Herkese merhabalar;
İş yoğunluğumdan dolayı uzun zamandır takip edemediğim foruma başım sıkışınca danışmak zorunda kalınca kendimi mahçup hissediyorum.

Ancak bana ve ustama enteresan gelen bir problemim var. Epey detaylı yazacağım, belki çözüm bir detayda olabilir:
Hafta sonunda 1800 km'lik yolculuğumda, Eskişehir - Mersin - Adana - İskenderun - Eskişehir rotasında dönüşte polis çevirmesine takıldık. Motorun 1 dakika kadar rölantide çalışmasına izin verdikten sonra stop ettim. İşlemler bittikten sonra Start / Stop tuşuna bastığımda ise anahtar kısmından "şık şık" diye bir ses geliyor ancak araç çalışmıyordu. Epey denememize karşın çalışmadı. Bu arada tuşa bastığımda kadran ışıkları normal yanıyor, çalışan hiçbir şeyde akünün zayıfladığına yahut bittiğine dair bir görünüm yoktu. Kaputu açıp röle kutusunu tokatlamayı, akünün kutup başlarını söküp birkaç dakika beklemeyi de denesek de çalışmadı. Sonunda polisler takviye kablosu buldular sağolsunlar, deneyelim dedik. Takviyede de ilk seferde çalışmadı, ikincide çalıştı
Oradan Eskişehir'e kadar aracı hiç stop etmeden geldik. Aracı evimin önüne park ettiğimde stop ettim, tekrar çalıştırdım çalıştı, bunu denemek amaçlı 3 kez tekrarladım çalıştı. Daha sonra araçtan çıktım uzaktan kumandaya bastığımda çalışmıyordu. Elimle kilitledim. Sabah kalktığımda uzaktan kumanda yine çalışmıyor ancak araç çalışıyordu. Pille ilgili bir problem olabileceğini düşünerek yedek anahtarla denedim ancak onunla da kapılara kumanda edemiyordum. Yedek anahtarın çalıştırıp çalıştırmadığını denemek istedim, çalıştırmadı. Daha sonra asıl anahtarla çalıştırmak istedim, 5 dakika önce çalıştıran anahtar bu kez çalıştırmadı yine.

Ben kara kara düşünürken asıl anahtarla bir kez daha denediğimde bu kez çalıştı.
Elektriksel bir sorun olduğunu, belki rölelerden kaynaklandığını, takviye kablosu ile çalışmasının da tesadüf olduğunu düşünüyorum. Bugün bir elektrikçiye de gideceğim ancak hem fikirlerinizi almak hem de başka birisinin de başına gelirse burada arşivde yer almasını istedim.
(Konu başlığını arattım, tam olarak böyle bir sorun göremedim, o nedenle yeni bir konu açtım, eğer gözümden kaçtıysa konu taşınabilir, zahmet verdiğim için kusuruma bakmayı lütfen)