Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 dizel gibi çalışıyor.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Onur ÖZTÜRK

Herkese merhabalar. Bildiğiniz gibi 2 gün önce 2002 model 156 1.6 aldım. Bugün dikkat ettiğim belkide daha önce heyecandan duymadığım bir sesi sormak istiyorum.

Araç rölantide çalışırken motorun sesiyle paralel olarak çıt çıt çıt diye ses geliyor. Sanki lpg'li aracın enjektörlerin çalışması gibi bir ses yada subapların sesli çalışmasına benziyor. Ilk çalışmada dizel sesi başlıyor ve motoru stop edene kadar devam ediyor.bu normal mi yada neye işaret? Bu arada varyatör 4000km önce değiştirilmiş.

Edited by - 10ur_1 on 07/12/2011  22:26:42

Edited by - 10ur_1 on 07/12/2011  22:29:23
                                                                                                                           Stile Italiano

Onur ÖZTÜRK

Herkes derbide galiba:)
                                                                                                                           Stile Italiano

fevkalbeser12

Sanırım tekrar gelmiş varyatör zamani:(
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Onur ÖZTÜRK

quote:

Sanırım tekrar gelmiş varyatör zamani:(

4000km çok az değil mi peki?
                                                                                                                           Stile Italiano

A.S.GÜMÜŞ

Öncalikle Alfanız hayırlı olsun, varyatör değiştiyse değildir, çünkü bildiğim kadarıyla ömrünü doldurmadan bozulan bir parça değildir, baktırmanızda yarar var

07 DH 800

fevkalbeser12

Belki tamir olmuştur değişmemiştir.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Onur ÖZTÜRK

quote:

Belki tamir olmuştur değişmemiştir.

faturada varyatör değişimi olarak görünüyor. 450 tl ücret alınmış. En iyisi yarın arayıp servise sormak.
                                                                                                                           Stile Italiano

Alfadanadam

Dizel sesine en benzeyen ses bozuk varyatördür. Varyatör değişim yazıp yerine sadece tamir edilmişse bayağı ayıp etmişler.
Onun dışında triger ve V kayış rulmanları da nadiren benzer sesler çıkarabilirler. Biraz motordan anlayan her usta sesi tanır merak etmeyin. Hiç anlayamıyorsa kesin varyatördür zaten :)

ottoman

varyatör değişmiş diyosunuz ama tarif varyatör sesine benziyor malesef

Onur ÖZTÜRK

Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Cep telefonundan internete girdiğim için videosunu koyamıyorum ama youtube'da ki bir video ile aynı ses. Video etiketi " old variator vs. New variator". 13 saniyelik bu videodaki sesin aynısı. Bir de varyatör sesini motor çalıştıktan sonra 2-3 sn sonra kesiliyor diye biliyordum fakat motor ısınsa dahi devam ediyor. Sanırım varyatör sesi bu. Yarın servisi arayıp yaptıkları işlemi öğrenip ne yapabileceklerini sormak istiyorum.
                                                                                                                           Stile Italiano

agucba

Eğer varyatör değiştirilmiş derlerse, değiştirildiğine dair belgeyi isteyin bence. Her parçada olduğu gibi bunun da garantisi vardır ve süresi geçmemişse, bence tekrar değişim yoluna gidin.

///////////////

Onur ÖZTÜRK

quote:

Eğer varyatör değiştirilmiş derlerse, değiştirildiğine dair belgeyi isteyin bence. Her parçada olduğu gibi bunun da garantisi vardır ve süresi geçmemişse, bence tekrar değişim yoluna gidin.

Az önce servisle görüştüm. Kayıtlarda varyatörün değişmiş olduğu yazıyor bu kadar kısa sürede arıza yapmaması lazım yağı tam mi? Gibi sorular sordular. Ben de yağının tam olduğunu ve sıkıntının nasıl çözüleceğini garantisinin olup olmadığını sorduğumda garanti veremiyoruz fakat geldiğinizde ücretsiz tamir edebiliriz dediler. Böyle birşey mümkün mü? Garantisinin olmamasını da yurtdışından gelmesine ve aracı firmanın garanti vermemesine bağlıyorlar. Eğer sorunumu düzgün çözemezlerse ne gibi yollara başvurabilirim?
                                                                                                                           Stile Italiano

A.S.GÜMÜŞ

Varyatör olmaması olasılığına karşı mutlaka servisinize götürün, ayrıca eğer yeni takılmış varyatör arızalıysa ne demek değiştiremiyorlar ? TR de satılan her ürün 2 yıl garantili değil mi ? Servisinizin Birmot olduğunu tahmin ediyorum. Siz bence öncelikle servisten bu evrakın bir kopyasını alın değiştirmezlerse tüketici heyeti başkanlığına başvuracağınızı ayrıca bu tavırlarını internette de paylaşacağınızı iletin.

07 DH 800

fevkalbeser12

2 yıl garantili ürünler ne olursa olsun elinizde belgede varsa itiraz edin sert bi tavır takının tüketici hakları falan diyin muhakkak yardımcı olur.
                         jeremy clarkson

Alfadanadam

quote:

quote:

Az önce servisle görüştüm. Kayıtlarda varyatörün değişmiş olduğu yazıyor bu kadar kısa sürede arıza yapmaması lazım yağı tam mi? Gibi sorular sordular. Ben de yağının tam olduğunu ve sıkıntının nasıl çözüleceğini garantisinin olup olmadığını sorduğumda garanti veremiyoruz fakat geldiğinizde ücretsiz tamir edebiliriz dediler. Böyle birşey mümkün mü? Garantisinin olmamasını da yurtdışından gelmesine ve aracı firmanın garanti vermemesine bağlıyorlar. Eğer sorunumu düzgün çözemezlerse ne gibi yollara başvurabilirim?

O kadar para verilecek ve garanti veremiyoruz diyecekler ha. Pes yani...

cem_dogan

kendileride beyan etmişler bu kadar sure zarfında arızalanmayagını.yerinizde olsam bizzat musait vaktimde gider.Bu ne ciddiyetsizlik diye başlardım.
alfa sevgisi

Alfadanadam

Bugünkü kurla bile ebay'den alındığından 400 tl altında fiyatı var. Hem işçilikten hem de sattığı üründen para kazanıcak ve hiç garanti olmayacak.
Ayrıca arabanızın eski sahibine taktıkları ürüne garanti vermediklerini söylemişler mi???

Burak1985

varyatörden başkası değil... ah şu varyatör senin yüzünden zamanında kaç kişi 156 dizel sandı bilirim o duyguyu traktör gibi çalışır bazen. eğim olurda yağlı çalışırsa sorun olmaz ama

Onur ÖZTÜRK

gerçekten çok teşekkür ederim. Bugün 2 kısa video çektim. Motor kapağı kapalı ve açıkken bunun sonucu varyatör çıkarsa içim rahat edecek. Tek yapılacak şey garantiden değişim için savaşmam kalacak. Aracımı sabahtan akşama kadar siliyorum bakıyorum vs. fakat keyifle süremiyorum. Ya varyatör değilse, ya başka birşeyse diye içim içimi yiyor
kaput açıkken

kaput kapalıyken

Edited by - 10ur_1 on 08/12/2011  22:26:47
                                                                                                                           Stile Italiano

fevkalbeser12

Sorun varyatör gibi ama keşke bu işi iki kişi yapıp birisi kontağa basıp diğeride videoyu motorun yanında çekseymiş o zaman daha iyi olurmuş ama sorun varyatör bence arabada maşallah multijet gibi:)
                         jeremy clarkson

Alfadanadam

Yüksek ihtimalle varyatör ama ses çok net değil.

A.S.GÜMÜŞ

Çok net değil ama bana pek varyatör gibi gelmedi, çünkü varyatörün ses yapma durumu başımıza hep ilk 30-40 sn dizel sesi ardından sesin kesilmesi şeklinde geldi, yani bir şartlanmışlık söz konusu, bir de ilk çalıştırmada ki sesi kaydedip yaklaşık 1 dk gibi yükleseniz daha iyi fikir sahibi olabiliriz. Bu arada servisiniz neresi ?
Aklıma geldi bence bir sesler başlığı açıp böyle sesleri videoya çekip yükleyelim, hakikaten iyi fikir, servise gitmeden evvel buradan fikir sahibi olup öyle gider dolayısıyla arabanın orasını burasını kurcalatmamış oluruz. Çünkü muhtemelen forum üyelerimizden birisinin başına gelmiş bir şeydir teşhis aşamasında yararlı olur diye düşünüyorum, bende de alt debriyaj merkezi değiştikten sonra ortaya çıkan çeşitli parçaların gevşekliğinden diye düşündüğümüz ama bulamadığımız bir ses var, sürücü koltuğundan çok iyi duyuluyor, ilk çalıştırmayla başlıyor sanki bir parça arada kalmışta bir yerlere sürtüyormuş gibi, gaz verdikçe oluyor, kayışlardan geldiğini düşünüyorum ama rölantide olmuyor, baskı balatadan mı geliyor bilmiyorum, kaputu açınca hiç farkedilmiyor, anlamadım bulamadım gitti

Edited by - A.S.GÜMÜŞ on 09/12/2011  10:17:48

07 DH 800

Alfadanadam

Varyatör arızasında ilerleyen safhalarda ses hiç kesilmez. Hatta ilk saniyelerde gelen sesler sonradan kesiliyorsa hiç masraf etmeyin bekleyin derim. Ama burada devam eden bir ses durumu söz konusu. Ben gene de kesin varyatördür diyemiyorum seslerden. Triger ve V kayış rulmanları da çok bozulduğunda buna benzer sesleri çıkarır çünkü.

alfistahakan

Bülentin dediği doğru .Rulmanları kontrol ettidikden sonra varyatöre yönelin ama bence de büyük ihtimal varyatör.
Hakan
Forever Alfa

A.S.GÜMÜŞ

quote:

Varyatör arızasında ilerleyen safhalarda ses hiç kesilmez. Hatta ilk saniyelerde gelen sesler sonradan kesiliyorsa hiç masraf etmeyin bekleyin derim. Ama burada devam eden bir ses durumu söz konusu. Ben gene de kesin varyatördür diyemiyorum seslerden. Triger ve V kayış rulmanları da çok bozulduğunda buna benzer sesleri çıkarır çünkü.

Ama varyatör yeni değişmiş, tabi taktıkları parça arızalı ya da çıkma falan değilse, varyatör arızası olasılığı düşüyor

07 DH 800