Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 turbo sorunu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MMC

Arkadaşlar selamlar yaklaşık 3 ay önce bende bir 159 jtdm sahibi oldum.Araç gerçekten anlatıldığı kadar keyifliymiş ancak sizlere bir sorum olacak .İlk defa bugün oldu yolda hareket halinde belli bir süre gittikten sonra sıkışık trafiğe girdim ve tamamen durduğumda turbo basınç göstergemin hemen düşmediğini çok az yukarıda olduğunu ve devir saatiminde biraz yüksek olduğunu gördüm biraz rölantide çalıştırdım birden hava boşalır gibi çuff diye bir ses çıktı ve turbo göstergesi en alta düştü (normalde durduğunda düştüğü yer) ve motor rahatladı netten biraz araştırdım turbo lag ,turbo sıkışması gibi şeyler okudum bu sizce normalmidir ? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim   :alfisti:

hi_cazz

Dpf rejenerasyonu gibi geldi bana.

Sent from my iPhone using Tapatalk

MMC

Problem yaratacak bişey değil dimi yani ?

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login
Problem yaratacak bişey değil dimi yani ?

Eğer dediğim gibiyse belirsiz aralıklarla aynı olayı yaşarsınız. Problem değil.

Sent from my iPhone using Tapatalk

MMC

Yani turboda en ufak güç kaybı yok hiçbir ses egsozdan çıkan duman falanda yok (klasik turbo arıza belirtileri yani) sıkışan havayı boşaltma gibi bir durumdu bu resmen .

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login
Yani turboda en ufak güç kaybı yok hiçbir ses egsozdan çıkan duman falanda yok (klasik turbo arıza belirtileri yani) sıkışan havayı boşaltma gibi bir durumdu bu resmen .

en yakın zamanda bir Alfa ustasına gösterin o zaman. Buradan ne desek havada kalır.