Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta aku

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

prodriver

Basima gelen bir olayi aktarmak istiyorum.

Giulietta 35 bin km de stoptan starta gecmedi birdaha calismadi. Cok yogun bir satte sol seritte kala kaldim. Bagaj dahi acilmadi. ucgen reflektore ulasmam 5 dakika surdu arka koltugu kaldirip bagaja ulastim. Fakat bu sirada insanlarin nekadar saygiz oldugunu gormus oldum. Kornalar, laf atmalar, alfa da yolda kalmis peh pehler 
polis dahil arkadaslar. Aracin 3 metre arkasina zar zor koydugum reflektore carpan ezen bile oldu. Neyse cok uzaklasmayim konudan. Bu km. de akunun bitmesi normal mi? artik start stop kullanmiyorum cunku bana kazandirdigi herseyi geri aldi. Suan degeri 310 tl. Hatta yerini bilen var ise start stop sigortasini cekmek istiyorum. Herseferinde tustan kapatmaktan biktim.

Alfadanadam

Normal mi birşey diyemem ama ben de hiç sevmiyorum o sistemi. Arabayı çalıştırır çalıştırmaz ilk yaptığım şeydir.
Teknik anlamda da turbo'ya zararlı olduğuna inanıyorum. Millet turbo arabasına turbo timer koysam mı diye düşünürken bunlar hepten araç durur durmaz motoru kapatan sistem icat ettiler.
Düşünün ki otobanda 120-130 gibi hızlarda gidiyordunuz ve bir sebeple park alanına girdiniz. Normalde bir süre turbonun dönüş devrinin en azından yavaşlamasını beklemeniz gerekir. Ama bu sistem çat diye kapatıyor motoru...

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Normal mi birşey diyemem ama ben de hiç sevmiyorum o sistemi. Arabayı çalıştırır çalıştırmaz ilk yaptığım şeydir.
Teknik anlamda da turbo'ya zararlı olduğuna inanıyorum. Millet turbo arabasına turbo timer koysam mı diye düşünürken bunlar hepten araç durur durmaz motoru kapatan sistem icat ettiler.
Düşünün ki otobanda 120-130 gibi hızlarda gidiyordunuz ve bir sebeple park alanına girdiniz. Normalde bir süre turbonun dönüş devrinin en azından yavaşlamasını beklemeniz gerekir. Ama bu sistem çat diye kapatıyor motoru...

Aynısı başıma geldi abi etmediğim laf kalmadı. 6-7 ay sene içerisinde çalışmadı , yaz dönüşü antepe geliyorum gişelerden geçtim kırmızı ışıkta çat diye kapattı 700 km yol geldim çalışacağı tuttu :) Turbo olayında bende senin gibi düşünüyorum , normalde kapatmama gerek kalmıyordu ama artık çalıştığı için kapatıyorum.

OZO..!!!

schumi

Bu km.deki bir akünün start stopu çalıştırmaması çok ilginç. Peki kontak anahtarını çevirip tekrar çalıştırmayı denemediniz mi?

prodriver

Denedik pek tabi mars motorunu cevirmedi bile takviye dahi yemedi zaten start stop akuler cok farkli sanirim bircok ariza lambasini da yakti ama hangileri hatirlamiyorum.

krm1983

Aracınız kaç model? Eğer 2011 ise yıldan dolayı değişmedi gerekebilir. Ben 2011 model jtd giulimin akusunu 62 bin km civarinda degistirmistim. Eger dizelse araciniz; zayif aku kisin kizdirma bujilerine  de zarar verecektir.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

Arturr

Benimde başıma geldi aracım 102.000 deyken metro city otoparka girdim iki saat sonra geldim arabada tık yok hiçbişey cslışmıyor,bayadır star stopda calışmıyodu zaten,neyse aküden aktarma yapıp calıştırdım yolda birden direksiyon kendi kendine sağa sola atmaya bsşladı ceviriyorum dönmüyor azdaha ciddi kaza yapıcsktım ,tabi bilgisizlik elektrikli direksiyon direk aküye bağlıymış akü tamamen boşaldığı için oluyormuş,değiştirince star stopda düzeldi..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Alsift140

You are not allowed to view links. Register or Login
Benimde başıma geldi aracım 102.000 deyken metro city otoparka girdim iki saat sonra geldim arabada tık yok hiçbişey cslışmıyor,bayadır star stopda calışmıyodu zaten,neyse aküden aktarma yapıp calıştırdım yolda birden direksiyon kendi kendine sağa sola atmaya bsşladı ceviriyorum dönmüyor azdaha ciddi kaza yapıcsktım ,tabi bilgisizlik elektrikli direksiyon direk aküye bağlıymış akü tamamen boşaldığı için oluyormuş,değiştirince star stopda düzeldi..
Bunun onlemini almamislarmi ya.
Hani akunuz olmese bi seble otobanda 120 ile giderken araca elektirik iletimi olmasa direksiyon gidiyormu. Cok tehlikeli bi durum.cunku daha onceki aracimda kutub basi problemi yasamistim olmayacak bisey degil.

Arturr

Vallahi öyleymiş arac giderken olurmu bilmiyorumda benim akü tamamen bitmiş usta öyle söyledi,takviye yaptıktan sonra karşıya geciyodum köprüyü gectikten sonra olmaya başladı birden taşların üzerinde gider gibi titremeye başladı,ustanın dediği bu tamamen boşalmış,

Arturr

Yoksa olmaz heralde,yoksa 3 yılı aşkındır kullanıyorum,çok şükür hiçbi sıkıntı yaşamadım,çok memnunum aracımdan;)