmaz dedi ama malum bu ara Xenon farlarla ilgili haberler falan da çıkınca muayene yapan arkadaşın insafına mı kalacaz diye çekiniyorum açıkcası. Bir de ağır kusur olunca geri trafiğe çıkamıyoruz ağır kusur düzeltmeye sanayiye giderken polise denk gelsek bu seferde onun insafına kalacaz.

mustafa26

Merhabalar, aynı donanımlardan dolayı aynı tereddütleri yaşayarak ben de muayeneye götürmüştüm aracımı. İlk açılıştaki yukarı aşağı hareketini de yapmıyordu üstelik. Özellikle son istasyonda arabaya yakın tarafa geçip kontrolleri izledim. Süspansiyondaki yükseklik ayarlayıcı mekanizmanın ve far yıkamanın varlığını kontrol ediyor ama işlevsel olup olmadığını incelemiyorlar. Çalışıyor olsa bile yükseklik ayarına hafif kusuru yazmak adettendir zaten :)
156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

80city

You are not allowed to view links. Register or Login
Merhabalar, aynı donanımlardan dolayı aynı tereddütleri yaşayarak ben de muayeneye götürmüştüm aracımı. İlk açılıştaki yukarı aşağı hareketini de yapmıyordu üstelik. Özellikle son istasyonda arabaya yakın tarafa geçip kontrolleri izledim. Süspansiyondaki yükseklik ayarlayıcı mekanizmanın ve far yıkamanın varlığını kontrol ediyor ama işlevsel olup olmadığını incelemiyorlar. Çalışıyor olsa bile yükseklik ayarına hafif kusuru yazmak adettendir zaten :)

Şimdi muayeneden geçtim. Far ayarına hatalı bile yazmamışlar. Motor no okunamıyor  :yukari-ok: ile hafif kusurlu geçtim. 2 sene kafam rahat  :)