Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 lastik yük endeksi ile ilgili

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aranimas

Merhaba..
Aracımın lastiklerini değiştirmeyi düşünüyorum. Modeli 1.8 MPI. Standart olan 16 jantların yerine 17 takılmış ve sanırım çıkma bir jtd seti takılmış. Şu an üzerindeki lastikler 225/50/17 98W. 
Pirelli'den 94Y için iyi bir fiyat aldım. Ellerinde 98 yoktu. Sorum ise yük endeksi ile ilgili. Mutlaka 98 mi almam lazım? Kullanım klavuzuna göre standart lastiği 215/55/16 93V. Ama opsiyon olarak 225/50/17 98W yazıyor. 16 inch için 93 iken 17 inch olunca 98 olması mı gerekiyor?   98 daha çok ağırlık için olduğundan daha sert olmayacak mıdır?
Forumda araştırdım ancak bu yük endeksi ile ilgili bir konuya denk gelemediğimden bu konuyu açtım.

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login

Yukarıdaki linkte mevcut.

93 ile 98 arasında lastik başına 100 kg farkediyor. Benim tercihim her zaman kurtaran en düşük miktardır bahsettiğiniz sertlikten dolayı. Araç ağırlığı ve tahmini maksimum ekstra ağırlığınız ne olur hesaplayıp 4'e bölün. Çıkan rakamın altına değil üstüne denk gelen endeksteki lastiği alın.

Aranimas

Yukarıdaki linkte mevcut.

93 ile 98 arasında lastik başına 100 kg farkediyor. Benim tercihim her zaman kurtaran en düşük miktardır bahsettiğiniz sertlikten dolayı. Araç ağırlığı ve tahmini maksimum ekstra ağırlığınız ne olur hesaplayıp 4'e bölün. Çıkan rakamın altına değil üstüne denk gelen endeksteki lastiği alın.

Teşekkürler.. Bu durumda 94 almam mantıklı olacak gibi. Benim araç zaten jtd'lere göre 120-130 kg daha hafif.

dnr1

Marka ne olacak michelin primacy 3 tavsiye ederim en yumusak ve emici lastik. Sert lastik almamani tavsiye ederin
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

ar.159

Marka ne olacak michelin primacy 3 tavsiye ederim en yumusak ve emici lastik. Sert lastik almamani tavsiye ederin
Kesinlikle katılıyorum diğer lastiklere göre acaip konforlu 159 un sert amartisörleri için en ideali

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Aranimas

Evet benim de aklımda Michelin var fiyat araştırıyorum şu anda haftaya taktırırım sanırım. Teşekkürler

ar.159

Istanbuldaysan bende cok fiyat araştırmıştım Avrupa yakasında yer tavsiye edebilirim

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Aranimas

Istanbuldaysan bende cok fiyat araştırmıştım Avrupa yakasında yer tavsiye edebilirim

Selam.. evet Istanbul'dayım ancak aradığım bayiler zam geleceğini söylediğinden acele edip cuma aldım. Tanesini 440'a aldım şu anda fiyatı 500 olmuş.