Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sağa-sola dönmelerdeki problem ?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ATC

Direksiyonumu sağa tarafa veya sol tarafa döndürürken kat kat kat kat diye bi ses You are not allowed to view links. Register or Login sanki yumurta gibi yuvarlak bi dönme değilde yamuk bi şekilde dönme hissi veriyor...Bunun sebebi acaba ne olabilir?

kukart

aks ları kontrol ettir..
değişim seni bekliyor .)

eddieirvine

bende aynı fikirdeyim

mehmetcevik82

dış aks kafaları kesinlikle.

kukart

120 tl falan dı sanırım aks kafası komple pahalı oluyor..
ben yazın sağı deiştirdim şimdi sol değişim istiyor... da sallıycam biraz daha..

dnr1

bendede bu ses vardı işi bilen bir usta parça degiştirmeden bu sesi yok etmişti..
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

Tuncay Nergis

Peki bazen özellikle sabah motor soğukken direksiyonu en sona kadar çevirdiğimizde hafif bir "zon zon zon zon" sesi geliyorsa çevirme hızımızda? Bana önemsiz geliyor ama...

Alfadanadam

Tuncay bey, bahsettiğiniz ses yukarıda yazılanlardan farklı. O sesin sebebi, hidrolik olan direksiyon sisteminiz tam sağ ya da tam sol yaptığınızda maksimum basınca ulaşması sonucu oluşan ses. Bir miktar aşınmış olan direksiyon sistemi bu sesleri yapabilir. Eğer hidrolik yağında eksilme yoksa tamire falan gerek yok. Ama tam sağ ve tam sol yapmak sistem için zaten zararlıdır, mümkün mertebe yapmamaya özen gösterirseniz sistemin ömrü daha uzun olur.

Tuncay Nergis

Evet duymuştum zararlı olduğunu ama malum bizim tur sayımız az olduğu için tam tur bile yetmiyor bazen :) Hele ufak arabalara alışanlar neden bazı dar sokaklarda tek seferde dönemediğimi anlayamıyorlar :)

Bana da pek sorun gibi gelmemişti zaten sesten. Teşekkürler.

ATC

Benimki garip bi olay...Ön takımdan gelen seslerle alakası yok...sanki bi parça bi yere vuruyo...kat kat katt diye ses geliyor...bide sanki lastik yuvarlak biçimde değilde oval gibi dönüyor...daha öncede 2 kez ön takım yaptım...ayak üstü ustaya söyledim.amortisör üst bilyası olabilir dedi...şimdide ortada kaldım ??

ATA

Araç hareket etmezken, direksiyonu çevirdiğinizde bu ses geliyormu? Eğer gelmiyorsa ön jantlarınız yamulmuş, akson koluna sürtüyor olabilir. Benim başıma benzer durum gelmişti. Tabi jantlarınız yamulmuş ise jant-lastik balansızıda bozuktur.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ATC

quote:

Araç hareket etmezken, direksiyonu çevirdiğinizde bu ses geliyormu? Eğer gelmiyorsa ön jantlarınız yamulmuş, akson koluna sürtüyor olabilir. Benim başıma benzer durum gelmişti. Tabi jantlarınız yamulmuş ise jant-lastik balansızıda bozuktur.

yok.normal giderken oluyor...özellikle çok düşük hızdaki yani yeni kalkarken olan dönüşlerde

Alfadanadam

Herhangi bir rot balansçıya bile gösterseniz sebebini söyler size. Zaten eğer rot balansçı bulamazsa sebebi banko dış aks kafası.