Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

145 ve 146 hakkında ?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tolga033

quote:

Hakan arkadaşımıza teşekkür ederim,bende üye olarak aynı düşünüyorum..9-10 bine alınacak en iyi araba ..güzellik olsun performans olsun 145-146 dogru seçim..bu fiyata bu araba,bu piyasada on numara..0 -100 gayet iyi yol tutuş muayyer,karizma ve alımlı..yeni modellere kafa tutarsın .iyi usta sana şart nerde oturuyorsun..alacagın alfayı alfa ustasına check up yaptırmadan alma..silindir kompresyon oranını bile ölçtür..kafan rahat olsun..içini ferah tut sen..

Mersindeyim ben Alfa servisleri ile sıkıntı yok burda olsada başka yakın şehirler var illaki ,bakınmaya başladım kafama yatanları burada paylaşacam zaman buldukça araştırmadayım .
Herkese çok teşekkür ediyorum uyarı ve bilgileriniz için..

alfa146

Yorumların hepsini okumadım.
2006 yılında kuma olarak aldığım 146 ile ilgili bildiklerimi aktarıyım.
yürüyen aksami gayat güzel, kolay kolay bozulmuyor.
yürüyen aksamı parça bazında tempra 2.0 ile aynı. ( maliyet ucuz.)
Yol tutuş gayet iyi.
Yaşlanmasından dolayı kapı fitilleri sıkıntı yaratabiliyor.
Motora gelince hiç iç açıcı konuşmayacağım. elektronik gaz kelebeği olanlar biraz daha avantajlı olsada manuel telli gaz kelebeği olanlar daha riskli. ağresif kullanmaya gelmiyor. sakin kullanırsanız hiçbir sıkıntı yok ama şehir içinde sağ sol yapıp kendinizi pistte sanarsanız kırmızı ışıkta durduğunuzda yağ lambası size göz kırpabilir. ( bu durmda başınıza ilk defa geliyorsa ne oluyor dersiniz, bikaçdefa gelmişse bildiğiniz ne kadar argo dua varsa okumaya başlarsınız :))   )
kısaca sakin kullanım baz alındığında güzel bir araç ve sıkıntısız olacağına ve diğer model alfalara göre daha masrafsız olduğuna inanıyorum.

Tolga033

quote:

Yorumların hepsini okumadım.
2006 yılında kuma olarak aldığım 146 ile ilgili bildiklerimi aktarıyım.
yürüyen aksami gayat güzel, kolay kolay bozulmuyor.
yürüyen aksamı parça bazında tempra 2.0 ile aynı. ( maliyet ucuz.)
Yol tutuş gayet iyi.
Yaşlanmasından dolayı kapı fitilleri sıkıntı yaratabiliyor.
Motora gelince hiç iç açıcı konuşmayacağım. elektronik gaz kelebeği olanlar biraz daha avantajlı olsada manuel telli gaz kelebeği olanlar daha riskli. ağresif kullanmaya gelmiyor. sakin kullanırsanız hiçbir sıkıntı yok ama şehir içinde sağ sol yapıp kendinizi pistte sanarsanız kırmızı ışıkta durduğunuzda yağ lambası size göz kırpabilir. ( bu durmda başınıza ilk defa geliyorsa ne oluyor dersiniz, bikaçdefa gelmişse bildiğiniz ne kadar argo dua varsa okumaya başlarsınız :))   )
kısaca sakin kullanım baz alındığında güzel bir araç ve sıkıntısız olacağına ve diğer model alfalara göre daha masrafsız olduğuna inanıyorum.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..

agucba

145 ve 146'ların ön takımı Tempra/Tipo'dan ziyade Fiat Marea ile uyumlu. Dikkat etmek gerek.

///////////////

Onur ÖZTÜRK

quote:

145 ve 146'ların ön takımı Tempra/Tipo'dan ziyade Fiat Marea ile uyumlu. Dikkat etmek gerek.

Katılıyorum. Sadece 145-146 değil, 156'nında birçok sarf malzemesi ve ufak tefek parçası marea ile uyumludur.

Hava filtresi, Polen filtresi, yağ filtresi, benzin pompası gibi.

Geçenlerde silecek fıskiyesini değiştirmek isteim. Sanayide bir satıcıya girdim. Fiyatını sordum kutuyla önüme koydu 25TL dedi tanesine. Kutunun üzerinde Tempra/Marea/156 yazıyordu.

Abi peki tempra ve marea için olanı ne kadar diye sordum.
Cevap:
Tempra için olanı 3TL, Marea için olanı 7 TL.

Tamam dedim Tempra için olanını ver. Aynı kutudan çıkanı verdi. 25 TL dediği parçayı 3TL'ye hallettim Polen filtreside aynıdır mesela. Marea için olanı 7 lira 156 için olanı 12 lira ama ikiside aynı parça

Arkadaşın sorusuna gelecek olursak. Babam dahil herkes bana Alfa alma dedi. Ama benim hayalimdi ve ben sahip olmak zorundaydım. Aldım. ş.dışı 5.8, ş.içi 7.8 ortalama yakıt, parçalarının marea ve grande puntodan daha ucuz olması, şimdiye kadar tek bir parça değiştirmek zorunda kalmamam,  herkesin tezini çürüttü. Alfa çok yakmıyor, parçası pahalı değil ve dökülmüyor. Tek sıkıntım sağ emniyet kemerinden gelen tıkırtı. Onuda müsait zamanda halledicem inşallah. Kafaya koyduysan kimseyi dinleme al bence. Sen keyfini sürersin alma diyenlerde direksiyona geçmek için kırk takla atarlar ama kabul etmezsin. Tıpkı benim yaptığım gibi
                                                                                                                           Stile Italiano

cem_dogan

ben aldıgımda sorun yaşadım ilk haftaydı sanırım alt merkez gitti kaldım kapının onundeben alt üst merkez beraber deyiştim.üç hafta sonra benzin pompası caddede bıraktı a.c marka bulunmasu güctü ama oda deyişti.lakin nerden aldım ben bunu demedim.bundan önce honda vardo 50 binde ve uzun yolda yapılmış tabiri cavise sıfırdı.ben bunu nerden aldım demiştim ve az ilerde komşuya sattım aldıgım fiyata halen biniyor.sattıgımın ertesi gunu sevindimbabam dahil alfayı alırken hiç birşey demediler sadece yakıt az fazla şehir içinde 9.5 litrenin altına inmiyor inmesinide beklemiyorum
alfa sevgisi

Tolga033

quote:

quote:

Katılıyorum. Sadece 145-146 değil, 156'nında birçok sarf malzemesi ve ufak tefek parçası marea ile uyumludur.

Hava filtresi, Polen filtresi, yağ filtresi, benzin pompası gibi.

Geçenlerde silecek fıskiyesini değiştirmek isteim. Sanayide bir satıcıya girdim. Fiyatını sordum kutuyla önüme koydu 25TL dedi tanesine. Kutunun üzerinde Tempra/Marea/156 yazıyordu.

Abi peki tempra ve marea için olanı ne kadar diye sordum.
Cevap:
Tempra için olanı 3TL, Marea için olanı 7 TL.

Tamam dedim Tempra için olanını ver. Aynı kutudan çıkanı verdi. 25 TL dediği parçayı 3TL'ye hallettim Polen filtreside aynıdır mesela. Marea için olanı 7 lira 156 için olanı 12 lira ama ikiside aynı parça

Arkadaşın sorusuna gelecek olursak. Babam dahil herkes bana Alfa alma dedi. Ama benim hayalimdi ve ben sahip olmak zorundaydım. Aldım. ş.dışı 5.8, ş.içi 7.8 ortalama yakıt, parçalarının marea ve grande puntodan daha ucuz olması, şimdiye kadar tek bir parça değiştirmek zorunda kalmamam,  herkesin tezini çürüttü. Alfa çok yakmıyor, parçası pahalı değil ve dökülmüyor. Tek sıkıntım sağ emniyet kemerinden gelen tıkırtı. Onuda müsait zamanda halledicem inşallah. Kafaya koyduysan kimseyi dinleme al bence. Sen keyfini sürersin alma diyenlerde direksiyona geçmek için kırk takla atarlar ama kabul etmezsin. Tıpkı benim yaptığım gibi

Aynen bende kafama koydum çoktan inşallah ulaşacam hedefe

ismet

You are not allowed to view links. Register or Login nedir son durum 145 işinde?
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Tolga033

O zamanlar bir ihtimaldi ama olmadi abi. :D
Ekleme: Yilbasi cekilisini bekliyorum. :D :))

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi