Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

kısık kısık yanan akü lambası !!!!!

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Herkese mehaba arkadaşlar iş yoğunluğu dolayısıyla uzun zamandır forumda yazı yazamıyodum ama sürekli takipteyim :) akü lambasıyla ilgili bi  sorunum var fikirlerinizi alim dedim araç çalıştıktan sonra tam anlamıyla sönmeyen akü lambasının sorunu nedir? ve gaza bastıkça kısık olan lamba dahada koyulaşyo akü olamaz yeni deiştirdim şarz dinomosu söküldü bakıldı sağlam geri kalan şeçenekleri sizden bekliyorum ;)

junip

Benzer bir sorun bende vardı. Akünün şasiye bağlandığı yerdeki oksitlenmeyi temizleyince düzeldi. Tabi bunu bulana kadar akümü değişmedi. Şarj dinamolarına mı bakılmadı

n/a

şarz etmeyince yanar benim bildiğim ama sorun yoksa tıpkı kafası esince yanmaya başlayan hava yastık lambası gibide olabilirki oda seviste söndürülebilir

alfa146

bu sorun şarj dinamosunun diyotlarının kaçırmasından meydana gelir normalde, ancak arkadaşımızında dediği gibi kablonun hafif temassızlığındanda olabiliyor.

Alfadanadam

quote:

bu sorun şarj dinamosunun diyotlarının kaçırmasından meydana gelir normalde, ancak arkadaşımızında dediği gibi kablonun hafif temassızlığındanda olabiliyor.

Taner haklı, bizim alternatörlerin diyot tablası değişiyor mu bilmiyorum ama genelde sorunun çözümü diyot tablası değişimi. Maliyeti de düşüktür. Alternatörün üzerinde iki civatayla bağlı elektriki bir parçadır. (Alfa'da başıma gelmediği için değişip değişmediği konusunda emin değilim)

n/a

quote:

quote:

Taner haklı, bizim alternatörlerin diyot tablası değişiyor mu bilmiyorum ama genelde sorunun çözümü diyot tablası değişimi. Maliyeti de düşüktür. Alternatörün üzerinde iki civatayla bağlı elektriki bir parçadır. (Alfa'da başıma gelmediği için değişip değişmediği konusunda emin değilim)

Katılıyorum, tabladaki oksitlenmeden olur genelde...

n/a

Futuro Della Alfa,Alfadanadam,Taner,xenada,junip verdiğnz caevaplar için sağolun

benim anlamadığım gaza bastıkça kısık olan ışığın iyice yanar duruma gelmesi  ve bence araç bi şekilde o akü lambası yanmaya başladığı andan itibaren çekişdende düşüyo gibi...

en kısa zamanda şu diyotlara ve kablolara bi baktirim

BARLAS

Tam olarak sönmeyen akü lambası "her an akü bitebilir" demek.. Gaza bastıkça da ışığın şiddetlenmesi de "kardeşim akü bitecek diyoruz, sen hala basıyorsun" manasına geliyor işte..

KAKIRMAN

Bu aralar İstanbuldan uzak, memlekete attım kendimi. 2 hafta ne çabuk da geçti. Öze gelelim. Memlekete gitmeden aracı arkadaşın garaja çekmiştim. Malum akü problemim vardı ama pişkinliğe vurup değiştirmedik. Velhasıl bugün gidip çalıştırayım şunu dedim fakat akü belliki zıbardı sonunda. Şimdilik göstergelere güç geliyor sadece marş basmıyor. İşte o gücü de kaybetmeden yarın hemen ilk iş akü almak olacak ama kafamda Bosch var. Tavsiye edermisiniz. Bütçem şimdilik 100-150 arasında oynuyor maalesef.
You are not allowed to view links. Register or Login linkindeki akü nasıldır, amperi vs 145 için idealmidir? Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Sercan Keklik

abi bosch un en kötü serisi..

Varta al derim ;)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

agucba

Bosch olacaksa You are not allowed to view links. Register or Login olur bence. Hatta bugün muhabbetini bile yaptık. Neticede 145 için standart amper 60 ama 66 olsa daha iyi olur. 74 amper almaya gerek yok.

///////////////

KAKIRMAN

En nihayet aküyü aldık. Kısmet Varta imiş. 72 amper olanda vardı ama ebatları 2 cm uzun olduğu için uygun gelmedi. 60 amperi aldım. 110 ytl fiyat ödedim. Tek garibime gien tarafı akünün kasasının renginin mavi oluşuydu(motora tezat oluşturdu biraz)

Edited by - AXIM X51V on 26/08/2008  00:56:47
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure