Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 156 kapı içi deri döşeme değişimi.  (Okunma sayısı 3417 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

coyote

• Membro
156 kapı içi deri döşeme değişimi.
« : 23 Temmuz 2018, 09:29:32 »
Günaydın arkadaşlar.

Yazdığım resimli anlatımı görenleriniz olmuştur, geçenlerde arka cam mekanizmalarına bakım yapmıştım. Bu işlem için hazır kapı içlerini sökmüşken, kapının üzerindeki, iyice kendini bırakmış olan deri kaplamaları da, tekrar yapıştırmak üzere sökmüştüm.

Dün hafta sonu tatilinden faydalanıp, söktüğüm derileri tekrar yapıştırmayı denedim ama, derinin yapıştığı parça, orjinalinde, üzerindeki deriyle beraber kapıya perçinlendiği için, bu parçaya deriyi sonradan tekrar yapıştırmak, görsel açıdan orjinali gibi iyi sonuç vermedi.

Niyetim, ilgili parçanın perçinlerini attırarak sökmek, sökük haldeyken alakantra kaplamak ve bir şekilde (muhtemelen yapıştırarak) tekrar kapıya monte etmek. Sorum şu: daha önce bu parçayı kapıdan söküp, tekrar monte eden var mı, yoksa kapı içi döşemesini değiştirenler, yeni malzemeyi, bu parça kapıya monteyken mi yapıştırıyorlar.

Diğer sorum, hazır döşeme işine girmişken, tavan kaplamasını da alkantra olarak değiştirmek. Birçok markada, tavan kaplamasının üzerindeki tüm plastikler söküldüğünde, tavan kaplaması kolayca sökülebiliyor. Ancak bir yurtdışı Alfa Romeo forumında okuduğum bir yorumda, 156'nın tavan kaplamasının güçlü şekilde tavana yapıştırıldığı yazılmış. Daha önce tavan kaplamasını sökeniniz var mı? Son sorum da sunroof hakkında; bizim sunroofun sürgü perdesinin kumaş kaplaması da ne zamandır kendini bırakmış durumda. Şöyle yüzeysel bir inceleme ile, bu perdenin nasıl söküleceğini bulamadım. Bu perdeyi sökmenin, sunroofu sökmeden basit bir yolu var mı?

Son dedim ama,bir de genel anlamda, koyu renk alkantra kaplama hakkında görüşlerinizi ve bu tip döşemelik (lamine süngerli) kumaşı nerede bulabileceğim konusundaki tecrubelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

sacak

• Membro
Ynt: 156 kapı içi deri döşeme değişimi.
« #1 : 23 Temmuz 2018, 10:16:23 »
Selam

kapı iç döşemelerini geniş ağızlı yassı bir tornavida ile kolay bir şekilde sökebilirsiniz.
perçinler çok uyduruktan yapılmış ama 1,5 cm arayla bir çok perçin kullanılmış.
ayrıca parça çok hassas,pastik vb bir şey değil, preslenmiş talaş benzeri bir şey:)
ben perçin yerlerinden siyah silikonla tekrar montaj yaptım,
eskisine göre baya sağlam oldu ama tekrar sökmek neredeyse imkansız.
Tavan kaplaması söylendiği gibi sökmesi zor değil,döşemeyi söktükten sonra zımpara veya tel fırça ile kumaştan arta kalan süngeri temizlemek için baya uğraşmanız gerekiyor,
Tavan döşemesini sökmeden önce ön-arka direkleri sökmeniz gerekiyor.
direklerin klipslerine özen gösterin,kırılması kaybolması durumunda temin edilebilecek bir parça değil.
Ben yaklaşık bir yıldır klips bulamadığım için yeni kaplanmış sütunları bağaj da gezdiriyorum.
bol şanş

156 2.0
INFINITI FX -35

coyote

• Membro
« #2 : 23 Temmuz 2018, 13:53:21 »
Bilgi için çok teşekkürler. Gözümü karartıp, kapı içi plakasını da sökeceğim. Bu arada, siz ne tür bir kaplama malzemesi kullandınız ve nereden tedarik ettiniz öğrenebilir miyim?

Sunroof tecrubesi olan arkadaşlar, sunroof sorum baki.

sacak

• Membro
« #3 : 23 Temmuz 2018, 14:58:12 »
benim durum farklı biraz
araç üstündeki döşemelerim ve koltuklarım aslında temiz durumdaydı ama kumaştı.(lacivert)
BG üzerinden temiz set şeklinde momo ısıtmalı bordo deri denk geldi.
deriler çok temiz durumdaydı yalnız kapı içlerinde telefon tutacağı,bardaklık gibi ıvır zıvır şeyler monte edildiği
için vida izleri mevcuttu.artı olarak arka cam açmalar manueldi.
mecburen kendi iç trimlerimi kullanmak zorunda kaldım.
156 2.0
INFINITI FX -35

coyote

• Membro
« #4 : 23 Temmuz 2018, 15:38:48 »
Anladım, peki tavanda nasıl bir uygulama yaptınız?

sacak

• Membro
« #5 : 23 Temmuz 2018, 16:18:22 »
Tavan döşemesi ve cam direklerinde ben renk değişikliği yapmadım
Güneşlikler açık renkte olduğu için koyu tonlara girmeyi cesaret edemedim
Oto sanayii sitelerinde herhangi bir oto döşemeciden istediğiniz renkte kumaş temin edebilirsiniz
metresine sanırım 20-25 tl civarı istiyorlar.
Kumaşı alırken çift katman olduğuna dikkat edin altında ince bir kat astar olması gerekiyor
Astar olmayan kumaş alırsanız bally izleri direk kumaş üzerine çıkıyor :)
ayrıca bolca bally de almanız gerekiyor.
Yapılmayacak göz korkutacak bir iş değil.
Eski döşemeyi sökerken parça üzerinde kumaşın alt katmanı kalıyor
zımparayla veya tel fırçayla güzelce temizlemeniz gerek.
Bu kadar uğraşıp sökmeyi takmayı zımparasını yaparım kumaşı gözüm yemez derseniz ,herhangi bir döşemeci siftah parasına yaptırabilirsiniz

156 2.0
INFINITI FX -35

coyote

• Membro
« #6 : 23 Temmuz 2018, 17:12:10 »
Evet kumaşın yapısı önemli. Döşeme işleminde kullanılacak kaplama malzemesinin altında, laminasyon metoduyla birleştirilmiş bir kat da ince sünger oluyor. Bizim kapı döşemesindeki derinin altında da bu tabaka varmış ama, sünger zamanla eriyip ufalanınca, yapışma işininde ömrü dolmuş oluyor ve kaplama kendini bırakıyor.

Muhtemelen bu tip işlerde, estetik açıdan en uygun yapıştırıcı spray yapıştırıcı, ancak tavan da dahil olunca, ihtiyaç duyulan yapıştırıcı miktarı epey artacağı için, yapıştırıcı maliyeti, klasik Bally ile karşılaştırılmayacak boyutta artar.

https://www.hepsiburada.com/3m-spray-mount-sprey-yapistirici-400-ml-p-HBV00000682XR

https://www.koctas.com.tr/tesa-spray-yapistirici-500-ml/p/1000176760?gclid=CjwKCAjw-dXaBRAEEiwAbwCi5nbB2ENMyXs5ze3XuqAbzfQlTRHUXxtGC200RYHsdeiqktvPFRoMcRoCimMQAvD_BwE

tughan

• Membro
« #8 : 04 Ağustos 2018, 11:30:34 »
@tughan

Çok teşekkürler bilgi için, deneyeceğim bunu  :arkadasim:
Tuğhan.
156 Selespeed

GoogleTagged