0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Geçmiş olsun.1.Enjektör işemesi yakıt katkısıyla düzelmez. Mutlaka yapılması lazım. Araçta beyaz duman atma, motorda vuruntu sesi var mı? Araç kilometresini yazmamışsınız. Kilometre yüksekse bütün enjektörleri ayarlatmanız gerekebilir. Arızalı olan varsa tamiri yapılır. Yaptırmazsanız pistona zarar verir.2. Enjektör soketlerini kontrol ettiniz mi? 159'larda enjektör soketi arızası sık yaşanıyor benim 3 yılda iki kere başıma geldi.Usta da nasıl bir ustaymış, enjektörde işeme varken başka parça değiştirip düzelmesini beklemek yanlış. Bence önce enjektörleri yaptırın sonra arıza enjektörde değilse ona göre hata verir (DPF, EGR) araç.
Bence önce ustanızı gözden geçirin,hangi şehirdesiniz?Bu sorunu , bir çok kez duydum dizel 159 kullanıcılarından, test sürüşüne çıktığım bir arabada da vardı.
Geçmiş olsun, bizim Rosso da turbo doldurmama sorunu vardı. EGR-DPF iptal olmasına rağmen DPF boşaltılmadığı için araç gitmiyordu. Sen her ikisi de aktif diyorsun istersen DPF ni bir kontrol et. Birde belli basınçtan sonra kaçırması turbo basınç sensörünü ve hortumları aklıma getirdi. Bu hortumlar zamanla ısıdan ve basınçtan gevriyor ve ufak çatlaklar oluşabiliyor. Bu çatlaklardan basınç kaybı yaşayıp turbonun düzensiz çalışmasına sebep verebilir.Benim de bir sorum var Rossonun turbo basıncı 1,2 - 1,4 arasına kadar çıkıyor max. yazılımlı olmasından kaynaklanıyor olabilir mi?
İşin aslı egr değişimi ile çözülen ilk problem için enjektörcüyü aradık egr ve debimetreden değilse gelin dedi. Enjektör maliyeti daha çok geldi EGR ile başladık düzeldi. Çıktığımız test sürüşünde bu sorun yoktu akşam dönerken peydah oldu. Araç 160.000 km de vuruntu tekleme duman atma yok. Enjektör tamiri ya da değişimi çok maliyetli geldi yakıt katkısını deneyelim iyileşmediyse bakarız dedi. Biraz benim zorlamam ile oldu aslında.
işeme olan enjektörü yaptırmazsanız pistonu yer zaten, motor iner çok daha maliyetli olur. Kilometre güzel ama motorun tam bakım isteyeceği kilometreler. Yaptırırsanız uzun süre daha sorun çıkartmaz. Yerinizde olsam EGR DPF iptal ederdim. Artık zamanı gelmiş. Tekrardan geçmiş olsun.
Başlatan ozyt1000 Teknik Bilgiler, Teknik Yardım
Başlatan MMC Teknik Bilgiler, Teknik Yardım
Başlatan Gkt94 « 1 2 » Teknik Bilgiler, Teknik Yardım
Başlatan Şahin_159 Teknik Bilgiler, Teknik Yardım
Başlatan Mustafa Tüfekçi Teknik Bilgiler, Teknik Yardım