0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese merhaba,15-20 gün önce 2011 model 159 jtdm aldım.Daha önce hiç kullanmamıştım gerçekten sürüş zevki ve iç kalitesine hayran kaldım(bmwf30 3.20d satıp alfa aldım).Aldığım arkadaş aracın alfistiler tarafından bilinen bir araç olduğunu söyledi.Bilen gören varsa yazarsa sevinirim. :)Fakat çözemediğim birkaç konu var yardımcı olursanız sevinirim.1-Kumandadan açma tuşuna uzun basınca camları açıyor,kapatma tuşuna basılı tutunca kapatma yapmıyor bu normal mi?2-koltuğun kenarında yuvarlak bir ayar kolu var(sırtı ileri geri yatırma kolu değil üstündeki )ne işe yaradığını anlayamadım.3-sis farlarının bulunduğu düğmelerin yanında P işaretli bir düğme var park düğmesi gibi ama basınca hiç birşey olmuyor bunun ne işe yaradığınıda anlayamadım.4-direksiyon bazen çok sert oluyor bunu normal mi 159ların direksiyonlarının sert olduğunu duymuştum ama bazen birşeyler sıkışıyormuş gibi titreme oluyor sorunun ne olabileceği yönünde fikri olan varsa yardımlarnınızı bekliyorum.teşekkürlerhttps://eksiup.com/p/3y222393w562
Hayırlı olsun ve hoşgeldiniz Sevgili @oguzca soruları yanıtlamış ancak bu ünlü olma konusunu anlayamadım? Yani dünyanın neredeyse önemli bir bölümümünde satılan alınan kullanılan bir araç elbette ünlüdür. Kastedilen Alfisti arasında olumlu bir ün ise söyleyenler haklılar. 'Alfalar sorunlu araçlardır' algısını önemli ölçüde kıran bir modeldir ki sonrasında yollara çıkan Alfalar da buna önemli katkı yaptılar eski nesillere göre..159 tüm kesimlerin yakışıklılık anlamında da beğenisini kazanmaktadır.
Ben, arkadaşın, fotoğrafını paylaştığı kendi 159'unun, Alfisti içinde tanındığını söylüyor gibi anladım, yanlış mı anladım acaba?
güvenlik sebebiyle cam kaldırma özelliğinin iptal edildiğini biliyorum. ancak cam fitillerinde sensör var. üst modellerde bu sensörler olmayabilir veya olmasına rağmen yazılımla kapatılmış olabilir. emniyet kemer ikaz sesi, far yıkayıcılar gibi bir kaç özellik obd üzerinden aktif/deaktif edilebiliyorken cam kaldırma için bir opsiyon yok benim tecrübe ettiğim ve bildiğim kadarıyla. modeller arası modül farkı olabilir. başka bir izahat aklıma gelmiyor.