Arkadaslar kızımın gaz-fren-debriyaj pedallarının oraya su gollenmiş, ve hala deli gibi yagmur yagıyor...
Yarın pazar servisler kapalı, bu gecelik 5 sokak ötede, kapalı pazar yerine parkettim.Yarın da yagarsa yandım, işe gitmem lazım..
Daha dün buğu yapınca; kaputun montaj bolgesindeki fitilleri acıp, tıkalı tahliyeleri acmıstım. Doseme nemliydi, gazete koydum. Yaprak vs. dolmuş hep..
Ancak yıldız gibi degisik bir anahtarla acıldıgı için silecek motorunun oldugu yeri açamadım. Orada da tıkanıklık olabiliyor mu? Halıyı sökmeli miyim ya da davlumbazın oralarda yapabilecegim bir hata olabilirmi?
147'de sorun başka nereden kaynaklanıyor olabilir, pazartesi servise gidene kadar benim yapabilecegim başka birşey varmı?
yardımcı olamadık sana kardeş...en iyisi kapalı bir yerde tutmak..yerında arabana binmeyiver
Bence hiç kurcalamayın,fazla kullanmamaya gayret edip kapalı bi yerde muhafaza ederek p.tesi doğru servise...Yanlız inşallah onlar da şak diye bulur
Aynı sorun bende de var... çözümüne salı günü bakacağız

Öğrendiğim alternatifleri size burdan yazarım. En yakın zamanda bir servise göstermeniz daha yararlı olacaktır.
Sorun nedenmiş?
Bugun sungerle 1.5 saat ugrasıp suyu temizledim. Arka taraf ta su almış.
Kaputu acıp gunduz gozuyle iyice inceledim, silecek motorunun orada su gollenebilecek bir yuva yok sanki. Daha once de yazdıgım gibi, kaputun montaj noktalarının oradaki fitil ve takozumsu plastikleri sokup, onların altındaki yaprak vs. temizlemeniz gerekiyor, ama bunu yapmıstım zaten. 147si olup ta yapmayan varsa mutlaka bir goz atsın.
Su alabilecek ayrı bir noktayı kesfettim bugun...
Kaputu actınız, aracın sol ön lastiginin orada durun ve motora dogru egilin. Orada, size en yakın konumda, şaseye 2 vida ile tutturulmus bir keçe var, bir boruya su kaçmasın diye yapılmış o keçe ve sanıyorum kalorifer sisteminin agzı o boru . bende o keçe yırtılmış ve Antalya'da insafsız bir şekilde saatlerce yagmur yagdıgı için, kaputtan sol öne dogru akarak giden su, yırtık keçenin de verdigi açıyla o borudan içeri gidiyor. Bu boru kalorifer borusu ise kalorifer sisteminden rabam su alıyor olmalı. Tahminim bu; ama o borunun kalorifer sistemi hava alma borusu olup olmadıgından emin degilim?
Yarın Yusuf usta'ya gosteriyorum, size de bilgi veririm.
Aracınıza alarm v.s. baglattıysanız montajcı malesef ya sırenın kablosunu yada anfı gıbı akuden elektrik çeken bır cıhaz ıcın kablo cektiyse yandınız. Çunkü kendı orjınal delıklerınden gecırmıyorlar farklı bır yerden bız ıle delık acıp aracın ıcıne gırıyorlar. Eger sızınkıde boyle bır durum ıse o montajcıya gıdın, dırek masraflarınızı karsılasın ya da kabloyu orjınalden yuvadan geçirdiler fakat tapasını kapamayı unuttu. Boyle bır sorunda olabılır. Çunku durduk yerde neden su alsın kı????
Edit bektas: Lütfen yazınızı yazarken daha dikkatli ve okunaklı, anlaşılır yazın.
D-5 Okunaklı mesaj yazın: Mesaj yazarken, okunması ve anlaşılmasının kolay olması açısından, büyük-küçük harf ve yazım kurallarına dikkat etmelisiniz. Büyük harflerle yazmanın net kullanıcıları arasında bağırmak anlamına geldiğini, noktamala işareti olmayan metinlerin ise okumayı işkence haline getirdiğini unutmayın.
Arkadaslar bu olay benim de basima geldi, sizinki de ayni midir bilemem ama ben problemin kaynagini buldum.. Sol kapinin on cam ile birlestigi noktadaki kirisin dosemesi islakti, ben de o kirisin dis lastiklerini kontrol ettim. On cam ile birlestigi noktadaki lastik 2 parca bir lastik, sag tarafla karsilastirdim ve ustte olmasi gereken parcanin alta indigini gordum. Elimle bunu duzelttim ve problem cozuldu. Umarim yardimci olur..
aynı dert benim de başımda.nasıl çözdüğünüzü söylerseniz bende o yolu izleyeyim....
Bu hafta içeri su alma haftası herhalde, benimki de her iki paspası ıslatmıştı, tahliyeleri daha önce açmıştım, burada sorun olamazdı. İçeride suyun geldiği yeri elimle yokladım ve ayaklara gelen havalandırma borusundan geldiğini farkettim. Bende bugün komple silecek altını tekrar söktüm!Silecek altındaki plastiği sökünce,yolcu tarafında dikdörtgen şeklinde havalandırma girişi var,bunun üzerinde suyu yönlendiren parça var ama baktım havalandırma kanalı ıslak,sanırım yönledirme plakası görevini düzgün yapamıyordu onu düzelttim,birde dikdörtgen girişe ekstradan bende bir panel yaptım,plastik pasta börek kabından. Havalandırma girişi yukarıya baktığından su direkt içeri giriyordu,ben bu pasta kabının yanını kestim buraya kapadım,sonuç havayı artık üstten almıyor,yandan alıyor böylece su girme ihtimali sıfıra iniyor,tabi bu çözüm GTV içindi. 156-147'de silecek altı tahliyeleri sert elektrik kablosu veya tel ile(çizebilir dikkat) açın,bunlar tıkalıysa havalandırma girişinden suyu alır,sunroofta varsa arka taraftaki tahliyeleri açın, tıkaç tarzı birşey duruyorsa kesin!
merhaba arkadaşlar, aranızda yeniyim, sizi tanıyalım topiği bulamadım, ilk mesajımı yazmak buraya kısmetmiş.
öncelikle bagaj kapağının yukarısından su alma problemi olanlar için söylüyorum, 3 hafta önce benim başıma gelmişti çünkü, tavan lambasının olduğu yere kadar ıslaktı ve su lekesi kalmıştı.Arka cam fıskiyesine giden minik hortumları korumak adına orada, 2 cm çapında bir hortum var, o yerinden çıkmıştı, kendim taktım, şu anda problem yok.su lekelerini de sonax döşeme temizleyici ile temizledim bir şey kalmadı, bilginize.
öte yandan sağ kapı döşemesinde de ufak tefek su lekeleri vardı, kapı düşükmüş, ayarlattım o da çözüldü.umarım sizinkiler de çabuk çözülür.
Benim arabadaki sorunu şöyle hallettik; ön tekerleklerin üzerindeki davlumbazın arkasında bir tıpa var o çıkmış. F
Deligi kapadık sıkıntı kalmadı...
Hatırlatma:
Sunroof'lu araçlarda hem ön hem de arka direklerden tahliyeler iner aşağıya. Bu tahliyelerin ucunda, hesapta içeri toz dolmasın diye bir tıkaç-sünger gibi birşey var. Özelliğini yitirdikten sonra o tahliyelerin tıkanmasına sebep oluyor. Tıkanan taraf tavana kadar su ile doluyor ve biryerlerden taşmaya başlıyor. Sunroof'lu alfa sahipleri su problemi yaşamıyor dahi olsalar fırsat bulduklarında o tahliyelerin ucundaki parçayı söküp atsınlar.
20 Mart 2012'de başıma gelen bu kez aracın diğer tarafı için yine başıma geldi.
Hemen buraya bir not düşeyim. eski kasa 147'niz varsa aracı bir kaldırıp altına bakın.
Ön tekerleğin üzerindeki davlumbazın; sürücü yönünde kalan tek vidasını söktüğünüzde genişçe bir tıpayla karşılaşacaksınız. Bu hem yolcu tarafında hem sürücü tarafında var. Aracın yaşından dolayı bunlar özelliğini kaybetmiş ve kolaylıkla düşebiliyor. Buyukçe bir su birikintisinden geçtiğinizde de davlumbaza basınçla gelen su arkasına da sızıp kabine doluyor.
(https://www.alfistiturkey.net/forum/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi49.tinypic.com%2F2a01czq.jpg&hash=7cf6998c83300b3f33c8cd0133c48d1f5d5bb95e)
Aracı kaldırmışken bir şey daha dikkatimi çekti. Egzosu ve susturucuyu tutan lastiklerin tümü özelliğini kaybetmiş; hepsinin lastikleri kopmuş ve onların sigortası olarak konmuş olan kumaş kısımları ucu ucuna hayatta kalmaya çalışıyorlardı. Müdahale etmesek birkaç aya büyük bir gümbürtü sonrası dikiz aynamdan egsozumu görecektim kesin :D Hepsini elden geçirdik. Yaşlandı artık bizim emektar
açıklayıcı resim ve bilgi için teşekkürler.. kulak ve küpe misali..... :alfisti:
Aynı şey geçen kış benim de başıma gelmişti. Polen filtresinin olduğu yerden araç su alıyordu. Önce kaputu açıp tahliye kanallarındaki çamuru temizledik. Buna rağmen araç yine su almaya devam etti. Sonra sanfuftan gelen su hortumunun ucundaki süzgeci kesip attık. Sorunu böylece çözmüş olduk.
Bu sunroof tan gelen su hortumunun ucundaki sunger nerde oluyor acaba tam olarak...