Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 156 İlk Basışta Çalışmıyor  (Okunma sayısı 978 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Orhan Isvan

  • Ziyaretçi
156 İlk Basışta Çalışmıyor
« : 21 Temmuz 2007, 12:34:26 »
156 1.6 TS otomu Eylül 2006 sonunda yeni aldım ve bugüne kadar 29 bin km yaptım. Halen garanti kapsamında.

Son bir aydır, ilk basışta çalışmama problemi başgösterdi. Marş gayet iyi basıyor ama motor çalışmıyor. Uzun uzun marşa basmak, gaz vermek veya vermemek hiç farketmiyor. Bu durumda motor arıza ikaz lambası yanmıyor. Kontağı kapatıp tekrar açıp marşa basar basmaz hemen ve hiç problemsiz çalışyor.

Bu arıza genellikle motor birkaç saat durduktan sonra oluyor. Kısa süre durmuşsa her zaman yapmıyor ama ille de soğukken yapıyor, sıcakken yapmıyor diyebileceğim kadar tutarlı da değil. Canı istedikçe yapıyor ama canı soğukken daha sık istiyor gibi..

Birmot Bursa aracımı test cihazına bağladı  ve bir sorun göremedi. Tahmin edebileceğiniz gibi, servisteyken hiç yapmadı, daima ilk basışta çalıştı. Aracı bırakmamı, uzun süre stop ettikten sonra serviste de yaptığını görmek istiyorlar. Görmek istemelerine hak veriyorum ama görünce ne olacak? İkinci basışta çalışacak sonra tekrar saatlerce soğuması gerekecek. Soğuyunca BELKİ tekrar çalışmayacak....

İster istemez aracımı Birmot?a bırakacağım ama yakalaması bu kadar zor olan ve yakalasalar bile marşa basmaya ara verildiği anda kendiliğinden düzelen bir arızayı giderebilecekleri konusunda fazla iyimser değilim. Önerisi olan varsa minnettar olurum.


Edited by - Orhan Isvan on 21/07/2007  12:38:19
« Son Düzenleme: 07 Ağustos 2007, 21:56:26 Gönderen: agucba »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

agucba

  • Amministratore
  • İleti: 8.775
    • Çevrimdışı
156 İlk Basışta Çalışmıyor
« #1 : 21 Temmuz 2007, 12:46:08 »
Orhan Bey, bu sorun çok büyük olasılıkla rölanti valfinden kaynaklanıyor. Bazen ilk çalıştırmada çalışmıyor gibi yapar, hemen stop edip tekrar çalıştırınca hiç bir şey olmamış gibi çalışır. Rölanti Valfi'nin değişmesi ile sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum. Ama bu konuda bilgisi olan arkadaşlar da bilgi vereceklerdir.
Hatta benim arabada daha ileri gidiyor ve rölanti valfinin motor kaputuna çok yakın olması sebebi ile çok sıcak bir havada hiç çalışmıyor. Bu durumda ya arabayı çalıştırmaya çalışırken aynı anda birisinin rölanti valfinin üstüne tornavidanın arkası ile hafifçe vurmak gerekiyor veya bu valfi soğuk su ile soğutmam gerekiyor.

« Son Düzenleme: 21 Temmuz 2007, 12:46:08 Gönderen: agucba »

///////////////

Orhan Isvan

  • Ziyaretçi
156 İlk Basışta Çalışmıyor
« #2 : 21 Temmuz 2007, 14:22:23 »
Teşekkürler. Birmot'u sorunun rölanti valfinden kaynaklanıyor olabileceğine ikna etmeye çalışacağım.
« Son Düzenleme: 21 Temmuz 2007, 14:22:23 Gönderen: Orhan Isvan »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Orhan Isvan

  • Ziyaretçi
156 İlk Basışta Çalışmıyor
« #3 : 29 Temmuz 2007, 01:02:30 »
Sorun çözülünce yazacaktım ama o kadar uzadı ki, hiç değilse bugüne kadarki gelişmeleri anlatayım dedim.

Birmot Bursa servisi arızayı giderdiğini söyleyerek aracı bana teslim etti. Rölanti valfi arızalı değilmiş, sorun bujilere su kaçmasından kaynaklanıyormuş. Özellkle 1. silindirin bujilerinden biri civarında ıslaklık varmış, sorun buymuş, kurutup temizlemişler, sorun çözülmüş... Suyun nasıl olup da binlerce kilometredir buharlaşmadığını sorunca, ?buharlaşmamış işte? dediler. İşin ilginci, buna samimiyetle inanır gözüküyorlardı.

Herhangi bir yerine su kaçsa bile, bir benzin motoru saatlerce, günlerce çalışıyorsa, suyun bu arada mutlaka buharlaşacağı yönündeki görüşüm kabul görmedi, velhasıl. 8 bujili bir motorun 7 bujisi sorunsuz çalışırken biri çakmasa bile motorun sağlıksız da olsa yine de çalışacağı yönündeki görüşüm de kabul görmedi.

Bir türlü buharlaşmak bilmeyen bir suyun, kontak kapanıp açıldıktıktan sonra etkisini kaybedip, motor çalışırken de etkisiz kalmaya devam edip, ancak motor saatlerce durduktan sonra tekrar etkin hale gelmesinin mümkün olmadığı yönündeki görüşüm de kabul görmeyip, yetkili Alfa Romeo servisi aracımda bir arıza kalmadığında ısrar edince, mecburen aracı teslim aldım.  

Ertesi sabah yine ilk basışta çalışmadı elbette. Daha sonra da, defalarca tekrarladı. Servise durumu bildirdim. Tekrar bırakacağımı ve bu sefer ?denedik, artık her zaman ilk basışta çalışıyor? demedikleri sürece geri almayacağımı ve geri almadığım sürece garantiden kaynaklanan haklarımı mahfuz tuttuğumu söyledim. Rölanti valfini değiştirirlerse sorunun ortadan kalkacağını düşündüğümü de yineledim.

Hafta içinde arabamı tekrar bırakacağım. Birmot Bursa personeli iyi niyetli ve güler yüzlü gözüküyor ama kendileriyle suyun hangi şartlar altında buharlaşacağında bile anlaşamıyoruz. Bakalım rölanti valfi arızasında nasıl ve ne zaman anlaşacağız... Gelişmeleri yine yazarım.
« Son Düzenleme: 29 Temmuz 2007, 01:02:30 Gönderen: Orhan Isvan »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.597
    • Çevrimdışı
156 İlk Basışta Çalışmıyor
« #4 : 30 Temmuz 2007, 08:28:31 »
İhtimaller:
* Motor sıcakken arıza oluşmaması ve sadece soğukken olması bana elektriki bir problemmiş gibi geldi. Üzerinden bir miktar akım geçtikten sonra ısınan ve elektriği daha iyi iletmeye başlayan bir kablo yüzünden bu problemleri yaşıyor olabilirsiniz.
* Bujiler üzerindeki ateşleme bobinlerinden birisi arızalı. Özellikle buji kablolarını, bobinlerini ve bağlantı yerlerini kontrol ederseniz iyi olur.
*Potansiyometre arızalı !
« Son Düzenleme: 30 Temmuz 2007, 08:28:31 Gönderen: Alfadanadam »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

alfa146

  • Ziyaretçi
156 İlk Basışta Çalışmıyor
« #5 : 30 Temmuz 2007, 16:52:33 »
o suyun buharlaşmama hikayesi doğru ne yazık ki. banada pek mantıklı gelmiyor ama orda kalan su ne hikmetse buharlaşmıyor. buji lastiklerindenmi olsa gerek bilmiyorum ama mantığa aykırı bi şekilde buharlaşmıyor.

başıma geldiği için biliyorum. arabanın motorunu yıkattım.çok fazla hissettirmesede miraz tutukluk oldu motorda, bakarm ederim derken 1 hafta geçti ve buji kablolarını söktüğümde o buharlaşıp uçması gereken su bana inat ben burdayım diyor gibi gözümün içine bakıyordu.
« Son Düzenleme: 30 Temmuz 2007, 16:52:33 Gönderen: alfa146 »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
156 İlk Basışta Çalışmıyor
« #6 : 30 Temmuz 2007, 17:10:23 »
Bana potansiyometre sorunu gibi geldi belirtiler.. Potansiyometre probleminde araba yazın bile sanki "soğuk motor çalıştırıyormuş" gibisinden bir tepki verir.. Devir kendini bulamaz ve araba stop eder.. 1 kaç marştan sonra çalışır ve normal çalıştıktan sonraki her marşta ise herhangi bir problem görülmez.. Ta ki motor soğuyana kadar..
« Son Düzenleme: 30 Temmuz 2007, 17:10:23 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Orhan Isvan

  • Ziyaretçi
156 İlk Basışta Çalışmıyor
« #7 : 30 Temmuz 2007, 18:27:50 »
Alfa 146, suyun kapalı bir yerde olduğunu söylediğiniz için çok teşekkürler. Nasıl buharlaşmayabildiğini şimdi anlıyorum elbette. Eğer bunu bana servis söyleseydi, o zaman da anlardım ama sadece ?buharlaşmamış işte? demekle, benim ne anladığıma pek de önem vermediklerinden başka birşey anlatmış olmadılar.

Su temizlendikten sonra da motor bazen çalışmayıp, kontak kapatılıp tekrar açılınca çalıştığına göre, sorunun elektronik bir üniteden kaynaklandığı belli sanırım. Su kapalı ortamda buharlaşmayabilir ama kontağın kapanıp açıldığını da anlayamaz herhalde.

Tolga, gaz pedali potansiyometresinden mi bahsediyoruz, başka bir potansiyometreden mi? Bu elektronik işi çıktı çıkalı motorlarla arama çok can sıkıcı bir mesafe girdi. Nerede o eski güzelim yatık Weber karbüratörler, klapeler, mekanik gaz çubukları, platinli, meksefeli, bobinli ateşlemeler? Neyin ne olduğu belliydi...  
   
Performans bu kadar değildi tabii. Elektroniğin yararlarını reddetmiyorum ama yabancılaştım ister istemez. Arıza tespiti mantık işiydi, şimdi ölçüm işine dönüştü. Tabii ölçülebildiği ve normal değerlerin ne olması gerektiği bilindiği takdirde. Bunları da insanlar değil, başka elektronik cihazlar biliyor.

Araba yarın tekrar servise gidiyor. Bakalım bilgisayarlar ne buyuracak? Ve bakalım kaç gün sürecek?...

Bu bitince de, konsolu sökmeyi gerektiren, dolayısıyla 2 gün sürecek bir evoporatör değiştirme işlemi var sırada. Klima çalışırken, şoför tarafındaki paspasa su damlıyor. Uzun yolda ayakkabımı ıslatacak kadar birikiyor.

Tahliye tıkalı zannettim ama açık ve suyu dışarı tahliye ediyor. Evoporatör arızalıymış. Anlaşılan suyun bir kısmını buharlaştıramıyor. Yenisi ısmarlandı. ?Bir haftada gelir? dediler ama gecikeceğini düşündüğümden, bu marş sorunuyla birleştirmek istemedim. Paspasın altına gazete koydum ki suyu emsin, küf/pas sorunu çıkmasın diye.        

Anlayacağınız, iki bölgeli otomatik klimanın suyununun bir kısmını gazete kağıdı emiyor, motor ise şimdilik ?kol atmadan? çalışıyor. Haydi hayırlısı...

« Son Düzenleme: 30 Temmuz 2007, 18:27:50 Gönderen: Orhan Isvan »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
156 İlk Basışta Çalışmıyor
« #8 : 30 Temmuz 2007, 20:41:23 »
Evet tabirinizle gaz pedalı potansiyometreside denebilir : )

Elektronik konusunda size hak veriyorum.. Ne kadar elektronik o kadar dert malesef..

Klima konusunda ön konsolu hazır sökmüşken klima radyatörünüde kontrol ettirin. Çünkü eğer teşhis yanlış ise tekrar aynı işlemi yapmanız gerekebilir.. Ki anlattığınız içeri su damlatma problemi klima radyatöründende kaynaklanabilir..
« Son Düzenleme: 30 Temmuz 2007, 20:41:23 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Orhan Isvan

  • Ziyaretçi
156 İlk Basışta Çalışmıyor
« #9 : 01 Ağustos 2007, 17:23:09 »
Araba dünden beri serviste. Bugün, bütün bujileri degiştirerek sorunu çözdüklerini söyleyip, arabayı almamı istediler. İlk basışta çalışmayıp ikinci basışta gayet sağlıklı çalışan bir arabanın arızasının buji olamayacağını söyleyerek almadım. Yarın sabah tekrar deneyecekler. İlk basışta çalışırsa arızayı giderdiklerinde ısrar edecekler.

Araba 30 km de. Normal ömrü 100 bin km olan bujilerin parasını ödemekle (su kaçırdığım için garantiye girmemesine razı olmakla) sorunun çözüleceğine inansam hiç itiraz etmeyeceğim. Bujilere su kaçırdım, ceremesini çekmeye razıyım ama arızanın bundan kaynaklandığına inanmakta güçlük çekiyorum. Bence bujiler boşuna değişmiş olacak. Önerisi olan var mı?
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2007, 17:23:09 Gönderen: Orhan Isvan »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

agucba

  • Amministratore
  • İleti: 8.775
    • Çevrimdışı
156 İlk Basışta Çalışmıyor
« #10 : 01 Ağustos 2007, 17:33:31 »
Ben hala Rölanti Valfi'nde ısrarcıyım. Çünkü bu parça bildiğim kadar ile pahallı bir parça ve yetkili servis değiştirmek istemez.
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2007, 17:33:31 Gönderen: agucba »

///////////////

Orhan Isvan

  • Ziyaretçi
156 İlk Basışta Çalışmıyor
« #11 : 01 Ağustos 2007, 17:51:50 »
Rölanti valfi benim de aklıma yatıyor. Israrım üzerine ?rölanti motoru? dedikleri bir üniteyi test ettiklerini, sağlam olduğunu söylüyorlar. Bujilerin de pek ucuz olacağını sanmıyorum. Parasını benden alıp boşuna değiştirirlerse eninde sonunda arızalı parçayı, muhtemelen rölanti valfini (veya motorunu), değiştirmek zorunda kalacaklar. Üstelik o zaman bujilerin parasını geri isteyeceğim konusunda şerh düşerek teslim kağıdını imzalayacağımı söyledim. Zaten o zaman ?yarın sabah tekrar deneyelim? dediler. Bujiden kendileri de pek emin değiller galiba.
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2007, 17:51:50 Gönderen: Orhan Isvan »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

agucba

  • Amministratore
  • İleti: 8.775
    • Çevrimdışı
156 İlk Basışta Çalışmıyor
« #12 : 01 Ağustos 2007, 18:00:12 »
Çünkü bahsettiğiniz bazen ilk çevirişte çalışmama bende de oluyor. Stop edip tekrar çalıştırınca hiç bir şey yokmuş gibi çalışıyor. Geçen Perşembe servise uğradığımda bu valfi temizletmiştim. İçi oldukça tozlu idi ve tornavida ucu ile oynandığında kendiliğinden geri gitmesi gereken valf benzeri bir parça bu görevini tam yapmıyordu. Benzin ile temizlendi, biraz yağlandı, hava tutuldu ve takıldı. Tabi takılırken bir nevi yapıştırıca da sürüldü. Şimdilik bu çalışmama daha tekrarlamadı.

Ayrıca aracınızı Examiner'a da bağlatıp kontrol ettirin. Belki Bülent'in (Alfadanadam) dediği gibi elektrik sisteminde bir arıza vardır.
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2007, 18:00:12 Gönderen: agucba »

///////////////

Orhan Isvan

  • Ziyaretçi
156 İlk Basışta Çalışmıyor
« #13 : 01 Ağustos 2007, 19:00:20 »
Bilgiler çok makbule geçiyor. Teşekkürler. Examiner?ın hiçbir arıza göstermediğini söylüyorlar. Belki rölanti valfini söküp, içinin tozlu olup olmadığına, valf benzeri parçanın hareket edip etmediğine bakmaya razı edebilirim servisi.

Edited by - Orhan Isvan on 01/08/2007  19:01:45
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2007, 19:00:20 Gönderen: Orhan Isvan »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

master

  • Editore
  • İleti: 4.689
    • Çevrimdışı
156 İlk Basışta Çalışmıyor
« #14 : 01 Ağustos 2007, 19:41:02 »
Examiner rölanti valfini gösteriyor muydu ? Ben tam emin değilim ama göstermiyor diye hatırlıyorum.
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2007, 19:41:02 Gönderen: master »
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

agucba

  • Amministratore
  • İleti: 8.775
    • Çevrimdışı
156 İlk Basışta Çalışmıyor
« #15 : 01 Ağustos 2007, 20:23:29 »
Benim bildiğim de göstermez :))
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2007, 20:23:29 Gönderen: agucba »

///////////////

Orhan Isvan

  • Ziyaretçi
156 İlk Basışta Çalışmıyor
« #16 : 01 Ağustos 2007, 22:19:03 »
Rölanti valfinin sağlam olduğunu da söylüyorlar, examiner'in hiçbir hata tespit etmediğini de. Ama rölanti valfini examiner'la kontrol ettiklerini söylemediler. Yarın, valfin sağlam olduğunu nasıl anladıklarını da sorarım. Ancak bujileri test etmeden değiştirdiklerini, böyle bir test cihazları olmadığını söylediler. Elektronik öncesi çağda, çok basit buji test aletleri vardı. Elektronik çağında bu artık mümkün değil mi?
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2007, 22:19:03 Gönderen: Orhan Isvan »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Orhan Isvan

  • Ziyaretçi
156 İlk Basışta Çalışmıyor
« #17 : 02 Ağustos 2007, 19:27:11 »
Arabayı teslim alırken yeni bujilerle de ilk basışta çalışmayınca, bana arıza giderilinceye kadar kullanmam için bir Fiat Linea verdiler. Profesyonel bir yaklaşım ve güzel bir jest. Bence bu Alfa Romeo?ya yakıştı. İşlerim aksamakla kalmıyor, servise her araba bırakmaya ve almaya gidişim 2 x 80 km ve ikinci bir araba ile oluyordu.

Rölanti valfi ve potansiyometre MK1 lerde ayrı ayrı iken, MK2 lerde tek parça haline gelmiş ve examiner?a göre sağlammış. Benim arabamın sorunu zaten Tofaş ile görüşülmüş, şimdi tekrar görüşülüp çaresi aranacakmış. Hafta sonuna kadar hallolmasını umduklarını ama kesin taahhüt edemediklerini söylediler.

Hallolana kadar Linea ile sohbet edeceğiz. Gelişmeleri yine yazacağım.
« Son Düzenleme: 02 Ağustos 2007, 19:27:11 Gönderen: Orhan Isvan »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

agucba

  • Amministratore
  • İleti: 8.775
    • Çevrimdışı
156 İlk Basışta Çalışmıyor
« #18 : 02 Ağustos 2007, 21:07:13 »
Linea ile ilgili izlenimlerinizi de yazarsınız
« Son Düzenleme: 02 Ağustos 2007, 21:07:13 Gönderen: agucba »

///////////////

Orhan Isvan

  • Ziyaretçi
156 İlk Basışta Çalışmıyor
« #19 : 03 Ağustos 2007, 00:05:43 »
Diğer Markalar bölümüne bir izlenim yazdım. Linea bendeyken özellikle merak ettiğiniz bir husus varsa lütfen sorun, bakıp cevaplamaya çalışırım.
« Son Düzenleme: 03 Ağustos 2007, 00:05:43 Gönderen: Orhan Isvan »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Orhan Isvan

  • Ziyaretçi
156 İlk Basışta Çalışmıyor
« #20 : 06 Ağustos 2007, 18:01:48 »
Alfa?ma kavuştum çok şükür. Benzin pompasını değiştirmişler. Hallolduğuna inanıyorlar ama yine de açık bir kapı bırakıyorlar. Benden her halukarda telefon bekliyorlar. Birkaç gün içinde belli olur. Sizlere de bilgi vereceğim elbette.

Allah kimseyi Alfa?sından ayrı düşürmesin.
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2007, 18:01:48 Gönderen: Orhan Isvan »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

agucba

  • Amministratore
  • İleti: 8.775
    • Çevrimdışı
156 İlk Basışta Çalışmıyor
« #21 : 06 Ağustos 2007, 18:22:19 »
Benim Rölanti Valfi'nin temizlenmesi işe yaramadı. Bu sabah yine aynısını yapıp ilk seferde kesik kesik çalıştı. İkinci basışta saat gibiydi ama
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2007, 18:22:19 Gönderen: agucba »

///////////////

Orhan Isvan

  • Ziyaretçi
156 İlk Basışta Çalışmıyor
« #22 : 06 Ağustos 2007, 18:54:24 »
Benzin pompası işe yararsa, belki denersiniz.. Bu arada, konu dışı ama parolamı unuttum, bana e-mail ile bildirilmesini isteyebileceğim bir link bulamıyorum. Çaresi nedir? Teşekkürler.
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2007, 18:54:24 Gönderen: Orhan Isvan »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
156 İlk Basışta Çalışmıyor
« #23 : 06 Ağustos 2007, 19:11:20 »
quote:

Benzin pompası işe yararsa, belki denersiniz.. Bu arada, konu dışı ama parolamı unuttum, bana e-mail ile bildirilmesini isteyebileceğim bir link bulamıyorum. Çaresi nedir? Teşekkürler.



Ana sayfada LOGIN/LOGOUT butonuna bastığınız zaman şifre hatırlatma çıkacaktır..
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2007, 19:11:20 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Orhan Isvan

  • Ziyaretçi
156 İlk Basışta Çalışmıyor
« #24 : 06 Ağustos 2007, 20:39:13 »
Tesekkürler. Avatarımı sayenizde yükleyebildim.
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2007, 20:39:13 Gönderen: Orhan Isvan »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

 

GoogleTagged