Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 Geç Çalışma Sorunu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

driftking11

You are not allowed to view links. Register or Login
benimki 159 değil tabiki ama aynı sıkıntı bendede var.takipteyim.sıkıntı benim araştırmalarıma göre mazot pompası veya regulatör.yakıtı geri kaçırıyor ,uzun süre sonra çalışmada hattaki yakıt basıncı düşük olduğu için çalışması zaman alıyor,sıcak çalışmada olmamasının sebebi motorun sıcak olması değil, yakıtın hatta yeterli basıncı sağlıycak oranda olması. You are not allowed to view links. Register or Login mesajında sitem ettiğin cevap gelmeme durumu bana göre mesaj sayısıyla yada populerlikle alakalı değil,bahsettiğin sıkıntı teknik sıkıntı,cevap yazılacak bilgi yoksa yazılmaması daha hayırlı,altında onlarca cevap olan konular daha çok kozmetik,trim v.s gibi konular .ben en son 75 deki çalışmama sıkıntısıyla ilgili konu açtım,cevap veren arkadaşlar çok azdı,diğerlerinin bana karşı sıkıntısı olduğu manası çıkmaz burdan,ben bilgi sahibi olmadıkları için yazmadıklarını düşündüm ve eminim bundan ;)
tesekkurler bılgı ve yorumunuz için.. sanırım sadece bır konuda basıma gelmedıgı için biraz birikti bende bu cvp olayı.. sonuc olarak abartılcak bı durum yok..forumdakı bılgı paylasımından memnun olmama gibi bi durumum yok dıyıp konuyu kendımce tatlıya baglıyorum  :D
2009 Mito 1.4 155 hp distinctive
2006 159  1.9 jtdm distinctive plus

driftking11

Telefondan girdiğim için fotoğraf üzerinde işaretleme yapamadım.
Fotoğrafın tam merkezinde bulunan soketi kontrol eder misiniz. Bir temas problemi var mı?
Hatta siz bu soketi tam yerine bastırırken bir başkası marşa bassın.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
enlemesine doğru basınc sensörü sanırım galiba ona yandan baglanan soketi mi diyorsunuz?

driftking11

maf sensörü map sensörü diye gecen parcalar ayrı parcalar mı aynı parcalar mı ve basınc sensörü müdür? map sensörü temizliği vs. arastırdım ama tam olarak ne avantajı olabilir? sorunum bunla alakalı olabılır mı ? kafamda deli sorular :duvar:

tolga_ozhan

maf = mass air flow sensor
map = manifold absolute pressure sensor

Maf yabi debimetre'den bahsediyorsunuz. Sorununuz bunla alakalı olmaz.

tolga_ozhan

Telefondan girdiğim için fotoğraf üzerinde işaretleme yapamadım.
Fotoğrafın tam merkezinde bulunan soketi kontrol eder misiniz. Bir temas problemi var mı?
Hatta siz bu soketi tam yerine bastırırken bir başkası marşa bassın.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
enlemesine doğru basınc sensörü sanırım galiba ona yandan baglanan soketi mi diyorsunuz?

Evet enlemesine, yandan bağlı parçayı söylüyorum. Fakat soketi diklemesine geçer. Bu soketi kontrol eder misiniz?
Ya da dediğim gibi siz bu soketi yerine iyice bastırırken bir başkası marşa bassın.

driftking11

bugun ugrasamadım bakalım hafta içi bakamassam hafta sonu bakımla beraber bu işlere yogunlasıp sonucu burda paylasırım..

driftking11

Evet arkadaslar nıhayet sorunum cozume tam anlamıyla kavustu... Olay 20 liraya yapılan kablo tesısatı ıle cozuluyor :haydi:  akü ile motor arasına direk sase baglantısı yapılınca sorun falan kalmadı.. Sanırım cogu aractada oldugu gıbı akü once kaportaya sonra motora akımı verıyormus... Ee hava soguk oldugunda akımdakı kayıp gec calısmaya sebep oluyomus.. Motordan aküye cekılen kablo ıle hıcbı problem kalmadı.. Müsait bı zamanda fotoda atıcam.. İlgilenen herkese tesekkurler..

milano 75

vay arkadaş.craig adlı vatandaş böyle bişeyden bahsediyodu blogunda,denememiştim.bende bi deniyim,sevindim böyle basit çözüldüğüne
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

rain man

Geçmiş olsun :) Bu şekilde halledebildiğinize sevindim.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

milano 75

bi saniye ya,aküden motora şase hattı yokmu zaten normalde

driftking11

Geçmiş olsun :) Bu şekilde halledebildiğinize sevindim.
Tesekkürler :)

driftking11

bi saniye ya,aküden motora şase hattı yokmu zaten normalde
159 yokmus yanı en azından elektrıkten anlamam ama bole oldugunu uygulamalı olarak gordum.. Ikısını arasına bı kablo ve sonuc :D

milano 75

yarın sabah bakıyım ,benim oğlanda durum nasıl.mantıklı aslında.arka cam motorlarım zayıfdı,camlar yarıdan aşşağı indimi kalkmıyodu iltmeden.çaseyi yakından aldım tavsiyeyle,saat gibi oldu

alperuzi

car audiocular bunu sıkça yapar, kablo olsa bile daha kalın olarak fazladan takviye edilir. Tesisatlardaki parazit ve "alternatör ıslığı" sorunlarını da çözer.

Daha kapsamlı yapmak isteyenler olursa "big 3" de yapılabilir:

1. akü ile şase arası
2. motor bloğu ile şase arası (aynı noktadan)
3. alternatör pozitiften akü pozitif terminaline

takviye kablo, 4awg veya bulunamaz ise 8awg kesit kullanılabilir.

hi_cazz

Böyle ucuz bir şekilde çözülmesi sevindirici. Birçok ustanın aklına gelmez bu durum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

milano 75

benim sıkıntım marşa basınca alacak gibi yapı bırakması ve bi süre sonra almasıydı.motora ekstra şase elktriği denince benim aklıma da marşa motoruna ekstra şase vermek geldi,neticede ilk hareketi sağlıyan o.marş motor rölesinin çamurluğa sabitlendiği yerden alınmış şase,maalum yaşı çok,senelerin bağlantıları,sök tak gevşeyen ,yuvaya tam sıkmayan vidalar falan,ucuna bi kablo ekleyip başka bi yerden destek çektim ona,tık diye aldı.tesadüfi değilse marş motoruna biraz daha kalın bi kabloyla sağlam bi şase verek çözecem olayı.

driftking11

159 da olsa bnm problemımde aynıydı.. Mars gayet gzl basıo ama motor alcak gıbı yapıp almıodu.. Dun gece -2.5 derecede ılk marsta aldı nıhayet rahat uyku uyuyabıldım :))

Erkay KAHYA

Boyle cozulmesi iyi olmus.  :)
Umarim baska bir sey cikmaz.
Bu arada benim elektrikci arkadasim benim arabanin akuden motora giden kablosunu begenmemisti. Abi bunu degistireyim demisti. Ayni gun yeni aku taktirmistim mars sesi değişti diyordum. Demek kablo da etkiliymis. Sen deyince aklima geldi.  :D

driftking11

Boyle cozulmesi iyi olmus.  :)
Umarim baska bir sey cikmaz.
Bu arada benim elektrikci arkadasim benim arabanin akuden motora giden kablosunu begenmemisti. Abi bunu degistireyim demisti. Ayni gun yeni aku taktirmistim mars sesi değişti diyordum. Demek kablo da etkiliymis. Sen deyince aklima geldi.  :D
gec calısma problemi zulum olmustu artık abı sorma ya nıhayet ıstedıgım kondısyona geldı araba:)) ama hala su jantlarla cekıp foto atamadım bakalım hafta sonu musaıt olunca atıcam inş..

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login bizim oğlan da nadiren zor çalışma oluyordu, bu topicteki tavsiyeleri göz önüne alıp, marş motoruna direk kablo çektirip sağlıklı çalıştırabilrisiniz.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ucarozcan

You are not allowed to view links. Register or Login bizim oğlan da nadiren zor çalışma oluyordu, bu topicteki tavsiyeleri göz önüne alıp, marş motoruna direk kablo çektirip sağlıklı çalıştırabilrisiniz.
You are not allowed to view links. Register or Login aklımda. Elektrikçiye uğrarsam yaparım. Ama şimdiye kadar pek öyle yapmadı sadece bu sabah normalden  2-3 saniye gecikme oldu o da normaldir herhalde. Hava sıcaklığı burada 12 C civarı.  :nazar:
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

milano 75

159 da bağlantı nasıl ,bilmiyorum.75 de sağ çamurluk üstünde marş rölesi var,rölenin eksisi hemen altından bağlantı vidasından alınmış,ona kablo ekleyip yine şaseden başka bi noktadan takviyeledim,aküden değil.tık alıyo şimdi

driftking11

159 da bağlantı nasıl ,bilmiyorum.75 de sağ çamurluk üstünde marş rölesi var,rölenin eksisi hemen altından bağlantı vidasından alınmış,ona kablo ekleyip yine şaseden başka bi noktadan takviyeledim,aküden değil.tık alıyo şimdi
masaallah hayırlı olsun dielim ozman :haydi:

ucarozcan

Tam olarak nereye çekildi kablo? Ben de bu işi halledeyim diyorum.  :)
Resimde görüldüğü gibi normalde kaportaya şase verilmiş.
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

driftking11

direk motora cekıldı.. su an aracım baskı-balta volan değişiminde foto cekıp atardım ama..