Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Triger kayışı kapağından yağ sızıntısı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Inan

Arkadaşlar fotograftaki gibi bir yağ sızıntısı oldu.bir iki fotograf daha ekliyeceğim.Conta sızdırmış dendi.Siz ne dersiniz?[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Inan

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Alfadanadam

Kayış yağ içinde kalmıştır, motor kompresyone bindiğinde diş atlama riski olabilir. Bence en kısa zamanda bir ustaya göstermelisiniz.

Inan

Teşekkürler....Aracı emniyetli bir şekilde nasıl kullanabilirim? En yakın 140 km yakınımda bir Alfa ustası var?

ku2

You are not allowed to view links. Register or Login
Teşekkürler....Aracı emniyetli bir şekilde nasıl kullanabilirim? En yakın 140 km yakınımda bir Alfa ustası var?

Zorlamadan, düşük devirde gideceksiniz.
Bülent haklı. Sıyırabilir diş..
Geçmiş olsun.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

147BLACK

İnan... az önce telefonda da konuştuk ama buraya da yazmakta yarar görüyorum. Bence Antalya'daki Turgay usta ile telefonda konuş ve uygun fiyata anlaştığın bir çekici ile Antalya'ya götür arabayı. Turgay usta bakımlarını bir güzel yapar. İzmir'deki servis yerine de bence artık orayı kullan. Bazı servisler "nasıl olsa müşteri bizde, onu bağladık" diye tecrübesiz ve iyiniyetli gördükleri müşterinin aracını sallıyorlar.
Anlattıklarına göre son büyük bakımdan sonra bunlar olmuş.
Gerçi en bakımlı motorda bile sürprizler olmayacak diye bir şey yok ama dediklerin servisin yaptığı bakıma işaret ediyor.
Cumartesi günü tatilde bunları ayarlayabilirsin sanırım.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

mahoretti

geçmiş olsun. inşallah büyük sıkıntı çıkmaz. Merak ettim İZMİR'de hangi servise gittiniz ?

Inan

Turgay ustayı aradım.Gerçekten çok yardımcı oldu. İzmirdeki servis de aynı teşhisi koymuştu.Ama arızaya bu gün triger kayış kapağını sökerek bir ustayla baktık.Egzantrik keçesinden sızdırma olmuş.Sorun şu O keçe nasıl durduk yere bu hale gelsin.Motorun ilgili bölümündeki basınç sonucumu ? Eğer öyleyse burası için buharlaşmadan kaynaklanan basıncı dışarı atacak bir hava deliği yok mu? varsa tıkalı demektir.Tabi bu yeni değişmiş keçelerden sorun çıkması biraz beni üzdü.Bu arada triger kayışında herhangi bir yağ yok sadece siyah kapağın iç kısmında dışa yağ sızan bölümde yağ var birinci fotodaki gibi bir durum var..Biraz sakin kullanarak idare edeceğim .Arda  izmirdeki ustalar gerekirse ücretsiz gelir yaparız diyorlar  bir sürü farklı  olanak sunuyorlar.İyi niyetlerinden şüphem yok.Turgay usta da çok iyi tabi telefonda aynı alternatifleri o da sunmuştu.Şimdilik LAGUNA ya biniyorum.Zamanım olunca problemi çözeceğim. Teşekkürederim arkadaşlar.

Inan

Üst kapak contası
Egzantrik keçeleri,
Krank keçesi,
Devirdaim su pompası,
Varyatör,
10.000 bakım için standart parçalar
Bujiler (platin )

Bu parçaları satın almak zorunda kaldım. Triger sökülecekse hazır motorda açılmışken elimden geldiğince parçaları hazırlıyorum.
Triger seti 2 ay önce değişmişti. Hazır masrafa girmişken sizin önereceğiniz birşey var mı ? Zaten arıza yukarıda ki resimlerden belli oluyor az çok.

Inan

geçmiş olsun. inşallah büyük sıkıntı çıkmaz. Merak ettim İZMİR'de hangi servise gittiniz ?

İzmirdeki servisin ismini vermekte çekincelerim var.İnsandır hata yapacaklar tabi ama birkaç şikayet daha duyumsarsam  ya da bir parçanın fiyatını  iki katı çekerse benden alıp başkasıına takarsa vs. vs  Hiç çekinmem yazarım.Ben sadece  o servise gitmeyi keseceğim ustalarının da savsaklığından rastgele ayarsız araç vermelerinden sıkıldım.Motor bitireceklerdi.büyük şehirlerde böyle servislere düşmek sinir bozuyor.Gerçi yeni araçlarda bile sorun çıkıyor ama yağ kaçırdığını göre göre müdahale etmemelerinin sebebini anlamadım.Triger yağ içinde kalmış.

mahoretti

bence sizin kendi memnuniyetsizliğinizi söylemeniz bir servisi karalamak değildir. Servisler maalesef müşteri seçiyor benim anladığım kadarı ile...

Düşünün ki, ben triger değiştiricem ve O servise gidicem belki... Sonra malum sebeplerden falan filan arıza çıkacak, sonra ben burda o servisle ilgili şikayetimi yazıcam ve tesadüf olarak siz de "KEŞKE" diyeceksiniz.....

Bu platformların bir amacıda birbirimizi bilgilendirmek.... İyiye yönlendirmek olduğu gibi kötüden de uzak tutmak...

Inan

bence sizin kendi memnuniyetsizliğinizi söylemeniz bir servisi karalamak değildir. Servisler maalesef müşteri seçiyor benim anladığım kadarı ile...

Düşünün ki, ben triger değiştiricem ve O servise gidicem belki... Sonra malum sebeplerden falan filan arıza çıkacak, sonra ben burda o servisle ilgili şikayetimi yazıcam ve tesadüf olarak siz de "KEŞKE" diyeceksiniz.....

Bu platformların bir amacıda birbirimizi bilgilendirmek.... İyiye yönlendirmek olduğu gibi kötüden de uzak tutmak...
Haklısınız zaten ne çektiyse millet bu tip hatalardan çekiyor.Servislerin durumu belli.Sadece bu bir hatamı değil mi
İhmalkarlık mı,
Gıcır gıcır aldım da sonradan mı oldu , bunu trigeri söküp baktığımızda  daha net cevap verebilirim .10 Kasım törenlerinden dolayı bu haftayı pas geçiyorum.Haftaya belli olacak bakalım. :-\

fevkalbeser12

Bende merak ettim bak servisi:) bence adını verin servisin en azından başkaları keşke demesin.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

agucba

Krank keçesini niye değiştirdiler. Oraya inildi ise bütün motorun açıldığını düşünüyorum. Gerek var mıydı o kadarına?

///////////////

Inan

Krank keçesini niye değiştirdiler. Oraya inildi ise bütün motorun açıldığını düşünüyorum. Gerek var mıydı o kadarına?

Krank keçesi ile ilgili bir şey yaptıklarını sanmıyorum İzmir'dekilerin.Trigeri değiştirirken varyatör bakımı yaptıklarını biliyorum.Ama yağ sızıntısından  şikayetçi olduğumu biliyorlardı.Kartelde de yağ sızıntısı olduğunu gördüm .Şimdi 3 defadır 10.000 bakımı yapılıyor  triger değişiyor Ben dememe rağmen yağ sızıntısını görmüyor? . Yağ kaybı ve trigerin de yağa bulanmış olması tepemi attırdı.

Arka tamponun altında yağ izleri var taze taze önden arkaya kadar sıçramış yolda gelirken .Bukadar çok yağ kaybı sonucunda keçeler ve contalar,hortumlar herşey elden geçsin istedim.Haftaya işler başlıyacak.

Bende bilmiyorum gerek var mı ama yapalım dediler? Turgay ustanında teşhisi bu yöndeydi.

Inan

Bende merak ettim bak servisi:) bence adını verin servisin en azından başkaları keşke demesin.

İzmirdeki servisten şikayetçi değilim aslında.Arabasını rüyasında görenlerdenim  bilmem anlatabildim mi? Hassas bir konu benim için. İzmir deki servisteki işçilik vs. İyi niyetten de şüphem yok.Sadece benim ne kadar hassas olduğumu bilmeleri için buradan sitemlerimi ve geri kalan herşeyi yazdım.İnsanların yüzüne direk konuşmayı beceremiyorum. Okuduklarına emin olduktan sonra da bu yazıyı yazmaya karar verdim.Şikayetçi olmak karokolda - mahkemede olur.Sitem ettim elimden geldiği kadar.(sinirlendim ) şimdilik problemler çözülmedi... onlar  da benim isim vermeyerek ne kadar iyi niyetli olduğumu karşılıklı güvenin sarsılmadan devam edeceğini bilmeleri aynı dikkatsizlikler de bulunmamaları ve dostluğun baki olmasının önemini anlamışlardır,biliyorlardır.