Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 156 Gaz Kelebek Potansiyometresi  (Okunma sayısı 2357 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Josephh

• Membro
156 Gaz Kelebek Potansiyometresi
« : 16 Ekim 2017, 19:44:29 »
Yahu arkadaşlar sabahtan beri arıyorum şu lanet olası parçayı bakmadıgım girmediğim yer kalmadı bi arada kendimi danimarka para birimini hesaplarken buldum o derece yani  Önerisi olan varmı nereden temin edebilirim bu parçayı
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

yigitekimdemir

• Membro
Ynt: 156 Gaz Kelebek Potansiyometresi
« #1 : 16 Ekim 2017, 19:46:23 »
İşin zor hocam, üretimi olmayan bir parça. Ben 3 sene önce değiştirdim ama 3 senede geri bozulmaya başlıyor.

Sorununu tam yazarsan belki parça değişimine gerek kalmayabilir. :)

Sent from my HTC M8 using Tapatalk

Josephh

• Membro
« #2 : 16 Ekim 2017, 19:53:35 »
Hocam

1-) Araç hareketsiz halde rölantide iken devirde oynama alma verme yok ve sabit

2-) Araç hareket halinde iken ayagımı gazdan cekıp boşa attıgımda devir 2000e kadar normal hızda düşüp 2000den sonra rölanti ayarına cok yavaş düşüyor.

3-)Bazende araç hareket halinde iken ayagımı gazdan cekip boşa attıgımda devir 1400 1500 de kalıyor

4-)Gaza basınca hava filtre kutusundan 2000 devire kadar bi poturtu sesi geliyor sonra açılıp motor sesi geliyor

5-)Aracın yakıt tüketimi güncel lpg fiyatı ile kmde 43 krş ve performansı da düşük devirlerde pek iyi değil

Geçen hafta bulundugum yerde bi arkadaştan potansiyometre buldum kendim çıkarıp taktım tabi takarkende hazır gaz kelebeğini temizledim arkadaşın potansiyometresi baya bi kötüymüş tekrar cıkardım kendimkini taktım ilk 3 madde bundan sonra başladı öncesinde sadece gaz verip cektiğimde 1500 0.500 arası gidip gelip düzeliyordu sorun bunlar işim baya zor baya

Josephh

• Membro
« #3 : 16 Ekim 2017, 19:55:28 »
dip not düşeyim bu yapılanlardan sonra gaz kelebek adaptasyonu yapıldı 90 sny muhabbeti sonuç vermeyince beyin resetlemeyede gidildi akü kutup başı vs vs

Alsift140

• Membro
« #4 : 16 Ekim 2017, 23:49:13 »
Bilsayardan kelebek sıfırlaması ve adaptasyonu yaptırmanız lazim.  Pötürdeme alt devirlerdeki cansızlık gider, rölantide bi süre düzelir ama devamlı benzin LPG geçişi bi süre sonra tekrar dalgalanmaya sebep olur. Kablullenmek lazım.

HTC M8w cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Josephh

• Membro
« #5 : 17 Ekim 2017, 08:44:58 »
hocam bu 90sny muhabbeti yeterli değil mi ?

aktugoksuz

• Membro
« #6 : 17 Ekim 2017, 09:26:23 »
Aynı sorun benim arabamda da vardı. Carium / Zeki Usta'ya götürdüm. Önce gaz kelebeğini çıkma bir tanesi ile değiştirdi, bir süre bin alışma sürecini atlatsın dedi. Ancak bir fark olmadı. Sonrasında tekrar götürdüm ve potansiyometrenin değişmesi gerektiğini söyledi ve yurtdışından gelen çıkma parçalardan alıp takacağını söyledi.

Parça geldiğinde baktığımda cidden hiç kullanılmamış gibi görünüyordu. Tabii bizim yakıtlar ve yolların tozu toprağını düşününce arada fark bariz. Parçanın değişmesinden sonra arabanın huyu suyu tamamen değişti diyebilirim.

Parçacıyı ilk aradığımızda 750tl dedi, 700tl'ye aldık parçayı.

Bugün tam olarak bir hafta oluyor değişim gerçekleşeli. '1 hafta alışma süreci var. O sürede birkaç defa hararet oynaması yapabilir' demişti Zeki Usta ama herhangi bir dalgalanma yaşamadım. Lakin her ihtimale karşı 90sn muhabbetini yaptım bende. Şu an bir sorunum yok.

Eğer imkanınız varsa bir gidip gösterin kendisine derim.
156 - 1.6 TwinSpark  - 2002
Mito - 1.4T Distintive - 2010
Fiesta - 1.0 Red Edition - 2015

Josephh

• Membro
« #7 : 17 Ekim 2017, 14:28:14 »
Hocam gitmeyi çok isterdim de kahramanmaraşda ikamet ediyorum zaten su problemleri çözemezsem sanırım bi ankara yolu gözüküyor.

Onun dışında elimde fazladan bi potansiyometre vardı burada bi tekniker abimiz aynı zamanda elektrikçilikde yapıyor ona götürdüm. İçini açtı sensörlerde oksitlenme varmış temizledi kontrol etti yağ sürdü vs vs çalışmayan potansiyometre benim aracımda durandan daha iyi oldu.Detaylı bilgi isteyen olursa yazsın yardımcı olmaya calısırım

GoogleTagged