Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 JTD Bakımları Hakkında Bilgi + Şase No ile araç sorgulama

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolkanku

Selam arkadaşlar,

100.000 bin km ve üstü bir 1.9 JTD 159'da standart filtre yağ vs. bakımının dışında nelerin değişmiş olması gerekir?

Nelere dikkat etmeliyim?

Amortisörde burçtu takozdu vb. çok problem değil,keza debriyaj vs. de yenilenebilecek parçalar ancak her motorda olduğu gibi bu motorda da hayati önem taşıyan parçalar mutlaka vardır. Bu motora çok yabancı olduğum için sizden destek bekliyorum :)

Yeni bir konu açıp konu kirliliği yaratmaktansa,buradan sormak isterim

Şase no verip birmot servislerde ya da mengerler serviste çalışıp aracın geçmişi ile ilgili bilgi verebilecek arkadaşımız var mıdır aramızda?
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Alfadanadam

Benim ilk aklıma gelen Dizel partikül filtresi. Kirlenme çok ileri boyutta değilse temizlenebiliyor diye biliyorum ama alırken -varsa bir yolu kontrol ettirmek lazım.

Android telefonlara kurulabilen AlfaOBD diye bir program var. 15-20 dolarlık Bluetooth'lu bir OBD cihazı ile birlikte çok kısa sürede ECU'deki hataları kontrol edebilir, orjinal kilometreyi görebilirsin. İmkanın varsa Mersin'e gitmeden bir tane edin.i

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Benim ilk aklıma gelen Dizel partikül filtresi. Kirlenme çok ileri boyutta değilse temizlenebiliyor diye biliyorum ama alırken -varsa bir yolu kontrol ettirmek lazım.

Android telefonlara kurulabilen AlfaOBD diye bir program var. 15-20 dolarlık Bluetooth'lu bir OBD cihazı ile birlikte çok kısa sürede ECU'deki hataları kontrol edebilir, orjinal kilometreyi görebilirsin. İmkanın varsa Mersin'e gitmeden bir tane edin.i

bülent abi teşekkürler, netten bir bakınayım.
aldığımda bir süre kullandıktan sonra yazılım + partikül filtresi iptali düşünüyorum.
gerçi kimisi zararlı diyor kimisi zararı yok diyor, alfayı bilen bilmeyen bir şey söylüyor.
o yüzden en doğrusu burası  8)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

agucba

Partikül filtresi kendi kendini temizliyor zaten. Veya Önder'in de yazdığı gibi her 1.000-2.000 km (artık kullanıcı kendi kullanım tarzına göre kendisi ayarlar) yüksek sürat-devir kullanarak filtreyi temizleme yoluna gidebilir. Ama eğer daha önceki sahibinin yanlış kullanımı sebebi ile tıkanmışsa, muhtemelen değişim yoluna gidilmesi gerekecektir. Bu konu ile ilgili geçen hafta You are not allowed to view links. Register or Login'ne eklemiştim.

Ön takımlarının çok sağlam olduğunu duydum ama oldu ya bir şekilde bozulmaya başladı, parça fiyatları çok yüksek. 156'da 500 TL'ye yenilenebilecekken 159'da bu rakamın 2.000 TL'ye çıkabileceğini duydum.

AGR valfinin sorunlu olduğu söyleniyor ki Ecevit Usta zamanında kendi 159'unda bayağı uğraşmış, ama sonunda çözüme kavuşturmuştu.

///////////////