Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

lambda sensörü-debimetre arızası

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

xenogenesis

145 imde bir süredir sabah ilk çalıştırmada gaz yememe (cok bariz bir şekilde), egzosta patlama ve düzensiz rolenti devri gibi sorunlar var ama bunların tamamı yalnızca 5dk belkide daha az sürüyor. sonra herşey normale dönüyor.forumda epey aradım ama tam cevap bulamadım acaba bu sorunların lambda sensörü veya debimetreyle alakası olabilrmi. yada bu parçaların arızası durumunda ne gibi belirtiler olur. bu konuda yardım lütfen

Alfadanadam

Acaba şu mudur bu mudur demeden ilk examiner'a bağlatıp herhangi bir hata kodu okuyup okumadığını görün. Eğer lambda sorunlu ise examiner söyler. Ama tek bir hata koduyla parçayı değiştirmeyin. Hatayı sildirip bir süre kullanın, eğer lambda sonda hatası tekrar ediyorsa lambda değişmeli. Debimetre için Bosch servislerini öneriyorum şahsen. Bosch üretimi bir parça olduğu için ( gerçi lambda da Bosch üretimidir) arızasını daha sağlıklı tespit edebilirler. İşini iyi yapan bir Bosch servisi ilk etapta işinizi görür gbi.
Bu işlemler kar etmezse, bir alfa servisinde rolanti reset yaptırın.

145 in o patlama sesini çok iyi bilirim bence debimetrenizde bi sorun war.Ama tabi Bülent abinin dedigi gibi ilk önce bi kontrol ettirmeniz en mantıklısı.
Benim debimetrem arızalı oldugu zaman rölantide düzensizlik yapmamıştı lambda sensörününde yapçagını sanmıyorum fakat cihaza baglatmak en güzeli.
Geçmiş olsun

xenogenesis

teşekkürler yardımlarınız için, iş yoğunluğu nedeniyle hemen gidemeyeceğim servise o yuzden bilgi olsun diye sordum.
bir süre daha bu halde idare edeceğim mecburen.

Alfadanadam

Bir başka topicte aracınızda lpg olduğunu söylemiştiniz. Aracınızın ilk çalıştırmada sıkıntı yaşamasının sebebi bence çok az kullanılması sebebiyle uzun süre depoda kalan benzin. LPG'li araç kullanıcılarının birçoğunun farkında olmadığı bir sebep bu. Bence bir miktar yeni benzin alın ve bitirene kadar benzinle kullanın.