Günaydın arkadaşlar.
Yazdığım resimli anlatımı görenleriniz olmuştur, geçenlerde arka cam mekanizmalarına bakım yapmıştım. Bu işlem için hazır kapı içlerini sökmüşken, kapının üzerindeki, iyice kendini bırakmış olan deri kaplamaları da, tekrar yapıştırmak üzere sökmüştüm.
Dün hafta sonu tatilinden faydalanıp, söktüğüm derileri tekrar yapıştırmayı denedim ama, derinin yapıştığı parça, orjinalinde, üzerindeki deriyle beraber kapıya perçinlendiği için, bu parçaya deriyi sonradan tekrar yapıştırmak, görsel açıdan orjinali gibi iyi sonuç vermedi.
Niyetim, ilgili parçanın perçinlerini attırarak sökmek, sökük haldeyken alakantra kaplamak ve bir şekilde (muhtemelen yapıştırarak) tekrar kapıya monte etmek. Sorum şu: daha önce bu parçayı kapıdan söküp, tekrar monte eden var mı, yoksa kapı içi döşemesini değiştirenler, yeni malzemeyi, bu parça kapıya monteyken mi yapıştırıyorlar.
Diğer sorum, hazır döşeme işine girmişken, tavan kaplamasını da alkantra olarak değiştirmek. Birçok markada, tavan kaplamasının üzerindeki tüm plastikler söküldüğünde, tavan kaplaması kolayca sökülebiliyor. Ancak bir yurtdışı Alfa Romeo forumında okuduğum bir yorumda, 156'nın tavan kaplamasının güçlü şekilde tavana yapıştırıldığı yazılmış. Daha önce tavan kaplamasını sökeniniz var mı? Son sorum da sunroof hakkında; bizim sunroofun sürgü perdesinin kumaş kaplaması da ne zamandır kendini bırakmış durumda. Şöyle yüzeysel bir inceleme ile, bu perdenin nasıl söküleceğini bulamadım. Bu perdeyi sökmenin, sunroofu sökmeden basit bir yolu var mı?
Son dedim ama,bir de genel anlamda, koyu renk alkantra kaplama hakkında görüşlerinizi ve bu tip döşemelik (lamine süngerli) kumaşı nerede bulabileceğim konusundaki tecrubelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.