Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 Yüksek Devirlerde kapanma sorunu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

seek_andestroy

Öncelikler herkese merhaba.2000 model 156 1.6 TS kullanıyorum.Aracıma almadan önce zavoli marka tüp takılmış.tüpte kullanımda iç bir sorun yok fakat ilginçtir ki benzine geçtiğimde araç 3000rpm den sonra kapanıyor ve gidip gitmemek arasında kararsız davranıyor.Herhangi bir çözüm önerebilen ya da neden olabileceğini tahmin eden arkadaşım var mı
Ex Alfisti...

ATA

Ezbere bir cevap olacak belki ama muhtemel sorun debimetre yada potansiyometre olabilir. Forumda bu şekilde aratırsanız belki sorununuza çözüm bulabilirsiniz.

EDIT: Ben lpg'de de sorun var zannedip yazmışım.

Edited by - ATA on 07/11/2010  14:43:37
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tolga_ozhan

Aynı sorunu lpg'de yapmayıp benzin ile yapıyorsa benzin enjektörleri, benzin pompası gibi bileşenlerlede alakalı olabilecek bir sorun olabilir. Yani muhtemelen yetersiz benzin gelmesi demek istiyorum.

seek_andestroy

Anladım teşekkürler.Enjektörleri temizletsem mi acaba.Debimetre olabilir ama onda da sorun olduğunda araba hiç gaz yemez diye biliorum.Kalkışta bi sıkıntı yok ama 3000e gelince sanki frene basıyormuşsun gibi oluyo:(
Ex Alfisti...

Anıl

LPG büyüteç gibidir,benzinde farketmediğiniz detayları,küçük teklemeleri veya rölenti düzensizliklerini belirgin hale getirir,bu yüzden aracınızda hiçbir sorun yok zannedersiniz ama LPG montajında aracınızın sorunları meydana çıkar!Sizde olay tam tersine olduğuna göre,lpg'de sorun olmadığına göre ateşlemeyi es geçiyoruz,yakıt sisteminizde bir sorun var,bu benzin pompası olur,enjektör olur vs,bence bundan sonraki tespit servise kalıyor.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

seek_andestroy

tamam arkadaşlar teşekkür ederim fikir verdiniz.Servise gittim yok şu sensör değişecek tutmazsa bu değişecek dediler ben de huylandım kaçtım açıkçası.
Ex Alfisti...

tolga_ozhan

Buda gösterirki sizin sensörden önce servis değiştirmeniz lazım.

seek_andestroy

Kesinlikle
Ex Alfisti...

Anıl

Servisiniz kim bilmiyorum ama ben Devko'yu öneririm,sorunu çözmedikçe para almazlar!

1998 GTV V6 TB

seek_andestroy

izmirde mi?
Ex Alfisti...

tunerviper

quote:

Servisiniz kim bilmiyorum ama ben Devko'yu öneririm,sorunu çözmedikçe para almazlar!

+1000  evet izmirde 3.sanayi sitesi. Birmot'un ordan girince sol tarfta yol kenarında görüceksiniz.
Turbo Twin Spark

seek_andestroy

tamam teşekkürler
Ex Alfisti...

ottoman

3000 devirde sanki gaz kesiyor fakat 3200 e varınca açılıyor hissi veriyorsa yani sadece belli devir aralığında bu durumdan muzdarip iseniz debimetreyi elden geçirin sorun hallolur.
ben 3000-3200 arası dediğinizi yaşadım debimetre temizliği yapıldı sorun kalktı, bilginize...

Anıl

Ama LPG'de sorun yokmuş,debimetre olsa hem benzin hem de LPG'de sorun yaşardı.

1998 GTV V6 TB

Alfadanadam

LPG'li araçlarda genellikle depoda az benzin bulundurmaktan dolayı benzin pompasında sıkıntılar çıkabiliyor. Benzin pompası depo içindeki benzin ile soğuduğu ve "lpg'de iken bile" çalışmaya devam ettiği için zarar görmüş olabilir. Eğer benzinle kullanırken benzin kokusu alıyorsanız benzin pompasından benzin enjektör kütüğüne gelen benzin hattı üzerinde bir kaçak ta olabilir.

Bunun yanında benzin enjektörlerini de söktürüp test ettirirseniz iyi olur hem emin olursunuz. Benzinde sarsıntılı çalışma varsa enjektör fişlerinden biri yerinden çıkmış olabilir.

Öncelikli yapılması gereken bilgisayara bağlanıp sensörler ile ilgili bir sorun olup olmadığını görkmektir ama.

LPG ile çalışma ile Benzinle çalışma arasındaki tek fark yakıt besleme sistemindedir. Onun dışındaki ekipmanlar ortak zaten. Kaldı ki araç lpg'deyken de, lpg enjektörlerini aracın kendi benzin eküsü sürer-yönetir.

ATA

Bülent Abinin yazdıklarına ek olarak benzinde bayatlamış olabilir.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

seek_andestroy

Benzinde belli bir süre kullanınca biraz açılıyormuş gibi You are not allowed to view links. Register or Login süre benzinde gitmeyi denerim.Belki dediğiniz gibi benzin bayatlamıştır içindeki yenilenmiş olur.
Ex Alfisti...

Alfadanadam

Benzinde bir süre kullandıktan sonra düzelme gözlemlediyseniz aracınızın lpg ile kullanımdan dolayı LFT-SFT değerleri değişmiş sanıyorum.

LFT: Long Term Fuel Trim
SFT: Short Term Fuel Trim.

Bu değerleri orjinal değerlerine getirmenin en iyi yolu bir süre sadece benzinde kullandıktan sonra gaz ayarı yaptırmanızdır. Aksi taktirde yaptıracağınız gaz ayarı, zaten hali hazırda düzgün olmayan benzin değerlerini referans alacağından doğru olmayacaktır.

Gaz ayarlarının bir miktar kötü olması sebebiyle LFT-SFT değerleri bozulmuş olabilir.

seek_andestroy

Gaz ayarı dediğiniz lpg ayarı mı?
Ex Alfisti...

Alfadanadam

quote:

Gaz ayarı dediğiniz lpg ayarı mı?

Evet. LPG ayarı kötü olduğunda kısır döngüye giriyor aslında bu işler. Kötü lpg ayarı bir süre sonra benzin değerlerine de sirayet edebiliyor. Bunun sebebi araba "benzinden lpg'ye geçtikten sonra da" benzin ecu'sü tarafından yürüdüğü için. Kötü ayarı gören ECU düzeltme fonksiyonlarını devreye sokuyor ve bahsettiğim sft lft değerlerine müdahale ediyor.

LFT vs SFT değerlerinin düzelmesinin yöntemi bir süre arabayı benzinde kullanmak. Benzin ecu'sü girdi ve çıktı analizi yaparak normal değerlere doğru düzeltmelere başlıyor. Bunu da, giren benzin, giren hava ve çıktı analizi olarak ta lambdadan okuduğu gaz analizlerine bakarak yapıyor. LPG'cilerin bir süre benzinde kullanıp öyle gelin demelerinin sebebi de bu aslında zaten.

ee1122

aracınızın yakıt pompasının filtresi, pompa ile akuple (tek parça) aynı zamanda... zamanla bu filtre mutlaka tıkanmakta ve benzin basıncıda düşmekte buna bağlı olarak... yüksek devirlerde ise sıkıntınız, bu da büyük etkendir. enjektörlere giden yakıt yolunda manometre bağlayıp, pompanın kaç bar bastığını görerek yorum yapabilirsiniz bununla ilgili...

goodoldtimes

Depoda bulundurulması gereken benzin ne kadardır peki? Bir usta bana yarım depo bulunması gerkeir demişti ama bana fazla gelmişti?

quote:

LPG'li araçlarda genellikle depoda az benzin bulundurmaktan dolayı benzin pompasında sıkıntılar çıkabiliyor. Benzin pompası depo içindeki benzin ile soğuduğu ve "lpg'de iken bile" çalışmaya devam ettiği için zarar görmüş olabilir. Eğer benzinle kullanırken benzin kokusu alıyorsanız benzin pompasından benzin enjektör kütüğüne gelen benzin hattı üzerinde bir kaçak ta olabilir.

Bunun yanında benzin enjektörlerini de söktürüp test ettirirseniz iyi olur hem emin olursunuz. Benzinde sarsıntılı çalışma varsa enjektör fişlerinden biri yerinden çıkmış olabilir.

Öncelikli yapılması gereken bilgisayara bağlanıp sensörler ile ilgili bir sorun olup olmadığını görkmektir ama.

LPG ile çalışma ile Benzinle çalışma arasındaki tek fark yakıt besleme sistemindedir. Onun dışındaki ekipmanlar ortak zaten. Kaldı ki araç lpg'deyken de, lpg enjektörlerini aracın kendi benzin eküsü sürer-yönetir.

tunerviper

çeyrek depo ideal
Turbo Twin Spark

doenitz

quote:

Benzinde bir süre kullandıktan sonra düzelme gözlemlediyseniz aracınızın lpg ile kullanımdan dolayı LFT-SFT değerleri değişmiş sanıyorum.

LFT: Long Term Fuel Trim
SFT: Short Term Fuel Trim.

Bu değerleri orjinal değerlerine getirmenin en iyi yolu bir süre sadece benzinde kullandıktan sonra gaz ayarı yaptırmanızdır. Aksi taktirde yaptıracağınız gaz ayarı, zaten hali hazırda düzgün olmayan benzin değerlerini referans alacağından doğru olmayacaktır.

Gaz ayarlarının bir miktar kötü olması sebebiyle LFT-SFT değerleri bozulmuş olabilir.

kesinlikle doğru cevap
benzin haritasının bozulma sebebi hatalı lpg ayarıdır. muhtemelen lpg de fakir karışım ayarlanmıştır siz lpg az yakıyor zannedersiniz ama aslında motoru fakir karışım içten içe yemektedir. eküde düzeltmek için habire karışım oranını zengine doğru arttırmaktadır ekü istediği kadar arttırsın araç lpg ile çalıştığından fayda etmemektedir çünkü lpg eküsü ilk ayarlandığı harita üzerinden çalışmaktadır. lpg eküsü benzin eküsünden daha basit bir elektronik düzenektir ve self learning olayı yoktur bu yüzden lpg işinde ayar mükemmel olmalıdır. %3 lük bir hata bile arkadaşın bahsettiği değerlerin zaman içinde bozulmasına sebebiyet verir neticede tedavi benzin ile kullanıp sonra ayar yaptırmaktır. ben BRC tavsiye ederim neden diye soracak olursanız fiyatı ortalama , enjektörler yeteri kadar hızlı , son çıkan my-10 sürümü mükemmele yakın  ayar yapabilmekte tavsiye ederim.

seek_andestroy

Açıklamalar için teşekkürler.Benzinde de kullandım düzelme var gibi gelmişti ama hala aynı.Sanırım debimetrede bi sıkıntı var.Yalnız o durumda da benzinde ve lpgde de aynı sorunu yapması gerekmiyor mu?
Ex Alfisti...