Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 2.5 ile ilgili yardım?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

toksikomon

merhaba arkadaşlar.aracımla ilgili birkaç sorunum var.
1.şu aralar işim gereği aracı 2 günde bir kullanıyorum.sabahları aracı çalıştırdıktan 10-15 dakika sonra kendiliğinden yolda stop ediyor ve gün sonuna kadar bir daha tekrarlamıyor.acaba soğuktan mı, yoksa farklı bir sorunmu var?

2.geçen gün aracın arka kısmındaki iç aydınlatma açık kalmış ve 3 gün boyunca açık kaldığından zaten zayıf olan  aküyü bitirmiş.takviyeyle çalıştırırken boğaz kelebeğine giden hortumuda yerinden çıktı.sonradan yerine oturturdum.o dakikadan sonra yolda giderken 3000 devirden sonra araç gaz yememeye başladı.ama sorun 1 saat sonra kendiliğinden düzeldi.acaba benzin pompasındamı sorun var?yoksa 1. soruyla bağlantılı bir sorunumu var.
bunların haricinde motorun sesinde,çekişinde hiçbir sorun yok.
ayrıca araç lpg li ama aldığımdan beri lpg de kullanmıyorum.elim varmıyor lpg yi açmaya.benzini emerken daha bir ateşli oluyor:)

ayrıca bu kadar yazdık, danışmanlık ücretinide söylerseniz sevinirim

ku2

Simdi bogaz kelebegini RESET lemeniz faydali olacak. Bunun icin asagidaki adimlari takip edin.. Ama harfi harfine yapin.

1. Arabaya bindiniz. Kontak anahtarı MAR konumuna getirin ve 90 saniye bekleyin.
2. Kontak anahtarıni yerinden cikarmadan anahtar başlangıç konumuna geri çevirin ve 90 saniye daha bekleyin.
3. Daha sonra gaz pedalına hiç dokunmadan araci calistirin.
4. 10 dk arac calissin. Gaz pedalina hic dokunmayin. Aracin devri yukselip, alcalabilir. Onemli degil. Kelebek ayari yaptigi icindir.
5. 10 dk. bitince arabayi durdurun. 10 dk bekledikten sonra calistirip gezin. Dusuk devir, yuksek devir, dur-kalk trafigi gibi cesitli sekillerde kullanin.
Arabanin cekisindeki farki goreceksiniz.
Ayrica, onunuzdeki gunlerde adaptasyon sureci yani aracin sizin kullanim seklini ogrenme sureci olacaktir. Hemen hemen 200-300 km gibi birsey bu..

Bir deneyin pisman olmazsiniz.
Bunun bir de ECU yani aracin beynini de RESETleyebildiginiz cesidi var.. Onda da akunun kutup basini 45 dk. sokulu birakiyorsunuz..Daha sonra kutup basini tekrar baglayip. Yukaridaki adimlari uyguluyorsunuz.

Ama siz ilk once KELEBEK icin olani..yani kutup basini sokmeden yukaridaki adimlari takip ederek yapin.

Ben de 2.5 v6 kullaniyorum.. Yalniz degilsiniz.

Edited by - selimgencoglu on 24/03/2011  01:10:54
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

tolga_ozhan

Aracın sabahları stop etmesi büyük ihtimalle soğuk ile alakalı. Gün içinde yapmıyor demişsiniz. Ya motor zaten tam soğumadan tekrar çalıştırdığınız içindir yada gün içindeki hava sıcaklığı sabaha göre çok yüksek olduğu içindir. Büyük ihtimalle bu arıza rolanti ayar valfından kaynaklanıyordur.
İkinci bahsettiğiniz sorunun bence ilkiyle bağlantısı yok. Benzin pompasından olma ihtimalide düşük çünkü öyle olsa sürekli tekrarlardı. Boğaz kelebeğiyle alakalı olabilir, diğer bir ihtimalde debimetrenin anlık takılması olabilir. Yani debimetre silindire giren havanın artmış olduğunu algılayamamış olabilir. Daha sonra bu durum düzeldiyse tekrar yapana kadar beklemekten başka çare yok. Belkide tekrarlamaz ve sizde rahat rahat binersiniz.

ku2

Tolga, 2.5 v6 da rolanti valfi yok..
Bogaz kelebeginin yanindaki step motoru kelebegi kontrol ediyor. Dolayisiyla rolantiyi de step motoru kontrol ediyor. 1.6 ve 2.0 motorlarda rolanti valfi var.
Debimetre de sagliksiz olabilir...Ama bi reset atip denemekte fayda var derim..
Ne dersin..?

--

tolga_ozhan

Rolanti ayar valfı olmadığını yeni öğrendim ama illaki o görevi yapan başka isimli bir parça vardır ki zaten sen söylemişsin.
Genelde yüksek devirlerde gaz yememe sorununa başlıca sebebiyet verecek parçalardan birisidir debimetre. Resetlemekde fayda olabilir evet.

toksikomon

teşekkürler bu dediğinizi uygulayacam. öyle bir anlattınızki aracınızla bütünleştiğiz belli oluyor :) 2.5 bu kadar tanıyan birini bulmak güzel. hazır bir ufak daha sorum olacak.
normal kullanımda vitesdeyken ayagımı gazdan çekip, motora yük bindirdiğimde" guuurrrrrrr" diye bir ses geliyor. carıumda bir ustaya gösterdim önemli bir şey değil şanzımandan geliyor,normal bir ses dedi. acaba sizin araçtada aynısını yapıyormu?
araç konusunda biraz şüpheci yaklaşıyorum galiba en ufak ses kafama takılıyor.aracın 12 yaşında olduğunu unutuyorum.aracı sevdiğimden kaynaklanıyor herhalde:)

ku2

Gazdan çekip ayağınızı nasıl yük bindiriyorsunuz..?
Anlamadım.
--

toksikomon

kısaca ayağımı gazdan çektikten sonra yapıyor.viteş boştayken veya ayağım debriyajdayken ses çıkmıyor.