0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Turbodan degilse ya manifold yada turbo hortumudur. Gucte dusukluk yok diyorsunuz bu durumda manifold olma ihtimali yukseliyor. Duzgun bir mekanikci anlar bu isten, belki manifold saplamalari yerinden cikmistir, belki egzos contasi yanmistir, belki her ikiside olmustur.
İlginize teşekkür ederim.
Turbo revizyonundan kisa sure sonra cogu 159 da tekrar turbodan islik sesi gelmeye basliyor. Turboda sorun yok diyenler basinci kastediyor olabilir, cunku turbo otmesine ragmen farkedilir guc kaybi olmadan calisiyor. Manifold meselesine gelince,Arabaniz kac km bilmiyorum , eski servis ustam 150 bin kmde saglam olan hic bir 159 emme manifoldu gormedim demisti.Sent from my Redmi Pro using Tapatalk
İlgili olup olmadığını bilmiyorum ancak bir sorum var: Bu sesi duyduğunuzda klimanız açık mı kapalı mı? Benzeri olabilecek bir sesi ben sadece klimam açıkken duyuyorum. Gaza bastığımca hafifçe artan bir ıslıkımsı ses geliyor ve sonra kayboluyor. Bazen tuhaf yerlerden ilginç sonuçlara varılabiliyor da o nedenle sordum
Direksiyon hidrolik pompası olabilir mi? Gerçi bu ses ıslıktan ziyade daha farklı bir ses yapmakta.
İlginize teşekkür ederim, götürdüğüm 4. usta turbodan dedi, sıkıntı olmaz bu ses yapar sadece dedi ama sanırım ben değiştireceğim.
https://youtu.be/22uCjnJom0kBu islik sesi mi arabanizdaki ? Bircok 159 sahibi uzun kmlerce kullaniyor islik sesiyle, revizyon yaptiran cogu kiside kisa surede tekrar ses problemi yasiyor. Cozum turboyu degistirmek ya da ses cok rahatsiz edici olana kadar bu sekilde binmek. Eger sifir alacak olursaniz eskisini atmayin bence,eger ses disinda problemi yoksa fena sayilmayacak bir fiyata satilabilir Sent from my Redmi Pro using Tapatalk
Benim hanım bir gün arabada giderken bana dönüp : ' artık yeter ! arabadan, arabanın sağından solundan ses gelmiyor herşey senin kafanda dönüp duruyor habire arabayı dinliyorsun bırak artık' demişti...
159'umu aldığımda alfin de emme manifoldunu değiştirdim.Ben oradayken lift de bir mito vardı.sahibi turbosunu arkadaşının dükkanında revize ettirmiş,getirdiler arabaya takıldı.araba çalıştırıldı o saniye ıslık sesi gelmeye başladı.hemen aracın sahibi arandı,turboyu revize eden kişi geldi yarım saat sonra.adam turbonun içini komple sıfırladığını söyledi.turbo söküldü.tekrar adam götürdü.4yada5 saat sonra tekrar geldi turbo,tekrar takıldı araca.sonuç yine ıslık sesi.ogünden sonra PAL de,balans milinden bişey yoksa dert etmemek gerek diye düşünüyorum. Tabi bu benim düşüncem.