Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 araç koruma sistemi devre dışı hatası???

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ar.159

bugun aracımla herzamnki gibi sorunsuz bir şekilde ofisime gittim ofisin kapalı otoparkında yer alan oto yıkamanın önüne arabayı anahtarı üzerinde yıkamacıya bıraktım bir kaç saatlik sıra vardı 2 saat sonra yıkamacı aradı abi sıran geldi ama senin araba çalışmıyor gelir misin dedi!!
gittim önce arabayı başka yere çekmişler sonra yıkama sırası gelince içeriye almaya çalışmışlar ama araba çalışmamış
ilk defa böyle birşey ile karşılaşıyorum
arabanın kumandası hiç bir şekilde çalışmıyor
kapı açık açtığımda tavan aydınlatmları çalışıyor gösterge arasında ki bilgi ekranı çalışıyor ve ekranda
araç korumu modu devre dışı uyarısı var "vehicle protection system not available"
anahtar yuvasının ışığı yanmıyor
anahtarı yuvaya taktığımda hiç bir aktivite yok direksiyon fren vites hepsi kitlenmiş vaziyette
buna rağmen starta bastığımda anahtar tanınmadı uyarısı veriyor yine tepki yok
durumla ilgili alfaownerda baya konu açılmış sağolsun Volkan ve Utku nun ve Bahattin ustanın yardımıyla hepsini uyguladım nafile
yaptıklarım
akü kablosunun söktüm 5 dk bekledim olmadı
aküdendir diye sıfır akü alıp taktırdım olmadı
anahtardındır diye anahtarın pilini değiştirdim olmadı
evden yedek anahtarı getirdim olmadı
beynin kablolarını söktüm taktım olmadı
sigorta kutusuna baktım olmadı olmadı olmadı :'(
alfa yol yardımı aradım fikirleri bile yok önce 150 tl ye yol yardım göndereceklermiş onlar gelip vitesi boşa alacaklarmış sonra çekiciyle 200 tlye servise alacakalrmışta bakacaklarmış...
işin dahada kötü tarafı kapalı otoparka çekici girmiyor
napacağımı şaşırdım :( yarın sabahtan bilgisayarla kendi ustam gelecek ama onlarda emin değiller ne olduğundan
şayet başına gelen yada farklı bir fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim..
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

TRSemih

Geçmiş olsun. Umarim aramizdan biri bu konuda tecrube yasamistir veya bu sorunun cevabini biliyordur da pratik bir sekilde cozersin. El kol baglayan bir durum olusmus :/
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

ar.159

You are not allowed to view links. Register or Login
Geçmiş olsun. Umarim aramizdan biri bu konuda tecrube yasamistir veya bu sorunun cevabini biliyordur da pratik bir sekilde cozersin. El kol baglayan bir durum olusmus :/
hemde ne biçim çaresizlik çok kötü teşekkür ederim
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

hi_cazz

Geçmiş olsun abi. Cidden kötü olmuş özellikle Aracın konumundan dolayı sıkıntı büyük. Benim aklıma anahtar yuvası bozulmuş olma ihtimali geldi. Ya da imbobilizer arızasıda olabilir. Hatta ve hatta alarmdan kaynaklıda olabilir. Şöyle bir durumda var. Kontağı taktığın zaman eğer araç start durumuna gelmiyorsa bilgisayarda bir işe yaramayabilir. Umarım durum o haddede değildir.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ar.159

Geçmiş olsun abi. Cidden kötü olmuş özellikle Aracın konumundan dolayı sıkıntı büyük. Benim aklıma anahtar yuvası bozulmuş olma ihtimali geldi. Ya da imbobilizer arızasıda olabilir. Hatta ve hatta alarmdan kaynaklıda olabilir. Şöyle bir durumda var. Kontağı taktığın zaman eğer araç start durumuna gelmiyorsa bilgisayarda bir işe yaramayabilir. Umarım durum o haddede değildir.

maalesef durum o hadde bizde bilgisayrın tepki vermeyeceğinden korkuyuruz iyi ihtimal anahtar yuvası sigortasıdır falan diyorum ya bakalım
çok sağol bu arada
34 AV 0020 COMING SOON!!

hi_cazz

maalesef durum o hadde bizde bilgisayrın tepki vermeyeceğinden korkuyuruz iyi ihtimal anahtar yuvası sigortasıdır falan diyorum ya bakalım
çok sağol bu arada

İnşallah Dediğin gibi basit bir sigorta olur abi.

tayfun

Can sıkıcı bir durum. üstelik durup dururken. kendi elinizde olsa yine fikriniz olurdu. fesatlik düşünmek istemiyorum ama işte kafa karıştırıyor . geçmiş olsun. umarım çok basit birşey çıkar sorun.

hi_cazz

Abi şimdi aklıma başka bişey geldi. Benim Başıma gelen bir durum var. Bir kere arabayı stop ettim. Anahtarı çekmeye çalıştım gelmedi. Sonra küçük deliğe metal Anahtarı ittiğimde bırakmıştı Anahtarı. Acaba öyle bişey oldu da adamlar zorlayıp Anahtar yuvasını bozarak çıkarmış olabilirler mi? İnşallah öyle değildir.

fevkalbeser12

Mehmet ali geçmiş olsun, çok üzüldüm inşallah önemli bi durum değildir ya gelişmelerden muhakkak haberdar et bizi.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

ar.159

Abi şimdi aklıma başka bişey geldi. Benim Başıma gelen bir durum var. Bir kere arabayı stop ettim. Anahtarı çekmeye çalıştım gelmedi. Sonra küçük deliğe metal Anahtarı ittiğimde bırakmıştı Anahtarı. Acaba öyle bişey oldu da adamlar zorlayıp Anahtar yuvasını bozarak çıkarmış olabilirler mi? İnşallah öyle değildir.

sabahtan beri bizzat aynı şeyi düşünüyorum
adam arabayı p ye almadan stop etti sonra anahtar çıkmadı oda olanca gücünle çekti içine etti inş. günah almıyorumdur
34 AV 0020 COMING SOON!!

Mehmet Ulusoy

Can sıkısı bir durum olmuş, geçmiş olsun. Bilgisayar ekranı ve kumanda işlevsel mi?

Mehmet Ulusoy

Son durum ne geliş me var mı? Halledebildin mi meseleyi?

ar.159

Can sıkısı bir durum olmuş, geçmiş olsun. Bilgisayar ekranı ve kumanda işlevsel mi?
sağolasın.
maalesef hiç biri aktif değil arabada tek çalışan iç tavan aydınlatma ve radyo gerisi off.
yarın sabah ekip gelecek bakalım hayırlısı.
zaten şu sıra benimki bildiğin celal birsen mağazasına döndü açılmayan şemsiye dolu inş. buda baston tip değildir.
34 AV 0020 COMING SOON!!

Mehmet Ulusoy

yabancı sitelerde aynı sorunu yaşayanlar olmuş. Nasil çözümlendiği ile ilgili bakıyorum senin için, elimden geldiğince çevirip yazıcam.

ar.159

yabancı sitelerde aynı sorunu yaşayanlar olmuş. Nasil çözümlendiği ile ilgili bakıyorum senin için, elimden geldiğince çevirip yazıcam.
hemen hemen çoğunu okudum okutuum uyguladım nafile inş senin gözüne farklı bir çözüm çarpar tekrar teşekkürler..
34 AV 0020 COMING SOON!!

Mehmet Ulusoy

ar.159

araç otomatik mi manuel mi?
otomatik
34 AV 0020 COMING SOON!!

Tolga033

Mehmet Ulusoy

Direksiyon kilitlenmesinden dolayı diyenler çoğunlukta şuanda . Anahtarı yuvasından çıkartırken ses duyuluyormuş sanki birşeyler kilitlenircesine, sende bu durum oldu mu?

ar.159

Direksiyon kilitlenmesinden dolayı diyenler çoğunlukta şuanda . Anahtarı yuvasından çıkartırken ses duyuluyormuş sanki birşeyler kilitlenircesine, sende bu durum oldu mu?
bilmem ben çıkarmadım anahtarı yıkmacıda oldu ama sanmam bi direksiyon kilitlenmesin sonucu bu olmamalı
bu saatte uğraştın çok sağol
bu arada tolga teşekkür ederim
34 AV 0020 COMING SOON!!

Mehmet Ulusoy

bilmem ben çıkarmadım anahtarı yıkmacıda oldu ama sanmam bi direksiyon kilitlenmesin sonucu bu olmamalı
bu saatte uğraştın çok sağol
bu arada tolga teşekkür ederim

Sorun değil ne demek. Önemli olaran sorunun hallolması. Fakat sorun direksiyon kilidi meselesi olma ihtimali baya bi yüksek.

Fatihob

Geçmiş olsun. Anahtar çıkmayınca insan ister istemez vitese bir bakıyor. Bide yıkamacı oldukları için elbet böyle durumla karşılaşmışlardır. Hem insan gibi zorlamamak lazım onun çıkması için afedersiniz hayvan gibi çekmek lazım. Orda farkına varmıştır direksiyondaki diye düşünüyorum.
..

Mehmet Ulusoy

Alfa Romeo Elektrik Sisteminde çalışmış birisinin yazısı konuyla ilgili;

Aynen bahsettiğin şeyler oluyor ve "vehicle protection system not available" ibaresi de varsa bunun arkasında olan şey STEERING LOCK ECU imiş. Yani Direksiyon Kilidi ECU

ihtiyac olan şey Multi Ecu Scan ve Key Reader.
Multi Ecu Scani OBD porta takarak ilgili Steering Lock hata kodu bulunuyormuş.Burdan çıkan hata kodları dogrultusunda çözüm işlemi belirlenecek diyor.

Sonrasında ekliyor;

Here are some reported 'quick fixes' that have resulted in some joy:

Check Fuses (F3 (Steering Lock ECU), (F32 (key reader), (F49 (Start Button), (F38 (Dash panel and left door)
    Try disconnecting the battery for 20 mins by removing the earth terminal connection. (mine has a quick release connector).
    Move the steering column up and down using the normal steering wheel adjustment method. This may help if there is a problem with the connector and or wiring to the Steering Lock ECU.
    Lift the brake and clutch pedals by just hooking your toe under the pedal. This may release the switch if either one of them is causing an electrical short. Other indications of problems in this area are the 'Hill holder not available' 'Cruise Control Not available' messages or the brake lights continually illuminated.
    Check stop-light bulbs and holders for moisture of shorting.
    Left heated door mirror. Pop the glass out with a couple of soft leavers and disconnect the 2 heater wires.
    Replace Key Fob battery. I have seen this reported. Although, I would have thought the 'Key Not Recognised' message would show as well if the Key Reader was causing an error.
    Disconnect and reconnect the Steering Lock ECU block connector. To gain access to the connector which is attached to the steering column. You have to remove the upper panel in the drivers' foot-well by means of undoing the 2 large plastic knobs. No tools required. But, them you need a torque key to undo 1 screw to remove the foot-well air vent. The connector itself has a slide-lock which you need to push towards the engine bay to release.
    If the steering lock isn't releasing try gently rotating the steering wheel to take any pressure of the lock bolt when inserting the Key in the Key Reader.

Beyond this:

Check battery voltage and condition
    Main earth lead in engine compartment, just forward of battery. Clean contacts and check for corrosion.
    Check the Main Cabin Earths located behind the carpet in passenger foot-well on the transmission tunnel side. There are 2 of them with multiple black wires going into blocks bolted to the floor.
    Check all the connections to main body computer located just below the fuses to the right of the steering wheel.

Umarım cebini fazla yakmadan bu can sıkıcı durumdan bir an evvel kurtulursun. Yarın çözüm esnasında sebebin tam olarakk ne oldugunu?, nasil halledildiğini vs gibi şeyleri bizlerle paylaşmanı rica edecegim.

Bu tatsız durum hepimizin başına gelebilir. Tekrar geçmiş olsun.

ar.159

Cok teşekkürler tekrar tekrar
Inş sorun bu kadar basittir su an aklımdaki en büyük soru işareti araba hiçbir şekilde kontak acmazken arabayı bilgisayara nasıl bağlayacağız?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!

max-ime