Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 159 için aux/Bluetooth uygulaması  (Okunma sayısı 402 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

80city

• Membro
159 için aux/Bluetooth uygulaması
« : 11 Kasım 2024, 14:05:12 »
Arkadaşlar merhaba, 2008 model 159 aracımı yeni aldım. Bir iki ufak tefek çözülebilir problem harcinde canımı sıkan şey aux ya da Bluetooth olmaması. Eski araçlarımdan alışık olduğum en azından aux girişi vardı ve Bluetooth aparatı ile telefonumdan müzik dinleyebiliyordum. Şimdi torpido gözünde USB var ama 2024 yılında usbye ya da CD ye müzik atıp dinlemek can sıkıcı geliyor. Eski konuların hepsine baktım ama çoğu öneri 8 yıl kadar eski öneriler. CD changer bağlantısına  Bluetooth adatörü bağlanabiliyor sanıyorum. Torpidodaki USB bağlantısına aux çeviricisi bağlanabiliyor mu? Aracın orjinalliğini bozmak istemiyorum dolayısıyla multimedya ekranı takmak istemiyorum. Yakın zamanda uygulama yaptıran var mı? Araçta blue&me var ama müzik dinleme opsiyonu yok. Ankara'da bu gibi işlemleri yaptırabileceğim bir usta biliyor musunuz? İnternette satılan CD changer a takılan sarı uçlu Bluetooth aparatlarından kullanan/verim alan/sorun yaşayan var mı?
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

stormvalley

• Membro
Ynt: 159 için aux/Bluetooth uygulaması
« #1 : 11 Kasım 2024, 14:50:45 »
Online marketlerde satılan Bluetooth Modülleri iş görecektir.
2013 Giulietta'da mikrofonlu model kullanıyorum.
Gayet memnunum ;)

80city

• Membro
« #2 : 11 Kasım 2024, 17:46:28 »
Online marketlerde satılan Bluetooth Modülleri iş görecektir.
2013 Giulietta'da mikrofonlu model kullanıyorum.
Gayet memnunum ;)

Bluetooth aux SD modülü olarak geçen torpidonun içerisine SD kart, USB ve aux girişi için küçük kutu olarak teyibin arkasından gelen aparatlar var. 3000 lira civarında var.

https://www.kplgrup.com.tr/alfa-romeo-araclara-uyumlu-bluetooth-usb-aux-sd-kart-aparati

Böyle bir şeyden bahsediyorsunuz değil mi?

stormvalley

• Membro
« #3 : 11 Kasım 2024, 22:19:05 »
İlan sahibi arkadaş ne kadar Alfa Romeo varsa yazmış ama linki aşağıda veriyorum.
Ben buna benzer bir ürün alıp kendim taktım.

https://www.hepsiburada.com/autoline-alfa-romeo-giulietta-mito-gt-147-156-159-bluetooth-mikrofonlu-pm-HBC000006INQM

80city

• Membro
« #4 : 12 Kasım 2024, 09:49:23 »
İlan sahibi arkadaş ne kadar Alfa Romeo varsa yazmış ama linki aşağıda veriyorum.

https://www.hepsiburada.com/autoline-alfa-romeo-giulietta-mito-gt-147-156-159-bluetooth-mikrofonlu-pm-HBC000006INQM

Herhangi bir fonksiyon kaybı yaşadınız mı direksiyon kumandalarında falan. Bir de montajı yaparken sadece teyibin arkasındaki mavi soketi çekip yerine bu aparatı mı taktınız yoksa elektrik bağlantısı, lehim vs ihtiyaç oluyor mu?

murat

• Amministratore
« #5 : 12 Kasım 2024, 12:00:13 »
Ben de 166'da kullanmıştım başarılı genel olarak, direksiyon tuşları çalışır bir sıkıntı olmaz. Elektrik bağlantısı gereklidir, ya kontağa veya aküye bağlatabilirsiniz. Sırada bir elektrikçi o bağlantıyı yapabilir  :kahve:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

80city

• Membro
« #6 : 12 Kasım 2024, 12:21:35 »
Ben de 166'da kullanmıştım başarılı genel olarak, direksiyon tuşları çalışır bir sıkıntı olmaz. Elektrik bağlantısı gereklidir, ya kontağa veya aküye bağlatabilirsiniz. Sırada bir elektrikçi o bağlantıyı yapabilir  :kahve:

Sipariş verdim geldiğinde kontağa bağlatmak iyi bir fikir gibi ama kontak kapalıyken de teybi açıp Bluetooth ile müzik dinlemeye devam etmek isterim. Doğrudan teyibe bağlanabiliyor mu? Bir de Ankara da bu işi yapacak elektrikçi önerebilir misiniz? Malum önerilen herkes çok eskiden önerilmiş. Hala çalışıyorlar mı onu bile bilmiyorum.

stormvalley

• Membro
« #7 : 12 Kasım 2024, 13:15:08 »
Bağlantı sadece arkadaki AUX soketi ile, ekstra elektrik bağlantısı yok. Ana ünitede enerji olduğu sürece cihaz da çalışıyor. Araba çalıştığında Bluetooth ile baglaniyorsunuz, ünite üzerinden AUX'a geçiş yaptığınızda dinlemeye basliyorsunuz. Bu kadar :)

80city

• Membro
« #8 : 12 Kasım 2024, 13:49:22 »
Bağlantı sadece arkadaki AUX soketi ile, ekstra elektrik bağlantısı yok. Ana ünitede enerji olduğu sürece cihaz da çalışıyor. Araba çalıştığında Bluetooth ile baglaniyorsunuz, ünite üzerinden AUX'a geçiş yaptığınızda dinlemeye basliyorsunuz. Bu kadar :)

Sanki ben de öyle kolay montaj diye hatırlıyorum. Mavi soketi çıkarıp bunu takıyorum. CD tuşuna bastığımda geçiş yapıyor. Şu anda Media player ve tuner (radyo) arasında geçiş yapıyor bunu taktığımda başka bir seçenek daha gelecek ve çalışmaya başlayacak değil mi? Peki o çıkarttığımız mavi soket ne olacak serbest mi kalmalı ucu körlenmesi gerekiyor mu? Neyin soketi o normalde CD changer in mı?

stormvalley

• Membro
« #9 : 12 Kasım 2024, 14:20:02 »
Sizin aracınızı bilmiyorum ama benim aracımda o bölüm zaten boştaydı. Bu sebeple montaj oldukça kolay oldu, kafa karışıklığı olmadı.

Montaj için bence bir iki youtube izleyerek kolaylıkla yapılabilir.

80city

• Membro
« #10 : 12 Kasım 2024, 14:46:19 »
Sizin aracınızı bilmiyorum ama benim aracımda o bölüm zaten boştaydı. Bu sebeple montaj oldukça kolay oldu, kafa karışıklığı olmadı.

Montaj için bence bir iki youtube izleyerek kolaylıkla yapılabilir.

İzlediğim videoların tamamında o kısımda mavi jak takılı idi 8 pinli. Onu çıkarıp yerine bunu takıyorlardı. Blue &me olabilir başka bir soket olabilir tabi bilgim yok. Sanırım geldiğinde göreceğim yapamazsam Ankara içi elektrikçi ya da bu gibi işlere bakan bir yer önerebilir misiniz?

stormvalley

• Membro
« #11 : 12 Kasım 2024, 16:17:16 »
İzlediğim videoların tamamında o kısımda mavi jak takılı idi 8 pinli. Onu çıkarıp yerine bunu takıyorlardı. Blue &me olabilir başka bir soket olabilir tabi bilgim yok. Sanırım geldiğinde göreceğim yapamazsam Ankara içi elektrikçi ya da bu gibi işlere bakan bir yer önerebilir misiniz?
Ne yazık ki İstanbul'da yaşıyorum, Ankara hakkında en ufak bilgim yok.
Bir de bu gibi işleri genellikle kendim yaparım, usta diyen biri aracımı bozacağına kendim bozarım :)
Bence siz de sökmekten korkmayın, en kötü o soketi geri takarsınız ;)

80city

• Membro
« #12 : 12 Kasım 2024, 17:21:30 »
Ne yazık ki İstanbul'da yaşıyorum, Ankara hakkında en ufak bilgim yok.
Bir de bu gibi işleri genellikle kendim yaparım, usta diyen biri aracımı bozacağına kendim bozarım :)
Bence siz de sökmekten korkmayın, en kötü o soketi geri takarsınız ;)

2 önceki aracım 99 model Palio idi bir motoru indirmediğim kalmıştı. Haklısınız silecek suyu deposu boşalmış motor inecek diyen ustalardan sonra her şeyini kendim yapıyordum. Yine öyle olması en sağlıklısı olacak gibi :D

80city

• Membro
« #13 : 15 Kasım 2024, 17:17:40 »

Bu ürün bugün elime ulaştı içerisinde destek için numara mevcuttu. Sökme aparatı gönderdiler paket içinde. Teybi çektim mavi soket boştaydı onu çıkardım. Yerine bu adaptörün mavi söketini taktım. Teybi açtım ve changer özelliği geldi ama CD error yazıp media player a geçiş yapıyordu. Teybi açıp kapatınca sorun düzeldi. Normalde radyoyu 3 4 volume de dinliyordum bununla açtığım müzikleri 5 te dinleyebiliyordum. Direksiyondaki ses açma kısma tuşları faal durumda. Teyp açılınca açılıyor teybi kapatınca kapanıyor. Bluetooth bağlantısında sıkıntı yok. Ses kalitesi yeterli düzeyde. Paket içeriğinde mikrofon da var ama ben montajını yapmadım. Çok ufak bir kutu teybin arkasına sığabiliyor oraya sallandırdım teybi geri taktım. Bluetooth bağlantısı isteyen arkadaşlar alabilir.

GoogleTagged