Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 çatı akıyor

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmet KARACA

arkadaşlar bu sabah bi alfa ayrıcalığı daha yaşadım diyebilirim. aracın kapısını bi açtım  ne göreyim :( gaz,fren debriyaj pedallarının alt tarafına komple su birikmiş.enterasan olan bir başka şeyde hç bi yerden sızıntı yok su damlayan bi nokta yok hayretler içinde kalarak sanayadi aldım soluğu.

naxos

Ayrıcalık tabikide bıraz sulu olmuş bu..
merak ettim nerden girmiş olabilir o su.?
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

ahmet KARACA

geçen yılda yaşamıştım buna benzer bi sorun :) sunroof tahliye borusu tıkanmış temizledik gitti.bugünki sorun içinse sunroof ayakları ve yagmurluk kırık olduğu için dediler yağmurluğunu tamir etmeye 150 lira istedi her ayak içinde tanesi 250 liradan fiyat aldı usta istanbuldan :(

Dentist

Bu Kahramanmaraş fiyatı mı?
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

ahmet KARACA

nasıl kahramanmaraş fiyatımı? burdaki usta istanbuldan fiyat aldı.toplamda 650 lira istedi iki ayak 500 tl 150 işcilik :( yaptırmadım tabiki sadece su almasını önledi 150 tl ona You are not allowed to view links. Register or Login öncede gittim aldım aracımı

tolga_ozhan

Sunroof arka uzun kısmının altında plastik siyah bir parça vardır. Hayati bir öneme sahiptir. O yoksa yada kırıksa sunroof kesinlikle su alacaktır. Zamanında çok çok acı tecrübelerle gördüm bunu. Ben yağmur yağdığında arabayı garajdan çıkartmıyor. Yıkatırken tavanı es geçiyordum. Bu şekilde 1 ay işkence çektim. Daha sonra çıkması hiçbir yerde olmadığı için sıfırına 240 TL para verip kurtuldum. Sadece basit siyah bir plastik  

Bir daha sunroof'lu arabamı tövbe.

ByHusky

pek şaşırılmayacak sorun daha öncede çok tanık olmştm alfada bu probleme

tolga_ozhan

Belirtmeyi unutmuşum problem Alfa'da değil bendeydi. Çok sinirlenip tavana yumruk atınca kırmıştım bahsekonu plastiği.

alperbatur

quote:

Belirtmeyi unutmuşum problem Alfa'da değil bendeydi. Çok sinirlenip tavana yumruk atınca kırmıştım bahsekonu plastiği.

hemen bir kroşe ile cevap vermiş...

tolga_ozhan

Nede olsa yanlış anlaşılmaya mahal vermemek lazım.

webu

ahmet karaca arkadaş ,
bahsettiğin su birikintisi , farkındaysan sürücü ayak pedallarının olduğu yer.
yani paspasın suyla dolmuş diyorsun.
şimdi şöyle : 156 çatım akıyor demişsin. çatının aktığına inanmak için çatıdan suların şıp şıp diye damladığına şahit olmak lazım yada çatıdan paspasa doğru bir sızıntı izinin oluşması-bulunması lazım.
eğer bu ikisi de yoksa (ki pek bahsetmemişsin bundan) olay bende olduğu gibi şöyle vuku buluyor olabilir :
radyatör sisteminde bir hasar/kaçak/tıkanıklık eğer sözkonusuysa bu direkt kendini paspaslara su akıtarak You are not allowed to view links. Register or Login haznesindeki su , eğer bir tıkanıklık varsa üstten gelen su basıncından dolayı kalorifer tesisatından içeri ; yani pedalların oradan paspasa sızar.
şöyleki ,
ben kendimde bu tesbiti yapıncaya dek , bazen sabahları paspasımın üzerinde su birikmiş olduğunu (bir bardak su kadar) görüyordum.
benimde aklıma çatıdan sızmış olabileceği geldi.
baktım,sızıntı izi yok.damlama filan da yok.
sonra , sunrooftan dendi. yani sunroof tahliyeleri tıkanınca şöför zeminine su çıkarıyormuş..
fakat ben bakıyorumki ,yağmursuz havalarda da su birikintisi görebiliyorum ve bendeki su paspasın üzerinde yalnızca.
yani benim paspas plastik olduğundan, alttan gelen bir su değil bu .
peki ne ? demekki bu su pedalların üzerinden damlıyor olmalıki , sırf paspasın üzeri ve ortası ıslak olmalı.çünkü bakıyorum, plastik paspasın kenarları yanları kuru . sanki biri tam ortaya bardakla su boşaltmış gibi .paspası kaldırıyorum ve bakıyorum döşeme kuru çünkü .
bilmem anlatabildim mi ..
yapman gereken şey de şimdi şu olmalı :
kaputu aç , su haznesi seviyesini araba düz yolda iken(yokuşta değilken) kontrol et. seviyeyi işaret et .
ara ara su eksiltip eksiltmediğine bir bakıvar.
sık sık arabana su ekliyor isen ;
bunun nedeni ,radyatör borularında kaçak olmasıdır.
sonucu , ayaklarının orada su birikmesidir.
çözümü , radyatör sistemine baktırmandır.
masrafı, 500-600 tlye radyatörün değişmesi gerekebilir.
tavsiyem , bu forumdaki bazı dostlar pek tavsiye etmiyor olsa da radyatör kaçak onarıcı ürünler ile halledilebilir de . ben denedim memnunun. sorun yok. aşağıda bahsettiğim ürün sıvı nitelikte değil de toz bir ürün . doğrudan suya başaltılıyor . fiyatı da 4 TL .
Linki :  You are not allowed to view links. Register or Login
bu fikirleri de dikkate alın ama sunroof tahliye kanallarının da tıkanıklık durumuna baktırılması gerekebilir .
kolay gelsin

Edited by - webu on 19/02/2010  11:45:01