Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 Geç Çalışma Sorunu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

driftking11

Arkadaşlar merhaba.. bikaç aydır yaşadığım ilk marşta geç çalışma sorununu hala atlatabilmiş değilim.. akü kontrol edildi, sarj ve marş dinamosunda sorunlu parçalar vs değiştirilip kontrol edildi.. enjektörlerde aynı şekilde.. yakıt pompası basıncı kontrol edildi sıkıntı yok..kızdırma bujılerı yeni.. geçtiğimiz haftalarda ankarada erkay ve azmi abi aracılığıyla dpf ve egr iptali yapıldı bunların tıkanma vs durumuda yok.. tek sorunlu parçamın ustamdan öğrendiğim kadarıyla 2006 159larda bulunan alüminyum emme manifoldu olduğunu biliyorum.. 4 adet kelebeğin 1,5 luk kısmı sanırım erimiş.. ancak ustam sorunun bundan olabilceğini düşünmediğini soyledi.. baska takıp deneme sansımızda olmadı.. motor segman falan gibi konustu ama iyice bakmak gerekir dedi.. ama aracın cekiş,titreme,gaz yememe,rölanti bozukluğu,max hız vs. gibi motor etkenli değişkenlerde hiç bir sıkıntım yok.. tek sorun ilk marş cok gec alıyo ve arac olabildiğince titriyo.. stop edip tekrar bastığımda hemen marş alıyo.. bunla ilgili bilgisi olan ve bu sıkıntıyı yasayan birleri yardımcı olabilirse cok sevinirim.. 
2009 Mito 1.4 155 hp distinctive
2006 159  1.9 jtdm distinctive plus

hi_cazz

Bende de ilk başta küçük bir geç alma sorunu vardı ama abartılacak uzunlukta değildi. Nedeni nedir bende bulamadım. Emme manifoldu olsa benimkisi yeni olan plastik manifolddu. Ondan olacağını sanmıyorum. Akıma tek gelen şey sıkıştırmayı düzgün yapamaması soğuk motorun. Buda kompresyonla ilgili gibi. Bir motor kompresyon testi yaptırın dedim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

driftking11

You are not allowed to view links. Register or Login
Bende de ilk başta küçük bir geç alma sorunu vardı ama abartılacak uzunlukta değildi. Nedeni nedir bende bulamadım. Emme manifoldu olsa benimkisi yeni olan plastik manifolddu. Ondan olacağını sanmıyorum. Akıma tek gelen şey sıkıştırmayı düzgün yapamaması soğuk motorun. Buda kompresyonla ilgili gibi. Bir motor kompresyon testi yaptırın dedim.

bnmde abartılcak şekilde değil ama 2. marştaki sorunsuzluk bu kadar takılmama neden oluyo acıkcası.. ustamda dediğinizi önerdi getir bakalım değerlere dedi.. peki siz bu sorunu halledebildiniz mi yada sorun eğer dediğiniz sebeptense cozumunun ne olabileceği hakkında bilginiz var mı?

hi_cazz

bnmde abartılcak şekilde değil ama 2. marştaki sorunsuzluk bu kadar takılmama neden oluyo acıkcası.. ustamda dediğinizi önerdi getir bakalım değerlere dedi.. peki siz bu sorunu halledebildiniz mi yada sorun eğer dediğiniz sebeptense cozumunun ne olabileceği hakkında bilginiz var mı?

Dediğim gibi abartılacak bişey olmadığı için üstüne gitmedim. Herhangibir rahatsızlık vermiyordu. Dyno testinde de motor çok sağlıklı çıkınca(ne kadar güvenilir orası tartışılır) bişeye dokunmadım.

driftking11

sorun cozulmustur arkadaslar.. tesekkürler..

Kaan

geçmiş olsun  :haydi: bu arada çözüme nasıl ulaştınız acaba ? paylaşırsanız yarınlar için bir kaynak olur.
1 hayal
5 duyu
6.his

ArtemiS

sorun cozulmustur arkadaslar.. tesekkürler..
Sorununuzun çözülmüş olmasına sevindim, lakin nasıl çözüldüğne dair bilgilendirme de yaparsanız, konunuz tam anlamı ilr amacına ulaşmış olur, biz de faydalanırız tecrübelerinizden.. :)

driftking11

aslında cozumu bılerek yazmadım... o kadar yazdım buraya 1 tane yardımcı cvp geldı ( saolsun You are not allowed to view links. Register or Login )  koca forumdan.. forumun onde gelen tecrubeli abileri kendi aralarında olabıldıgınce yardımseverler..bılmeseler bıle en azından olabılecek ıhtımaller uzerınde kafa yoruluyor populer konularda.. bız aktıf olarak yazıp, göz onunde olmadıgımızdan maalesef cvp yok...her girdiğimde 1-2 ıletı yazsam emin olun benımde 5000 iletim olurdu abartmıyorum..
neyse sıtem etmeyelım de yardımcı olmaya calısayım:)) aslında cozum yok arkadaslar yanı elbet vardır ama ustamın kesfı sayesınde bu dertten kurtuldum.. aracı ılk calıstırdıgımızda ısıklar sondukten sonra bı 20 sn daha bekliyoruz.. ve işlem tmm arac calısıo bu kadar :))

Gouki

aslında cozumu bılerek yazmadım... o kadar yazdım buraya 1 tane yardımcı cvp geldı ( saolsun You are not allowed to view links. Register or Login )  koca forumdan.. forumun onde gelen tecrubeli abileri kendi aralarında olabıldıgınce yardımseverler..bılmeseler bıle en azından olabılecek ıhtımaller uzerınde kafa yoruluyor populer konularda.. bız aktıf olarak yazıp, göz onunde olmadıgımızdan maalesef cvp yok...her girdiğimde 1-2 ıletı yazsam emin olun benımde 5000 iletim olurdu abartmıyorum..
neyse sıtem etmeyelım de yardımcı olmaya calısayım:)) aslında cozum yok arkadaslar yanı elbet vardır ama ustamın kesfı sayesınde bu dertten kurtuldum.. aracı ılk calıstırdıgımızda ısıklar sondukten sonra bı 20 sn daha bekliyoruz.. ve işlem tmm arac calısıo bu kadar :))

Mesaj sayınıza şimdi bakma gereği duydum. 167 imiş. Sanırım içlerindeki en talihsiz yorumunuz bu. Geçmiş olsun ne diyelim.

driftking11

bnde ondan bahsedıorum zaten sureklı yazmıyorum dıye.. ancak aktıf kullanıcıyım.. her aktıf oldugumda yazsam ileti sayım ole olurdu demek ıstedım.. her neyse umarım demek ıstedıklerımı kımse yanlıs anlamaz ve bırazcıkta olsa hak vermeye calısır..

hi_cazz

20 saniye bekleyince çalışıyorsa direk bence bu yakıt sistemiyle ilgili gibi. Yani mazotu çekmesi uzun sürüyor.  Başka bir açıklaması yok çünkü o süreç zarfında araç ne ısıtma yapar nede başka birşey. Sadece mazotu çeker zaten sesini duyarsınız.

driftking11

20 saniye bekleyince çalışıyorsa direk bence bu yakıt sistemiyle ilgili gibi. Yani mazotu çekmesi uzun sürüyor.  Başka bir açıklaması yok çünkü o süreç zarfında araç ne ısıtma yapar nede başka birşey. Sadece mazotu çeker zaten sesini duyarsınız.

Sent from iPhone using Tapatalk
çalışmadan önce belirgin bi elektronik ses var devamlı suren.. yakıt pompası olabilirmi diosunuz?

hi_cazz

çalışmadan önce belirgin bi elektronik ses var devamlı suren.. yakıt pompası olabilirmi diosunuz?

Ben öyle düşünüyorum.

Sercan Keklik

Akü, Isıtıma bujileri öncelikle kontrol edilmeli, mazot filtresi, ve mazot yolları kontrol edilmeli.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

driftking11

Ben öyle düşünüyorum.

her yerde pompadan olsa sıcakkende ılk calısman zor olur dıolar ııden kafa karıstı hayırlısı olsun :haydi:

driftking11

Akü, Isıtıma bujileri öncelikle kontrol edilmeli, mazot filtresi, ve mazot yolları kontrol edilmeli.
konu basında yazdıgım gıbı kontrol edılmeyen bı tek mazot pompası kaldı.. enjektörden tutunda tum mars sıstemı yenılendı..ama mazot pompası sıcakkende yapıo denılınce aklıma kızdırma bujılerı gelıo.. onlarda yenı ancak kablolarında sorun olabılırmı dıye ıncıkcıncık seylerı dusunmeye basladım  :duvar:

Sercan Keklik

konu basında yazdıgım gıbı kontrol edılmeyen bı tek mazot pompası kaldı.. enjektörden tutunda tum mars sıstemı yenılendı..ama mazot pompası sıcakkende yapıo denılınce aklıma kızdırma bujılerı gelıo.. onlarda yenı ancak kablolarında sorun olabılırmı dıye ıncıkcıncık seylerı dusunmeye basladım  :duvar:

enjektör soketlerine bakın o halde
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

driftking11

tesekkur ettım.. pekı yakıt pompası temizliği konusunda bılgısı olan var mı? yapılabılıyor mu ? yapılıyorsa etkılı olur mu?

Sercan Keklik

tesekkur ettım.. pekı yakıt pompası temizliği konusunda bılgısı olan var mı? yapılabılıyor mu ? yapılıyorsa etkılı olur mu?

yapıldıgını görmedim hiç fakat sorunun yakıt pomapasından oldugun düşünmüyorum bı bakıyım teknık datalara
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

Sercan Keklik

Motor içindeki sigorta kutusundaki f1 sigortasının değiştirilmesi öneriliyor.

Mazot basınç kontrolü saglayın (Examiner ile 200 ila 500 arası olması gerekiyor)

Yakıt basınç sensörünü kontrol edin diyor :)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

driftking11

Mazot basınç kontrolü saglayın (Examiner ile 200 ila 500 arası olması gerekiyor)

notlarımı aldım sigortayı bı degıstırelım bakalım, dıgerlerı de bakıma gıttıgımde  yaptırılacak:) cok tesekkurler..

Sercan Keklik

notlarımı aldım sigortayı bı degıstırelım bakalım, dıgerlerı de bakıma gıttıgımde  yaptırılacak:) cok tesekkurler..

sonucu belirtin lütfen ona göre diger yollara bakalım merak ettim. Bence yüksek ihtimalle enjektör soket tesisatında sıkıntı var
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

driftking11

su sıgortaları bı degıstırıyım mutlaka yazıcam.. ayrıca ustam mazot pompan 5 bar basıo gıbı bısı solemıstı sımdı hatırladım.. bu examinerdekı 500 olabılır gıbı gelıo.. benımde fıkrım sızle aynı yonde hafta sonu netlesır durum..

milano 75

benimki 159 değil tabiki ama aynı sıkıntı bendede var.takipteyim.sıkıntı benim araştırmalarıma göre mazot pompası veya regulatör.yakıtı geri kaçırıyor ,uzun süre sonra çalışmada hattaki yakıt basıncı düşük olduğu için çalışması zaman alıyor,sıcak çalışmada olmamasının sebebi motorun sıcak olması değil, yakıtın hatta yeterli basıncı sağlıycak oranda olması. You are not allowed to view links. Register or Login mesajında sitem ettiğin cevap gelmeme durumu bana göre mesaj sayısıyla yada populerlikle alakalı değil,bahsettiğin sıkıntı teknik sıkıntı,cevap yazılacak bilgi yoksa yazılmaması daha hayırlı,altında onlarca cevap olan konular daha çok kozmetik,trim v.s gibi konular .ben en son 75 deki çalışmama sıkıntısıyla ilgili konu açtım,cevap veren arkadaşlar çok azdı,diğerlerinin bana karşı sıkıntısı olduğu manası çıkmaz burdan,ben bilgi sahibi olmadıkları için yazmadıklarını düşündüm ve eminim bundan ;)
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

tolga_ozhan

Telefondan girdiğim için fotoğraf üzerinde işaretleme yapamadım.
Fotoğrafın tam merkezinde bulunan soketi kontrol eder misiniz. Bir temas problemi var mı?
Hatta siz bu soketi tam yerine bastırırken bir başkası marşa bassın.
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]