Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 156 Boya - Kaplama hk.  (Okunma sayısı 2732 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aspenza

• Membro
156 Boya - Kaplama hk.
« : 06 Mart 2020, 19:46:04 »
Herkese merhabalar,

156 2004 model 1.6 Progression aracımı alalı 2 gün oluyor, fotoğrafını ekliyorum, danışmak istediğim konu aracın boyası ile ilgili.

ön kaput, tavan ve bagaj için pasta cila, seramik ve kaplama olacak şekilde 3500 tl bodrum turgutreiste fiyat verdiler, sizce uygun mudur yoksa komple boyatmak mı daha mantıklı?

yeni bir alfa alana kadar ve araç sıkıntı çıkarmazsa en az 3-4 sene binmek istiyorum, şuan 240.000 km'de.
kaplama konusunda tereddütüm, yan kapı üstlerinin ve kaputun yanındaki sağ sol parçaların kaplanmayacağı için sırıtır mı sorusu.

komple fırın boya fiyatını henüz soramadım ama satarken sorun çıkmaması için şuan ki halini video ile kaydettim, kaplamaya daha sıcak bakma sebebim ise, bir ustanın söylediği; ya boya için camları kapı kollarını söktükten sonra aynı şekilde takamazlar da orjinali, açılması kapanması bozulursa demesi.

yardımınız için şimdiden teşekkürler, herkese iyi günler dilerim.
Can Albayrak

Can Albayrak 156 1.6 Progression 2004

uniquel

• Membro
Ynt: 156 Boya - Kaplama hk.
« #1 : 06 Mart 2020, 20:25:47 »
Hosgeldiniz, araciniz da hayirli olsun, kazasiz belasiz gunlerde..

Ah su galericilerin, alsatcilarin boyasizlik empozesi..
Yahu otomobil dedigimiz nesne, ya gercekten nesnedir,, A noktasindan B noktasina bizi goturur. Yani tuketim malidir.
Ya da nesnenin keyfe donusmus halidir, binerken izlerken yada ugrasirken keyif ve mutluluk verir, hobidir, sosyallesme aracidir vs vs.

E simdi bakiyorum sizin durumunuza. Araci alali 2 gun olmus ve 3-4 sene binmeyi planliyorsunuz.
Eger bu araci 3-4 sene boyunca nesne olarak kullanacaksaniz hic boyatmayin da kaplamayin da. Sizi A noktasindan B noktasina goturmesi icin boya durumunun pek bir onemi yok.
Ya da temiz temiz boyatin iyi bir ustaya, 3-4 sene boyunca da keyifle binin. Guzelce sokup toplarlar hic bisey olmaz. Yeterki kirilanin yerine yenisi takilsin, uydurma is yapilmasin.

Aldiginiz arac bugun itibariyle 17 yasinda, 3 sene sonra 20.. Kimse kusura bakmasin da 20 yasindaki 156nin boyasizini arayan, gitsin piyasasinin 10-15bin ustunu versin. Maalesefki daha araci alirken satmayi dusunur hale getirdiler insanlari.

Beni yanlis anlamayin, olaya daha düz mantik bakin. Düz bakinca olay ortada cevap da sizde sakli;
-Seramik falan dusunuyorsunuz belli ki aracini onemseyen ve keyifli ve titiz kullanmayi seven birisiniz.
-Ote yandan bu aracin parasina clio yada daha masrafiz daha basit bi araba alabilirdiniz, ama almadiniz. Cunku keyifli ve donanimli bi arac oldugu icin 156 yi sectiniz.

Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

ekerem

• Membro
« #2 : 06 Mart 2020, 23:47:29 »
Hayırlı olsun, ben tavan hariç fırın boya boyattım keşke tavanı da boyatsaydim diyorum şimdi, işinde iyi bir usta bulursanız ve acele olsun diye sıkıştırmazsanız boyanın daha iyi olacağını düşünüyorum.
156 1.6 ts
159 1.9 jtdm Q-tronic
159 2.4 Jtdm Manuel

Kelalper

• Membro
« #3 : 11 Mart 2020, 10:01:25 »
arkadaşlar 1.5 sene SONAX istanbul göztepe bayiliği yapmış biri olarak şunu söyliyeyim, seramik dediğiniz şey çizilmeyi engellemez vernik yanıklarını tamir etmez. sadece fırça ve bez çiziklerine karşı daha dirayetli hale getirir onuda düzgün şampuan ile bakımını yaparsanız. Oto yıkamalardaki kostik ile yıkarsanız o seramik denen şey 2 yıkama sonra yok olur. Bu konuda profesyonel olarak çalışmış kimya bilgisi gayet yüksek olan bir tekstil mühendisi olarak söylüyorum bunu. Bu tip seramik denen şeyin mucizevi bişey olduğunu söyleyen adamlardan uzak durun. Ben de seramik yaptım tabii ki seramiğin verdiği parlaklığı hiç bir koruma veremez. Ama müşteriye de bilgisini veriyordum nasıl yıkama yapması gerektiğini her 6 ayda bir özel sütü ile bakımının yapılması gerektiğini ve ücretsiz yaptığımızı söylüyordum. Kendi excel listem vardı 6 ayı dolduran aracın sahibini arayıp ücretsiz bakıma çağırıyordum.
IN BOOST WE TRUST

HVRF.Y

• Membro
« #4 : 12 Mart 2020, 12:59:59 »
Hayırlı olsun öncelikle.Böyle binmede ne istersen yap kardeşim.Naçizane tavsiyem boyat.Alev almış yanıyor halini görünce karşısına geçip keyiften dört köşe olucaksın. Emin ol.156 mı arkadan ufak bi kaza sonucu tavan hariç komple çiziklerden dolayı boyattım.Pırıl pırıl oldu.Tavsiye ederim

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

HRV.Y

octinum

• Moderatore
« #5 : 13 Mart 2020, 11:23:41 »
4 yıl binilecekse boyatın geçin bence. 3500TL mi yazıyordu yanlış mı okudum ben?? :D Güzelce boyatır, üstüne de düzenli boya koruma uygulamanızı evde bile yapsanız keyifle binersiniz ve değer. Buraya konusunu açarsınız, fotoğrafları paylaşırsınız, satarken de bir nebze alıcıyı rahatlatır, olur biter.

Alırken benim arabanın boya vb. durumuna hiç bakmadım bile. Şasi ve mekanik önemliydi. Tavan hariç her yer boyalı varsayarak aldım, hatta alırken Ali'ye söylemiş olmam lazım "keşke tavan da boyalı olaydı şu yanık izi olmazdı" diye. :D

Adana'da yakın bir Alfista arkadaşımın galerici babası meraktan baktı arabaya, o tarihte "bu arabanın sökülüp takılmış parçası yok" demişti.

Ama ben en geç yıl sonu/2021 başında, triger değişimi zamanında komple boyatacağım. Üstelik göze batacak kadar boya bozukluğu sadece kaputta var. Gerisini boyatma sebebim, farklı zamanlarda uygulanmış boyaların farklı marka/ayarda olmasından dolayı araçta en temiz bölgelerinde bile renk farkı olması. O kadarcık. :)
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

olcaycharger

• Membro
« #6 : 13 Mart 2020, 13:31:25 »
Bende aracımı boyatma arifesindeyim ama daha henüz kimse ile anlaşamadım. Komple boyanacak. Bende octinum gibi düşünenlerdenim.

Anadolu yakasında boyacı tavsiyesi olan var mı? 3500 lira çok uygun sanmam buralarda o paraya el sürsünler. Zaten boyacı ustası kaprisi ayrı bir çile.
Olcay Meral
1998 156 2.5 V6 24V Nero

coyote

• Membro
« #7 : 13 Mart 2020, 14:37:38 »
Bende aracımı boyatma arifesindeyim ama daha henüz kimse ile anlaşamadım. Komple boyanacak. Bende octinum gibi düşünenlerdenim.

Anadolu yakasında boyacı tavsiyesi olan var mı? 3500 lira çok uygun sanmam buralarda o paraya el sürsünler. Zaten boyacı ustası kaprisi ayrı bir çile.

Benim tecrube etme şansım olmadı ama, eskiden beri Alfa camiasında Bostancı Cahit Usta iyi anılır. Ben de yaza planladığım parça boya işleri için kendisinden fiyat almayı düşünüyorum.

mustafa26

• Membro
« #8 : 14 Mart 2020, 23:13:27 »
Benim tecrube etme şansım olmadı ama, eskiden beri Alfa camiasında Bostancı Cahit Usta iyi anılır. Ben de yaza planladığım parça boya işleri için kendisinden fiyat almayı düşünüyorum.
Benim 156'mın önceki sahibi ve boyasını yapan kişi Cahit ustadır. Fiyat olarak diğer boyacılarla kıyaslayamayacağım. Ancak kısmi boya yenilediği veya komple boyadığı araçları da inceleme fırsatım olduğundan işçiliğini beğendiğimi söyleyebilirim.

LYA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

156 1.6 1998
156 2.0 1999
156 SW SS 2003
145 QV 1997
156 2.0 1999

GoogleTagged