Yiğit hocam az uğraşmamıştı o 156'nın rolantisi ile, benim eski araçta da aynı sorunları yaşıyorduk beraber az kafa patlatmadık o yüzden.
Motronic 1.5.5 kullanan tüm T.s. motorların ortak sorunu rolanti meselesi, 156 da bu üniteyi en çok kullanan araç olduğu için neredeyse tüm 156'larda baş göstermiş bir problemdir kendisi. Daha yeni henüz 95.000km'deki aracımda dahi yaşadım ama çözümü basit oldu.
Malesef ki rolanti probleminde ilk olarak etken şudur diyemediğimiz için çözümü zor, eğerki rolanti yüksek kalıyor ve düşmüyor ise hava alıyordur. Bunun için bakılacak yerler debimetreden sonra hava kaçağı, emme manifold contası, karter havalandırma hortumları, pvc valfi, enjektör oringleri olabilir. Fakat yüksek kalmıyor alıp veriyorsa yani dalgalanıyor ve sabitlenmiyor ise biraz daha farklı bir gözle bakılabilir. Potansiyometrenin kendisi ilk şüphelidir, pvc valfi yine dalgalanmaya sebep olabilir, debitmetre ve lambda sensörü de az da olsa etkilidir. Gaz telinin hareketleri kontrol edilebilir. Kelebeğin stoperi olarak görev yapan civata fazla kısılı olabilir. Kelebeğin şasesi işini yapmıyor da olasıdır.
Tüm bunlardan emin olduktan sonra geriye yapacak fazla bir şey kalmıyor, kelebek kütüğü komple sökülür, kelebek kapalı konunda iken ışığa tutup bakın aralarından çok çok ince bir ışık sızıntısı olmalıdır fazla açıklık var ise aşınmıştır, potansiyometrenin kendisi sorunlu ise çok fazla müdahale edilebilecek bir parça değil, yağsız kontak spreyle temizlenip kurulabilir fakat daha kötğ olma şansı var, kelebeğin yayı gevşekse de benzer problemler baş gösterir, bir elinizle dışarıdan yayı tutup diğer eliniz ile kelebeği oynatmaya çalıştığınızda ikisinin arasında boşluk olmamalıdır.
Ümraniye civarındasınız sanırım, ramazan olmasa ve sık sık şehir dışında olmasam bir yerde görüşüp fikir verebilirdim aslında, en azından basit bir sıfırlama tekniği denenebilir önce, eski 156 da kafayı yemiştim bende kurcalamadığım bir yeri kalmamıştı açıkcası.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi