Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 156 2.0 TS için güncel açık hava filtresi tavsiyesi  (Okunma sayısı 157 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

octinum

• Moderatore
Bu konu ölümüne tartışıldı tabii geçmişte ama güncel tavsiyesi olan varsa diye konuyu açmak istedim.

Derdim performans ve ses değil. Bambaşka. Ankara'da birkaç yıldır sel ve derin su birikintileri olup duruyor. Malum 156 TS'nin hava girişi de epeyce aşağıda. Hortumla uzatmaya falan bakayım derken aklıma açık hava filtresi alıp hava filtre kazanının bulunduğu bölgede yukarı doğru bırakmak geldi.

Şu aralar kolay bulunabilen, debimetreye falan zarar gelmesine sebep olmayacak, uygun fiyatlı açık hava filtresi uygulayan oldu mu aramızda?
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

devirsever

• Membro
Acik filtre yukarda durdugunda kaput altindaki sicak havayi cekiyor bu yuzden tavsiye etmiyorum. Bunun yerine kendi hortumuyla satilan simota marka filtreler vardi eskiden, kit halinde. Yani debimetreden sonra filtreyi taktiniz, kendi zaten orjinal kutusunda, onunde uzanan hortumu camurluk icine yonlendirirseniz is tamam.

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-aksesuar-tuning-simota-universal-perforformans-hava-filtre-kit-adana-performans-1165465766/detay

yada ucuza ikinci el

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-aksesuar-tuning-simotta-karbon-hava-filtresi-1172774338/detay

Belki saticinin elinde borusuda vardir, olmazsa bir bir boru uydurursunuz.
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6 (Güncel)

octinum

• Moderatore
Acik filtre yukarda durdugunda kaput altindaki sicak havayi cekiyor bu yuzden tavsiye etmiyorum. Bunun yerine kendi hortumuyla satilan simota marka filtreler vardi eskiden, kit halinde. Yani debimetreden sonra filtreyi taktiniz, kendi zaten orjinal kutusunda, onunde uzanan hortumu camurluk icine yonlendirirseniz is tamam.

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-aksesuar-tuning-simota-universal-perforformans-hava-filtre-kit-adana-performans-1165465766/detay

yada ucuza ikinci el

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-aksesuar-tuning-simotta-karbon-hava-filtresi-1172774338/detay

Belki saticinin elinde borusuda vardir, olmazsa bir bir boru uydurursunuz.

Çok teşekkürler, hemen bakıyorum!

Aynen, motor kabininden sıcak havayı çekecek mecbur, ama olsa olsa bir miktar performans kaybım olur diye düşündüm. Aslında sökmesi takması kolaysa yılda 4 hafta falan kalabilir, yılın kalanında orijinale bile dönebilirim. :D Haftasonu hava durumuna bakıp Pazar günü değiştirebilirim falan belki. Ben bu Simota'lara bakayım hemen.

DcD-Semih

• Membro
Abi yine işine müdahil olucam :) 156'da sadece ses için açık filtrenin inan ki hiç anlamı yok, deli gibi emiş sesi var zaten 2litrelik ts motorun, hortum konusunda konuştuğumuz uygulama fazlasıyla tatmin edecek bak, yeter ki kazanın girişinden daha dar ve çok uzun olacak bir boru kullanma, hem ses, hem güvenli, hem orjinal olacak ve en önemlisi performans kaybı kaygısı olmayacak. Mk1 gibi telli kelebekte çok daha güzel oluyor ama emin ol ki cf3 ts'inde altta kalır yanı yok. Yan sanayi kaliteli bir filtre açık filtreden çok daha temiz ve serin hava sağlayacaktır hele ki kullanılmış bir açık filtreden.

@octinum

22101316I cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

octinum

• Moderatore
Abi yine işine müdahil olucam :) 156'da sadece ses için açık filtrenin inan ki hiç anlamı yok, deli gibi emiş sesi var zaten 2litrelik ts motorun, hortum konusunda konuştuğumuz uygulama fazlasıyla tatmin edecek bak, yeter ki kazanın girişinden daha dar ve çok uzun olacak bir boru kullanma, hem ses, hem güvenli, hem orjinal olacak ve en önemlisi performans kaybı kaygısı olmayacak. Mk1 gibi telli kelebekte çok daha güzel oluyor ama emin ol ki cf3 ts'inde altta kalır yanı yok. Yan sanayi kaliteli bir filtre açık filtreden çok daha temiz ve serin hava sağlayacaktır hele ki kullanılmış bir açık filtreden.

@octinum

Yok ben normalde açık filtre takmazdım zaten. :) Sesten çok memnunum, daha fazlasını istemiyorum. Performans da, bildiğim kadarıyla egzoz, yazılım falan filan bir alay işi değiştirmeden faydası yok. Dediğin uygulamada su çekmez diyorsan iş yapar, tek kaygım o benim, söylediğim gibi.

Ben şu halde yarın trigeri falan bi halledeyim. O ara hava filtre kazanını falan bi ölçüp biçeyim. Hatta alması kolaydı onu diye hatırlıyorum. Hortumcuya gideyim oradan, direkt adamın eline kazanı vereyim gerekirse, yap diyeyim. En kötü ihtimalle etrafına bir kocaman oring falan geçiririm.

Teşekkürleeeer!

Baktım güvenemedim, açık hava filtresi olayına ancak o zaman girerim.

DcD-Semih

• Membro
Hiç korkacağın bir şey yok abi, heleki alt muhafaza sağlamsa öyle tahmin ettiğin kadar su gelmiyor oraya zaten sadece dediğin gibi derin su birikintisi sıkıntı, orjinal de hava emişinin denk geldiği yere kadar hortumu uzat tamamdır, kazan ile hortumu sızdırmaz yapmak çok mesele değil zaten. Birebir cuk diye geçen hortum bile bulunur.

@octinum

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

GoogleTagged