Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta Akü Hakkında

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Baskan

You are not allowed to view links. Register or Login
Yok artık... Ciddi misin...
Abi o kadar oynar mı yaa? Hatta hiç oynamamsı gerek

Bir gün yatsın 9volta kadar düşüyordu akü, o derece. Hatta dün takviye ile marş bastım ve öyle gittim :) ortalamam 10.5-11.2 arası gezerken bugün 8.2-9.5 arası geziyor şuanda..
Alternatör aküyü doldurmak için yüke binmiyor doğal olarakta motoru kasıp daha fazla yakıt yaktırmıyor diye düşünüyorum.
Ayrıca yine alternatör aküyü doldurmak için yüke bindiğinde aracın gidişi ciddi derecede hantal oluyor, yeni aküyü takınca atikleşmesinden anladım..

berkaykcr

Yok artık... Ciddi misin...
Abi o kadar oynar mı yaa? Hatta hiç oynamamsı gerek

Bir gün yatsın 9volta kadar düşüyordu akü, o derece. Hatta dün takviye ile marş bastım ve öyle gittim :) ortalamam 10.5-11.2 arası gezerken bugün 8.2-9.5 arası geziyor şuanda..
Alternatör aküyü doldurmak için yüke binmiyor doğal olarakta motoru kasıp daha fazla yakıt yaktırmıyor diye düşünüyorum.
Ayrıca yine alternatör aküyü doldurmak için yüke bindiğinde aracın gidişi ciddi derecede hantal oluyor, yeni aküyü takınca atikleşmesinden anladım..

2 boy öne cıktı yanı araç  :p
Smoke Giulietta

Baskan

Haha aynen Berkay, bu arada 72 amper demişsin akü tablasının yanında plastik takoz var onu çıkartınca cuk oturuyor. Sanki 72 amper boyutunda imal edlimiş tabla :)

berkaykcr

Haha aynen Berkay, bu arada 72 amper demişsin akü tablasının yanında plastik takoz var onu çıkartınca cuk oturuyor. Sanki 72 amper boyutunda imal edlimiş tabla :)

Bizim dizellerde zaten 72 amper abi bende 72 alıcam mecburen :)
Smoke Giulietta

Baskan

O zaman sorun yok bizimkiler 63AH 450A şaka gibi :)

berkaykcr

1.4 Dizel pejo varken oda 63 luktu 72 aldırdım birdahaki bakımda psikolojikmidir nedir baya iyi olmustu :D yüksek amper iyidir
Smoke Giulietta

hi_cazz

1.4 Dizel pejo varken oda 63 luktu 72 aldırdım birdahaki bakımda psikolojikmidir nedir baya iyi olmustu :D yüksek amper iyidir

Bizimkide 72 amper ama yuvada hala 3-4 parmak boşluk var. Daha büyükmü taksak acaba yakıtda düşüyormuş :D

Note 3 ile tapatalklandı

Baskan

Daha büyük takmak yakıtı düşürmez hocam.
Bitik akü ile bir araç kullan ve sonrasında aküyü değiştir ne demek istediğimi anlarsın...

berkaykcr

Bitik akü ile bir araç kullan ve sonrasında aküyü değiştir ne demek istediğimi anlarsın...

Dizel araçta ki aku mantığı benzinli ile olandan daha farklı diye biliyorum abi benzinlide baya fark ediyor gercekten

Dizelde bizim xenon vardı patlamıyordu bile açarken ses sistemi orijinalden daha kotu çalıyordu 72 yi taktik kan geldi kan :)

Giulietta Smoked
Smoke Giulietta

KAKIRMAN

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Baskan

Hocam naptin emniyete çektin bizi :)

hi_cazz

Yok hocam şakaydı.

Benim önceki akü normalde 12v gösterirken sıcak marşta 9v ta düşüyormuş soğukta marş süresi uzayınca kesin daha fazla düşüyordu. Hatta çok soğuk havada ilk marşta almamıştı 2. Marşta aldı ama maşallah bütün arızaları yakmıştı. Hatta her 4-5 marşta sbs uyarı veriyordu. Değişince herşey değişti ama yakıt ve gidişte bir değişiklik yok. Dediğiniz gibi belki brnzinli ile alakalıdır.

Note 3 ile tapatalklandı

rikizlerli

Bir aku 17-18 kg dir. 7-8 kg daha hafif aku demek yuzde 1 arti performas demektir.

Sent from my iPhone using Tapatalk