0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Koruyucu atılıp 10/60la devam edilebilir. Ama hemen kesin sonuç almazsın abi biraz zaman geçmesi lazım
Oğuz aklımdan geçmiyor değil 10w60 bilmiyorum ki ondanda emin değilim forumda herkes sonunda 10w60'a geçiyor ama olmazsa öylemi yapsam ki.Şeihr dışındaydım gelemedim size değişime şimdi ki sonuçlarada ağzım açık kaldı.
Her seferinde farklı bir yağ koymanız yağın normalden biraz fazla eksilmesine neden olmakta. Çünkü yeni konulan yağ, kendisinden önce konulan yağ ile farklı olduğundan, öncelikle bir temizlik yapmaktadır. Sonradan konulan yağdan randıman alabilmek için genel olarak 3. değişimi beklemek gerektiği belirtilir.Siz sırası ile Selenia, Petronas kullanıp bundan sonra Motul eklerseniz, son koyacağınız yağda da gereğinden fazla eksilme olabilecektir.Bunların dışında motorun genel durumu da yağ yakmaya sebep olabilir ve her seferinde farklı yağ kullanımı başlı başına bir neden değildir.
Abi dediğim gibi koruyucu atıp geçebilirsin ama 2 veya 3. yağ değişiminde gerçek sonuçları alırsın
Koruyucu ? derken tama anlamadım 10w60'a mı geçelim.
Sizin bu konularda ki deneyimlerinizi biliyorum motorumun genel durumunun iyi olduğuna şöyle eminim bakımlarımı hep erken yaparım peki yağ değilde diğer etmenler etkili olabilirmi yüksek devir yüksek hız.?
Yüksek devir tabi ki bir etken ancak 120 km/s motor yağının daha çabuk bitmesini gerektirecek bir durum değil. Yağ kalitesi de burada önemli tabi ki.@OğuzCanAlantor 'un servis tecrübesi olduğundan, size daha fazla bilgi verebilecektir.
Ya aslında ben onu sizin tavrınızdan korktuğum ve azar işitmemek için 120 olarak söyledim sürekli otoban kullandığım için ona şöyle çaktırmadan 150 desekte olur :P benden bu durumdan kaynaklanan bir olay olduğuna inanıyorum kalite zaten ben fiyatına şaşırdım çok bişe beklemedim ama dediğim gibi tecrübe ile sabitliyoruz sizin 10w60 konusunda ki düşünceniz nedir üstad.
Ben de 156 mı alalı bu yaz 4 sene olacak. 3,5 yılda 30.000 km civarı yaptım ve geçtiğimiz hafta bu süreçte 4. kez yağı değişti. Sürekli 10/60 koyuyoruz. TS motor gibi normalden fazla yağ yakması muhtemel bir motora rağmen yağ eksiltme yok denecek kadar az. Tabii ben 7.000-8000 km yi geçirmeden değişim yapıyorum. Belki bu da etkendir ama siz de önce koruyucu atıp sonra motul 10/60 a geçip aynı şekilde devam ederek 2. veya 3. değişimde yağ eksiltme sorununun önüne geçebilirsiniz. Tabii kaçak vs. gibi bir nedeni göz ardı ediyorum.
Arabanın altından yağ atıyor mu diye kontrol etmeni öneririm. Ama kontrolde etsen bu motorlar yağ içiyor gardaş
Motul 6100 Serisi 10w40 kullanın, yağ yakma sorunu 2-3 bakım sonrası kesinlikle Bitmese de çok ciddi anlamda azalacaktır