Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

166 v6 Turbo dip gazda tekleme

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

HAKAN-K

Merhabalar

Aracım 166 v6 TB aldığımdan beri olan bir arıza aslında bu ; sebebi hava akış metredir diye çok önemsemedim ama 1 hafta önce değişmesine rağmen sıkıntı devam etmekte.

Bujiler aldığımda yapılan bakımda değişti yani 1500 km anca olmuştur (3 ay önce ) 1. ve 2. viteslerde yapmıyor ama 3. vites ve devamında dip gazda  tekleyerek hızlanıyor eğer gaza kademeli olarak basarsam yine problem yok ama dip gaz sıkıntılı  :asagi-ok:

Muhtemel sebepler neler olabilir ? v6 konusunda tecrübeli arkadaşlar ne önerirler ?

ATA

Buji kablolarina ve distribütöre baktin mi?

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

HAKAN-K

Bakmadım henüz . Benzin pompasından şüphelenmiştim ama o sağlam çıktı bunlara baktırayım .

Peki sorun kablo çıkarsa alternatifler varmıdır çünkü fiyatları yüksek bildiğim kadarı ile

Spider_Volkan

Kesinti nasil oluyor? Bir kez kesildikten sonra bekleyince kendine geliyor mu? Yoksa kontagi acip kapattiktan sonra mi duzeliyor?

Volkan

HAKAN-K

You are not allowed to view links. Register or Login
Kesinti nasil oluyor? Bir kez kesildikten sonra bekleyince kendine geliyor mu? Yoksa kontagi acip kapattiktan sonra mi duzeliyor?

Volkan

Kesinti sürekli oluyor değişme yok 3. vites ve sonrası dip gazda tekeleme yapıyor her zaman her kullandığım da

Spider_Volkan

Oncelikle debimetreniz eski tip buyuk dokum olanlardan midir?
Emiş hortumlarinda yirtik olma ihtimali yüksek. Ayrica ince bir konu var. Soruya cevap verdikten sonra söyleyeceğim o ihtimali :)

Volkan

HAKAN-K

Oncelikle debimetreniz eski tip buyuk dokum olanlardan midir?
Emiş hortumlarinda yirtik olma ihtimali yüksek. Ayrica ince bir konu var. Soruya cevap verdikten sonra söyleyeceğim o ihtimali :)

Volkan

:D yok eski tip değil plastik olanlardan onuda yeni değiştirdim ama nafile

Spider_Volkan

Hortumlara bakin. Hortumlarda sikinti varsa bunu yapar. Daha sonra distributor ve makarayi kontrol edersiniz. Araclar eskidiginden dolayi hortumlar artik patliyor.
Yarim gaz yaptiginizda ivmelenme daha fazla, tqm gaz yaptiginizda ise hafif isteksizlik ve hemen arkasindan tekleme seklinde mi oluyor?

Volkan

HAKAN-K

Hortumlara bakin. Hortumlarda sikinti varsa bunu yapar. Daha sonra distributor ve makarayi kontrol edersiniz. Araclar eskidiginden dolayi hortumlar artik patliyor.
Yarim gaz yaptiginizda ivmelenme daha fazla, tqm gaz yaptiginizda ise hafif isteksizlik ve hemen arkasindan tekleme seklinde mi oluyor?

Volkan

Evet tam tarif ettiğiniz şekilde oluyor

Spider_Volkan

Yuksek ihtimal hortum. Eger distributor olsa 1 ve 2. Viteste de yapmali diye düşünüyorum ama siz yine de kontrol ettirin.

Volkan

HAKAN-K

Yuksek ihtimal hortum. Eger distributor olsa 1 ve 2. Viteste de yapmali diye düşünüyorum ama siz yine de kontrol ettirin.

Volkan

Anladım Volkan bey teşekkürler cevaplar için Ata beye de

Distributor,emiş hortumları,buji kablolarını kontrol edelim bakalım ne çıkacak

Spider_Volkan

Rica ederim. Eski gtv de ayni sorunu cok kez yaşadığım için ne kadar sıkıcı bir durum olduğunu biliyorum. Umarım kısa zamanda çözüme kavusursunuz.

Volkan

HAKAN-K

malesef  :asagi-ok:

Çok keyifli bir otomobil ama bu sıkıntı üzüyor beni umarım çözerim ve keyifle binerim

tekrar çok teşekkürler kazasız belasız alfalı günler

agucba

Tüplü mü?

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

///////////////

HAKAN-K

Tüplü mü?

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk 4 ile gönderildi

Değil Serkan abi benzinli

HAKAN-K

Bu arada sorun çözüldü yazmayı unutmuşum kusuruma bakmayın
Sebep ; Spider_ Volkan'ın söylediği gibi  emiş hortumunda ki çatlaklardan kaynaklıymış hallettik