0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
quote: Gaz kelebeği zor sökülen bir parça değil.. Zamanında ben söküp temizlemiştim kendi aracımınkini..Ancak dikkat etmekte yarar var. Elinizi içine sokup, açılıp kapanan klapeye dokunarak temizlemeyin. Balata spreyi sıkın.. Kir, pis bırakın aksın.. Daha sonra kendisi kurusun..Bez vs..sokmayın içine.Bu arada gaz kelebeği olduğunu nasıl anladınız sorunu bende soruyorum..?Herşeyden önce gaz kelebeğini RESETlemeyi deneyin.Şöyle yapacaksınız.1. Anahtarı starttan bi önceki konuma yani MAR'a getirin ve 90 saniye bekleyin.2. Anahtarı geri çevirin ve 90 saniye bekleyin. (anahtarı çıkarmayın)3. Aracınızı gaz pedalına basmadan 10 dk çalıştırınız. Bu esnada, rölanti yükselip alçalabilir. Motor kendi ayarını yapacaktır. Gaz pedalına dokunmayın. Araç stop ederse, 1 nolu adımdan tekrar başlayın.4. Daha sonra tekrar geri çevirip kapatın motoru.5. Tekrar çalıştırıp rahatlıkla binin.. artık sıfırlanmış bir gaz kelebeğiniz var.
quote: quote: Gaz kelebeği zor sökülen bir parça değil.. Zamanında ben söküp temizlemiştim kendi aracımınkini..Ancak dikkat etmekte yarar var. Elinizi içine sokup, açılıp kapanan klapeye dokunarak temizlemeyin. Balata spreyi sıkın.. Kir, pis bırakın aksın.. Daha sonra kendisi kurusun..Bez vs..sokmayın içine.Bu arada gaz kelebeği olduğunu nasıl anladınız sorunu bende soruyorum..?Herşeyden önce gaz kelebeğini RESETlemeyi deneyin.Şöyle yapacaksınız.1. Anahtarı starttan bi önceki konuma yani MAR'a getirin ve 90 saniye bekleyin.2. Anahtarı geri çevirin ve 90 saniye bekleyin. (anahtarı çıkarmayın)3. Aracınızı gaz pedalına basmadan 10 dk çalıştırınız. Bu esnada, rölanti yükselip alçalabilir. Motor kendi ayarını yapacaktır. Gaz pedalına dokunmayın. Araç stop ederse, 1 nolu adımdan tekrar başlayın.4. Daha sonra tekrar geri çevirip kapatın motoru.5. Tekrar çalıştırıp rahatlıkla binin.. artık sıfırlanmış bir gaz kelebeğiniz var.sorunu olmayan arabada yapsak bu işlemleri faydası yada zararı olur mu ?
quote: değerli bilgiler için teşekkürler ,resetleme daha evvel yapmıştım bi kaç güne tekrar yapacağım . yalnız arkadaşlar sorunun kaynağını buldum gibi . çok ilginç gelebilir ama sorun büyük ihtimalle müzik sistemim ! . evet araçta sabahları hiç bir sorun yok ,araçla yaklaşık 5-10 km gittiğim zaman (tabi müzik dinliyorum bu arada, ses genelde ortanın üstü veya sona yakın) araç bir süre sonra dengesizleşmeye başlıyor . cumartesi aynı şekilde test için çıktığımızda yaklaşık 10 gittik ustayla beraber teyp kapalı. dedim ustaya bak işte şimdi yapmadı. ve müzik sistemini açtım sesi sonlara yaklaştırdım ,1-2 km sonra sorun başladı bugün sabah müzik dinlemeden yaklaşık 10 km yol yaptım aracı sıkıştırarak. ve sorun yok gayet iyi çalışıyor . neden böyle yaptığına gelince ; subwoofer basları çalarken farlar kısılıyor ekran ışıkları gidip geliyor yani voltaj sabit değil denge bozuluyor ,voltaj düşünce gaz kelebeği sensörü ecu ya yanlış bilgi gönderiyor (zaten bu bilgi voltajla gidiyor mesela gaz kelebeği 30 derece konumdayken ecu ya giden sinyal 4 volt ,biz müzik sistemini açınca voltaj tüm sistemler üstünde dengesizleşiyor ve ecu ya yanlış değerler gidiyor) ve düzensiz bilgi gönderen sensör ecu yu şaşırtıp olması gerekenden farklı değerler gönderiyor ve böylece araba silkelemeye başlıyor olay büyük ihtimalle bundan ibaret .bugün akşam yaklaşık 30 km yol yapmam gerekecek ve müzik sistemini çalıştırmadan kullanacağım . bakalım tahminlerim doğrumu ? biraz uzun oldu kusura bakmayın. cevaplar ve ilgi için herkese teşekkürler .Edited by - kemalkml on 26/03/2012 18:34:36
quote: neden böyle oluyor biryerini toplasan diğer yeri dağılıyor..
quote: Geçmiş olsun. Gaz kelebeğinden çok daha ucuz parçadır debimetre
quote: BOSCH yetkili servislerinden parça no ile sordurabilirsiniz..
quote: Herşeyden önce gaz kelebeğini RESETlemeyi deneyin.Şöyle yapacaksınız.1. Anahtarı starttan bi önceki konuma yani MAR'a getirin ve 90 saniye bekleyin.2. Anahtarı geri çevirin ve 90 saniye bekleyin. (anahtarı çıkarmayın)3. Aracınızı gaz pedalına basmadan 10 dk çalıştırınız. Bu esnada, rölanti yükselip alçalabilir. Motor kendi ayarını yapacaktır. Gaz pedalına dokunmayın. Araç stop ederse, 1 nolu adımdan tekrar başlayın.4. Daha sonra tekrar geri çevirip kapatın motoru.5. Tekrar çalıştırıp rahatlıkla binin.. artık sıfırlanmış bir gaz kelebeğiniz var.
quote: quote: BOSCH yetkili servislerinden parça no ile sordurabilirsiniz.. özel bi fiat servisine gittim parça bugün takılacak .sormadım ama bosch markadır muhtemelen