Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 Geç Çalışma Sorunu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ucarozcan

You are not allowed to view links. Register or Login
direk motora cekıldı.. su an aracım baskı-balta volan değişiminde foto cekıp atardım ama..
Acelesi yok müsait bir zamanda resim atarsan sevinirim.  :yukari-ok:
Mersin de şimdi gidecem elektrikçiye nereye ne çekecem diye soracaktır biliyorum.
Arabam Şekil Yolumdan Çekil!

driftking11

You are not allowed to view links. Register or Login
Acelesi yok müsait bir zamanda resim atarsan sevinirim.  :yukari-ok:
Mersin de şimdi gidecem elektrikçiye nereye ne çekecem diye soracaktır biliyorum.
direk motora sase vermek istiyorum dediğinde anlaması lazım. zaten anlamıyosa kesinlikle oraya yaptırma  :lol:
2009 Mito 1.4 155 hp distinctive
2006 159  1.9 jtdm distinctive plus

alperuzi

Akü eksi kutbunda iki tane fazladan bağlantı noktası mevcut, resminizde de gözüküyor. Onlardan biri ile motor bloğunda müsait bir civata arasına çekebilirsiniz. 10mm somun ve pula ihtiyacınız olacak. Kablonun da kalın ve sıcağa dayanıklı olması lazım, 10mm2 veya üstü tavsiye ederim, silikon olsa iyi olur ama bulmanız zor.

baronet

Ayni sorun birebir benim 159 da da var. Hatta bu konunun daha once acildigini bilmedigimden bugun tekrar acmistim,

Arac sadece ilk marsi zor aliyor, diyelim ilk marsi aldi sonra istediginiz kadar stop start stop adin her defasinda kolay calisiyor. Ama egerki biraz uzun sure kullanilmadiysa (mesela 1 gun kadar), sonra ilk startta gene zor calisiyor...

Driftking nickli arkadasin da problemi buymus, cozmus. Paylasim icin tesekkurler, ancak benim anlamadigim elektrik tesisatinda yani saselemede problem olsa,  her startta zorlanmaz mi? Yani ilk startin ardindan da gene zor calismasi gerekmez mi? Sasede problem olsa mars motoru da guclu donmez sase alamadigindan diye dusunuyorum. Bana sanki enjektor geri donus hortumlari veya mazot pompasi ile mazot filtresi arasindaki yakit hortumunda veya baglanti noktalarinda bir kacak olabilir gibi geldi...

Driftking arkadasimizin onerisini de en yakin zamanda yapacagim, sadece olayin mantigini da anlamak isterdim. Zor sase alan bi arac nasil sadece ilk startta zorlanir bunu cozemedim. Insallah bizim de durum aynidir, cunku en basit cozum sase kablosunu motora cekmek...hatta bunu yaoacaklara tavsiyem en guzel motor sase yerlerinden biri, egr valfinin motora dik olarak giren 2 uzun vidasi var, oraya sase alabiliriz.

Ben de bi dolu sey yaptim sorun dewam etti, kizdirma bujisiymis, akuymus, mazot filtresi vs hepsini degistirdim, hatta egr yi de temizledim bakarsin ondandir diye ama yok arkadas ayni sey israrla dewam ediyor...

SIrada yakit hortumlari, enjektorler vardiki bu konuya bi arkadas yonlendirdi.
En yakin zamanda muhtamelen bu hafta sonu ben de deneyip sonucu paylasirim.

baronet

Driftking isimli arkadasin bahsettigi cozum yontemi olan saseyi motor blogundan almanin, 2. Marsta kolay alan ve sadece ilk marsta zorlanan bir durumla ne alakasi olabilir diye baya bi dusundum,,, kendimce bi cozum buldum ama ne kadar dogrudur bilemiyorum...

Soyle olabilir diyorum,,,

Normalde yakit pompasi veya valfi (artik hangisinin goreviyse) yakiti arac calismaz vaziyetteykende mazot tanki ile mazot pompasina kadar olan yakit hortumu icerisinde sabit basincta tutuyordur. Yani bir valf sistemi devamli akuden voltaj alarak aktif kaliyordur.
Mesela ben bi kere bagaji acinca solda bulunan sigorta panelindeki voltajlari kontrol etmistim ve arac tamamen kapali durumdayken de devamli 12 volt gelen sigorta uclari vardi. Egerki bahsettigim yakit hortumu icerisindeki mazotu geri kacirmamak icin bir valf veya bir sistem varsa ve bu sistem dewamli (arac calismazkende) 12 volt ile besleniyorsa, o zaman driftking nickli arkadasin problem cozumu bi mantiga dayandirilabiliyor.

Tam sase alamayan valf sistemi yeterli voltaji alsa da yeterli akimi duzgun sase olmazsa cekemez, iste bu yuzden uzun sureli beklemede valfteki enerji yeterli akimi cekemedigi icin yakiti da geri kaciriyor. Geri kacirinca ilk marsta bu yuzden mazot pompasi bahsettigim yakit hortumuna yeniden yakit basmakla ugrasiyorki o yakit mazot filtresine bile daha tam gelemiyor, bu yuzden ilk marsta almiyor, 2. marsta hizli aliyor cunku artik mazot filtresi ile mazot pompasi arasindaki yakit hortumu ilk marstaki uzun sureli mars yaparken dolmustu....  burada problem yakit pompasinda da olabilirdi ama onun cozumu duzgun saselemek olmazdi. Ben bu saseleme olayini yakiti arac kapaliykende geri kacirmayan bir sistemin, duzgun sase alamayip yeterli akimi bu yuzden cekemeyip, yakiti da bu yuzden geri kacirdigina yordum...

Dogru veya yanlis ama bana gore bunun baska aciklamasi olamaz. Mesela her marsta zor alsaydi, o zaman sorunun duzgun saselememekten kaynaklanmasi cok net bir cozumdu cunku mars motoru yeterli akimi her defasinda cekemiyor o yuzdenmis derdik...

Ama 2. marsta kolay alip, sadece ilk marsta problem olan ve cozumu duzgun saselemek olan bir hususun aciklamasi belki benim dusundugum gibidir.

baronet

Diğer arkadaşlara belki faydası olur diye paylaşayım istedim...

Egr'yi söküp temizledim. Araba artık tek marşta çalışıyor. Problem egr'nin pis olmasından kaynaklıymış. Daha doğrusu egr'nin motora doğru giren kısmında 2 hava deliği var altlı üstü. 1'i tamamen tıkalıymış.. egr'nin ici de kömur sobası gibi kurum bağlamış.

Egr'nin normal şartlarda ilk çalışmaya etkisi nedir bilemiyorum. ayrıca daha önce de bahsettiğim gibi sadece ilk marşta problem vardı, 2.'de direk marş alıyordu...

önemli olan sorunun çözülmesi elbette,,,

içimden "eyyy 159, madem egr pis diye çalışmıyordun, ne diye 2.marşta hemen çalışıyordun?" demek geliyor...

ucarozcan

Geç çalışma sorunu benim için sorun olmaktan çıktı artık. :rock:
Motora şase kablosu + ısıtma bujisi değişimi + Akü değişimi
Akü değişiminden sonra yine arada çok az da olsa geç çalışma problemi oluyordu. Şase ve ısıtma bujileri ile geç çalışma tamamen bitti.  :nazar:

Arabam Şekil Yolumdan Çekil!