Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 içerden gelen sesler???

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

merhaba arkadaşlar biliyosunuz sıfır 159 aldım...156 yı satmamdaki en büyük neden içerden gelen takır tukur seslerdi...benim bahtımdanmıdır şansımdanmıdır sıfır aldığım 159unda içinden 2 tane biri cızırdama diğeri tıkırdama olaraktan sesler geliyodu...bugün sabah servise götürdüm...öğlen aradılar hazır hallettik dediler...servisten çıktım 2-3 km gittim seslerden bi tanesi yine gelmeye başladı...ha birde bu seslerin haricinde arada bir sağ koltuk baş kısmındanda takır tukur ses geliyor...çıldıracam...ne yapmam gerekiyor akıl yada fikir verebilecek bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim...55.000 ytlik sıfır araçtan nasıl böle sesler gelir anlamyorum...saygılar...

Edited by - okanizm on 19/02/2008  20:21:53

n/a

Alfalar çokgüzel bir kadın gibilerdir...Kadınların dırdırı misali onlarda takır tukur ses yapar..Dikene katlanmak lazım :))

Volkan

trim seslerinden bahsediyosunuz sanırım..bildiğim kadarıyla alfaların çoğunda var bu.benim de sürücü kapısı böyle sesler cıkarıyo,arada direksiyonu bırakıp kapıya dalıyorum susturmak için

n/a

Trim seslerinin çözümünde kullanıcıya çok iş düşüyor, öncellikle seslerin nerden ve neden geldiğini bulabilirseniz serviste spesifik olarak yerini tarif ederek daha kolay şekilde çözümleyebilirsiniz.. Aksi takdirde ustalar fazla uğraşmak istemiyor bu tür işlerle, iki şık şık yapıp tamam hallettik diyorlar genelde..

n/a

quote:

Trim seslerinin çözümünde kullanıcıya çok iş düşüyor, öncellikle seslerin nerden ve neden geldiğini bulabilirseniz serviste spesifik olarak yerini tarif ederek daha kolay şekilde çözümleyebilirsiniz.. Aksi takdirde ustalar fazla uğraşmak istemiyor bu tür işlerle, iki şık şık yapıp tamam hallettik diyorlar genelde..

işten çıktım tamı tamına 1,5 saat yanıma birini alarak ıssız yere gittim ne yanımdaki arkadaş ne ben sesin tam olarak nerden geldiğini bulamadık...klima teyp kalorifer petekleri direksiyon kutusu dikiz aynası ön cam silecekleri...hepsine kulağımı yakınlaştırdım ama tam şurası diyemedik yani bulamadık...ses geliyor ama nerden geldiği bilinmiyor...solda oturuyorum sanki sağ taraftan geliyor gibi sağa oturuyorum bu sefer soldan geliyomuş gibi oluyor...

Volkan

bunun en iyi çözümü sanırım cok kafaya takmamak..

n/a

Alfaların kronik sorunlarından biri trim sesleri..Erhanın da dediği gibi biraz kullanıcı ile alakalı bir konu..Ama ne olursa olsun ,daha yepyeni bir araba için, kullanıcı hatası sanırım olmaz..Hele hele 159 gibi kendini geliştirmiş  kanıtlamış,kaliteli bir araç için..

55.000 ytl 'lik, daha 2 haftaya yakın bir süredir kullanılan bir arabada ,diken falan olmaması lazım,bu gibi sesler gelmesi çok üzücü ve sinir bozucu...

Çözüm için, bu konunun peşinden baya koşturmak gerekiyor,uğraşmak,zaman ayırmak gerekiyor..Seslerin nerden geldiğini bulup,sesi kesebilecek trimcilerinde yardımları ile bu sorunu atlatırsınız...Ama tekrar edermi etmezmi biraz size ve şansınıza bağlı...Söz konusu trim gibi tıkırtılar ,gıcırtılar alfa romeo için daimi ve rutin bir sorun...

n/a

Okan bey zincirlikuyu da öğrendiğim birşey ama sizin aracınız yeni olduğu için sorunlarınızdan biri bu olmayabilir tabi ama kısaca şöle :
eğer ön taraftan pıtır pıtır sesler duyuyorsanız : ön camın dış fitilleri arasına ülkemizde toz vs. çok olduğundan camla fitil arasına girip fitilin ses yapmasına neden oluyormuş..gerçektende özenli şekilde yüksek basınçlı suyla yıkandıktan sonra ses geçmişti bikaç ay önce..aklınızda olsun enazından..

AlfistiKerem

Alfaların klasik seslerinden bir tanesi.Zamanla alışılıyor.Ama tabi insan genede sormadan yapamıyor,hele hele 159 için;neden bu sesler bu arabada da var diye.

n/a

ewet yarın sabahtan enrikoya gidip ve tabiki terbiyemi bozmadan ağzıma geleni sayacağım...araba daha 400 kmde ve en ufak bi çukura bile girmedim...can bey sizin dediğinizide yapacağım...ama sanmıyorum çünkü eminimki ses içeriden geliyor...yarında çözemezsem istanbul merkezi hatta gerekirse italyayı arayacağım...yazık günah bu kadar paralar döküyoruz...saygılar...

ATA

Tıkırdamayan Alfa olmaz diye gene klasik sözümü yazarak devam edeyim, bu seslere fazla kulak asmayıp sevdiğiniz müziklerle trim seslerini örtbas etmeye çalışın. En güzel yolu bu bana göre =)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Alfadanadam

quote:

ewet yarın sabahtan enrikoya gidip ve tabiki terbiyemi bozmadan ağzıma geleni sayacağım...araba daha 400 kmde ve en ufak bi çukura bile girmedim...can bey sizin dediğinizide yapacağım...ama sanmıyorum çünkü eminimki ses içeriden geliyor...yarında çözemezsem istanbul merkezi hatta gerekirse italyayı arayacağım...yazık günah bu kadar paralar döküyoruz...saygılar...

Ne kadar kızarsanız kızın ama haklısınız bence de. Sıfır kilometre alınmış bir araç ne marka olursa olsun bu tür şeyler kabul edilebilir şeyler değil. Peşini bırakmayınız.

AlfistiKerem

Valla bundan 3-4 sene önce arkadaşım sıfır 156 aldı.Aldığının ilk haftası toppido gözü tıkır tıkır etmeye başladı,sonrada kilit ağzı bozuldu.Direk fabrika hatası.Oluyo böle şeyler maalesef...

n/a

Tıkırdamayan Alfa olmaz peki bir itirazım yokta bahsedilen 2008 model bir 159 olunca yapılan isyana hak veriyorum ben.. Garanti dahilinde servisler işi çözene kadar peşini bırakmayın derim.. Ama dikkat edinki ustalar bir yerleri yaparken başka yerleri bozmasın, pek severler netekim : )

O yüzden sesin yerini kendiniz "olabildiğince" tespit edip söküm işlemindede başında durup ne kadar kıl bir insan olduğunuzu hissetirmeniz mühim bir noktadır..

n/a

okan bey ,ön cam fitilinin yaptığı ses direkt içeride böle pıtır pıtır bi ses yapıyor yumuşaak bi ses ama böle sinir edio insanı..

n/a

destekleriniz için saolun arkadaşlar bu bile güç veriyo insana...can bey tamam sabah onuda deneyeceğim söz... saygılar...

n/a

quote:

Tıkırdamayan Alfa olmaz diye gene klasik sözümü yazarak devam edeyim, bu seslere fazla kulak asmayıp sevdiğiniz müziklerle trim seslerini örtbas etmeye çalışın. En güzel yolu bu bana göre =)

bilakis kıl oluyorum ve müziği açmıyorum sesi bulana kadarda açmayacağım...zaten bu konuda titiz olduğumdan istesemde açamam...

ATA

Bu gün problemi çözseler, en geç 6 ay sonra gene tıkırdayacak, 6 ay olmasa bile elinde sonunda o kaçınılmaz ses çıkacak =)

Tolga abinin de dediği gibi 2008 modelde affedilemez bir kusur ama düzelse bile trim seslerinin yeniden başlayabileceğini unutmayın. Demek istdiğim buydu.
Gene Tolga abiye katılmak istiyorum, çok sevdiğimiz ustalar bir yeri yapayım derken başka bir parçayı söküp/takma işleminde parçaların tırnaklarını falan kırabiliyorlar, bu sefer ses çıkarmayan bir parça  trim sesi çıkarmaya özenebiliyor =) aklınızda olsun.

Edited by - ATA156 on 19/02/2008  23:52:42
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Volkan

quote:

Tıkırdamayan Alfa olmaz peki bir itirazım yokta bahsedilen 2008 model bir 159 olunca yapılan isyana hak veriyorum ben.. Garanti dahilinde servisler işi çözene kadar peşini bırakmayın derim.. Ama dikkat edinki ustalar bir yerleri yaparken başka yerleri bozmasın, pek severler netekim : )

O yüzden sesin yerini kendiniz "olabildiğince" tespit edip söküm işlemindede başında durup ne kadar kıl bir insan olduğunuzu hissetirmeniz mühim bir noktadır..

ben de genelde evde ve arabada bi iş yapılırken baslarında durmaya calısıyorum ama adamların kıl olup olmadıgının tam farkında değildim su ana kadar.artık ogrendim

n/a

quote:

quote:

ben de genelde evde ve arabada bi iş yapılırken baslarında durmaya calısıyorum ama adamların kıl olup olmadıgının tam farkında değildim su ana kadar.artık ogrendim

Aslında evet evdede yapılan işlerde de kıl yada titiz herneyse : ) durmak faidelidir.. Usta milletine yumuşakbaşlı davranmak pek yaramıyor malesef..

geg8183

Okan Bey aynı trim sesleri bende de var ne yazik ki.ARacımı alalı 5 ay oldu henuz ama tum arkadasların dedigi gibi kronik Alfa problemi:)
Bi ara yagmur sensorunun cama yapıstıgı noktadan ses geliordu duzelltirdim.Ardından dikiz aynasındaki gece sönsorunun botonu ses yapıordu guzel bi sticker yapıştırarak çözdüm.Şimdi ise ön konsolun içerisinden bi yerlerden ses geliyor artı koltuk gıcırdıyor:)

Ben çoktan alıştım artık koldaki saat gibi sürekli uyaran bir nesne bir sure sonra hissedilmez mantıgıyla duymuyorum bile

bado

ya arkadaşlar ben anlam veremiyorum..bnm araçda da çok yaşadım bu trim belasını ama sonunda mutluluğa kavuştum..şeytan kulağına kurşun diyelim..

yanlız 159'a gerçekten yakıştıramıyorum..yani 159 uda geçtim alfa romeo'ya yakıştıramıyorum.ya sonuçda herkes belirli miktarla paralar döküp bu araçalra sahip oluyoruz..sinek küçükdür fakat mide bulandırır derler ya o misal küçük problemler ama mideyi fena bulandırıyor..

aman okan bey kullanırken  dikkatinizi trim sesi nerden geliyo onu takip ediym diye yoldan ayırmayın..başıma geldi o yüzden yazıyorum..sesleri bulcam die kaç tehlike atlattım..fena halde insanın dikkatini dağıtıyor.

aracımı servise bırakmıştım yerine bana 350 km'de bi 159 verdiler 4 gün kullandım.onunda teybin oradan car curt sesler gelıyodu..bunların olması gerçekten üzücü..
hep umarım alfa romeo bunu çözer diyoruz ama malesef aynı devam edıyo..
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

murat

Okan Bey bu işlerden çok çekmiş ve çokça uğraşmış bi insan olarak size naçizane tavsiyem servislere son söyleyeceğiniz şeyleri baştan söylememeniz ve bi miktar sabır göstermenizdir.Yani bi gidin güzelce söyleyin (Erhanın dediği gibi sesin geldiği yeri önceden tespit edebilirseniz daha iyi olacaktır) ama sakın sizi kafa kola almalarına veya ahbaplık kurmalarına müsaade etmeyin.Haa iyilikten anlamadıkları ve beceriksizliklerini gördüğünüzde önce Tofaş'ı muhatap alın yok o da olmazsa İtalya 'ya kadar uzanıp canlarına okursunuz.Ama biraz sabırlı olmak lazım bu süreçte..
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

n/a

tamam arkadaşlar halletmişler dikiz aynasından biyerden geliyomuş ses, test ettim yapmışlar...umarım bidaha duymam bu sesleri, çünkü hakikaten çıldırıyorum sürdüğüm arabadan zevk alamıyorum...enrikoda fiatın bi ustası var saolsun bayağı ilgilendi...

t_e_m

çoğu alfa severde olan "bunlar klasik alfa sesleri, çok takılmamak gerek" yaklaşımına ben katılmıyorum.

bunlar klasik alfa sesleri olmasın, niye bunu kabul edelim ki? hele Okan bey gibi 50-60 milyar yatırıyorsa biri bir araca ve alfa bu aracın premium olduğu iddiasındaysa bunlara dikkat etmek durumunda. "bizim sevenlerimiz bunlara katlanır zaten" rehavetine girmemeli alfa.