Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bir takım esrarengiz sesler !!!

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

oceansblue

Arkadaşlar iyi forumlar. Alfamla çok sorun yaşayan biri değilim lakin. Ön taraftan gelen bir takım sesler bana kayışı sıyırtmak üzere. Ön düzen için bakanlar " z rotları" dediler değiştim olmadı. Kimi amotisör kimi başka bişi diyor. İki farklı ses mevcut biri tekerden geliyor. Değişik bir uğultu porya bilyasının keçesi dediler yağlanırsa geçermiş. Öteki ise stabilize yolda ve motor sartsıntı yaparsa geliyor. Kayseri'de arabayla oynatmak istemiyorum. Bu yüzde başına böyle bir şey gelen varsa yardımcı olabilir mi. DPF iptali ve yazılım yapıldı ondan sonra gelmeye başladı tıkırtı sanki bir şey bir yere vuruyor gibi.

ar.159

O zaman ilk başta bi egzozu kontrol ettir

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaşlar iyi forumlar. Alfamla çok sorun yaşayan biri değilim lakin. Ön taraftan gelen bir takım sesler bana kayışı sıyırtmak üzere. Ön düzen için bakanlar " z rotları" dediler değiştim olmadı. Kimi amotisör kimi başka bişi diyor. İki farklı ses mevcut biri tekerden geliyor. Değişik bir uğultu porya bilyasının keçesi dediler yağlanırsa geçermiş. Öteki ise stabilize yolda ve motor sartsıntı yaparsa geliyor. Kayseri'de arabayla oynatmak istemiyorum. Bu yüzde başına böyle bir şey gelen varsa yardımcı olabilir mi. DPF iptali ve yazılım yapıldı ondan sonra gelmeye başladı tıkırtı sanki bir şey bir yere vuruyor gibi.

Eğer poryadan uğultu geliyorsa yağlamayala kalıcı çözüm üretmezsiniz. Poryanın değişmesi gerekir.

fatihmehmet

Abi görüşelim bi ara neymiş anlamaya çalışalım. Levent abi ile de iletişime gecelim

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

Incablue

Konuyu takipteyim. Yakınlarınızda bir alfa servisi varsa mutlaka oraya gitmeye çalışın.

cAn16

Konuyu takipteyim. Yakınlarınızda bir alfa servisi varsa mutlaka oraya gitmeye çalışın.

Bana sorarsanız iki veya üç farklı ustaya test ettirip sorunu netleştirmeye çalışın , ya da 3 farklı cevap ile iyice kafayı bulandırabilirsiniz  :D

Ben benzer bir tıkırtı sesini yağ filtresi değişiminden sonra yaşamıştım, lakin benim karter metal olduğu için , bakımdan sonra montajlandığında, motora yaklaşmışız, hafif bir bozuklukta araya somun ve takoz koyarak çözebildik. Umarım böyle basit bir sorundur.

Geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda bir çözüme ulaşırsınız . Uğurcan kardeşim de böylelikle uğultuyu giderir kulaklarının pasını atar  :p

2008 Blackline 147 - 1.6 TS 120Hp
2014 Alfa Beyazı Giulietta 1.4 TB TCT 170Hp
2006 Jamara Black 156 1.6 TS Distinctive 120Hp

oceansblue

Sorun çözüldü gibi, ses akis kafasından geliyormuş. Poryadan uğultu meselesi de artık akisi sökünce ortaya çıkacak. Bir çok kimse anlamadığı için motor kulağı şanzıman kulağı bile diyenler oldu. Bir ara ses benden mi geliyor diye şüphelenmedim değil yani :lol: parça siparişini verdim cumartesi geliyor. İthal olduğunu söylediler. 90 TL imiş. Z rotların çiftini  de 60 a almıştım. Bu vesile ile ön düzen komple değişti valla:)

Alfadanadam

Sorun çözüldü gibi, ses akis kafasından geliyormuş. Poryadan uğultu meselesi de artık akisi sökünce ortaya çıkacak. Bir çok kimse anlamadığı için motor kulağı şanzıman kulağı bile diyenler oldu. Bir ara ses benden mi geliyor diye şüphelenmedim değil yani :lol: parça siparişini verdim cumartesi geliyor. İthal olduğunu söylediler. 90 TL imiş. Z rotların çiftini  de 60 a almıştım. Bu vesile ile ön düzen komple değişti valla:)

Çin'den gelenler de ithal, belirteyim de :)

ArinFırat

direksiyonu tam kırıp dönüş aldığın zaman bişeyler kırılacak gibi tıkırtıkırtıkır ediyorsa aksbaşıdır..80 tl + işçilik :)

Incablue

Bana sorarsanız iki veya üç farklı ustaya test ettirip sorunu netleştirmeye çalışın , ya da 3 farklı cevap ile iyice kafayı bulandırabilirsiniz  :D

Ben benzer bir tıkırtı sesini yağ filtresi değişiminden sonra yaşamıştım, lakin benim karter metal olduğu için , bakımdan sonra montajlandığında, motora yaklaşmışız, hafif bir bozuklukta araya somun ve takoz koyarak çözebildik. Umarım böyle basit bir sorundur.

Geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda bir çözüme ulaşırsınız . Uğurcan kardeşim de böylelikle uğultuyu giderir kulaklarının pasını atar  :p

Benim aracımda da 20-30 km arası hızda vup-vup-vup şeklinde ya da 80-85 km hızlarında seyrederken de kesik kesik olarak uzayan uğultu sesi geliyor. Bir ustaya gösterdim. Lifte kaldırıp tekerlekleri çevirdik porya bilya vb. sorun yok dediler. Kapı fitillerinden geldiği falan düşünüldü ama bu öyle bir ses değil. Aynı sorunu mu yaşıyoruz bilemiyorum. Öyle de alıştım ki ne zaman uğultuyu duysam "80 km hızla gidiyorum" diyorum ve kadrana bakıyorum ki doğru tahmin :)) benden başkası da duymuyor bu sesi, çok acayip :D