Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 2012 yarı otomatik Giulietta’nın Rampada geri kayması hk.  (Okunma sayısı 3027 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hirem

• Membro
Merhabalar.
2012 model yarı otomatik Giulettam var. Rampada araç geri kayıyor. Buda trafikte stress olmama sebep oluyor. Bu konuda çözüm öneriniz veya dikkat etmem gereken hususlar var mı? Aynı sorunu yaşayanlar deneyimlerini paylaşırsa memnun olurum. Teşekkürler.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Gouki

• Amministratore
Merhabalar, Start&Stop devreye girdiği anlarda mı geri kayıyor sadece?

Hirem

• Membro
İyi bi araba kullanıcısı değilim. Size şöyle açıklayayım. Eğimli yokuş olan bir yolda durduysam frene bastıysam (veya kırmızı ışıkta bekliyorsam) tekrar gaza bastığımda vites D’de olmasına rağmen geri atıyor araç. Arkadaki araç takip mesafesini korumasa çarparım sanırım diyorum kendimce. Ama öyle çok gitmiyor. Yarım metreden daha az belki.

agucba

• Amministratore
Yokuş Kalkış Desteği aşağı yukarı 2-3 saniye kadar aracı frenler ve tutar, sonra bırakır. Eğer yokuş yukarı kalkış yapacağınız zaman bu süreyi geçiriyor iseniz, geri kayma yapacaktır.
Vites D konumunda iken de şanzıman devreye girecek ve aracı hareket ettircektir.
Muhtemelen biraz alışkanlığa sahip olmanız gerekebilir.

RMX2151 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

///////////////

Hirem

• Membro
Anlıyorum ama bu benim 2. Aracım. Diğerinden benzer sorunlar hiç yaşamadım. O da oyomatik vitesti. Bugun yine kırmızı ışıkta 2 kere aynı sorunu yaşadım. Bekliyorum ayağım frende frenden çekip gaza basayım diyene kadar kayıyor. Frenden ayağımı çeker çekmez gidiyor. Hiç fırsat vermiyor gaza basmama. Hemen tekrar fren yapıyorum sonra tutuyor aracı. İkinci frenden sonra gaza basabiliyorum.

ysbilgin

• Membro
Üç parametre var.
1- Frene ne kadar basıyorsunuz? => Hill holderın devreye girmesi için tam basmanız gerekir. ucundan dokunursanız devreye girmez.
2- Frenden kaldırıp gaza basana kadar ne ke kadar süre geçiyor? => Giulietta'daki tür hill holderlar genelde 2-3 saniye tutar.
3- Gaza ne kadar basıyorsunuz? => Yokuşun açısına göre arabayı kaldırmaya yetecek kadar basmanız gerekir.

Önceki aracınız tam otomatik olabilir, ya da auto hold benzeri farklı bir sisteme sahip olabilir. Giulietta neticede yarı otomatik, hill holder'ı da çok başarılı diyemeyiz, ama ben hiç sorun yaşamamıştım, biraz ayak alışkanlığı gerektiriyor.
Hayat sıkıcı otomobillere binmek için çok kısa!

kaanromeo

• Membro
Hocam giuliettanin yokuş kalkış desteği on numaradır ne fazla tutar ne de eksik.
Önceki aracimda bu olmuyor dediniz
O araçtami  giulietta idi yoksa tam.otomatik bir aracmiydi.
Çünkü yarı otomatik her araçta yokuş kalkış desteğine güvenip gaza basmamssaniz yokuş kakisin destek süresi bitince geri kaçırır.

devirsever

• Membro
ekranda hill holderle ilgiligi bir ariza uyarisi cikiyormu, cikiyorsa sigorta kutusundan ilgili sigortaya goz atabilirsiniz? daha once manuel olarak kapatilma durumu olabilirmi?
1996 155 Q4
1996 GTV V6 TB
1998 166 3.0 V6
2006 GT 3.2 V6
2008 GT Q2
1999 156 3.0 V6 Turbo Q2(Güncel)
1998 156 3.0 V6 (Güncel)

peyzaj44

• Membro
Merhabalar benimde aracım 2013  ilk aldığımda anlamadım ilk başta ama sonra anladım yokuşta kaydırma kalkerken sorun yaşıyordum. Meğersem benimkinin arızası debriyaj balatası çıktı onu değiştirdim sorun giderildi biraz pahalı oldu ama sorun giderildi bence ona baktırın derim.Şanzımanla ilgili sorun yüksek ihitmal.

Hirem

• Membro
Cevaplariniz icin tesekkur ederim. Simdi yeni bir alisamama sorunum daha cikti. Eski aracim otomatikti ve baska bi markaydi. Suanda kullandigim  Giulettayi ilk defa kullaniyorum. Sanirim gaza basarken biraz fazla basmami istiyor. Bugun gayet genis olan hafif yokusta olan bir yere araci park ederken geri viteste gazin neredeyse sonuna kadar bastim gibi hissettim. Buda bende rahatsizlik hissi uyandirdi. Araba bi anda firlayacak ve sanki arkadaki araca carpacakmis gibi. Her arabanin gaz fren sertlik ayarinin farkli oldugunu biliyorum. Benimkisinin gazi cok hassas degil. Sizce bunu gostermem gerek mi bi ustaya? Ya da alismak icin biraz daha kullansam daha iyi olacak. Ne zor seymis yeni araca gecmek :)

ysbilgin

• Membro
Bence debriyaj balatanız bitiyor olabilir, kalkmak için bu kadar gaz vermek gerekiyorsa. Ehil bir Alfa Romeo servisine gösterebilirsiniz.
Hayat sıkıcı otomobillere binmek için çok kısa!

kaanromeo

• Membro
Cevaplariniz icin tesekkur ederim. Simdi yeni bir alisamama sorunum daha cikti. Eski aracim otomatikti ve baska bi markaydi. Suanda kullandigim  Giulettayi ilk defa kullaniyorum. Sanirim gaza basarken biraz fazla basmami istiyor. Bugun gayet genis olan hafif yokusta olan bir yere araci park ederken geri viteste gazin neredeyse sonuna kadar bastim gibi hissettim. Buda bende rahatsizlik hissi uyandirdi. Araba bi anda firlayacak ve sanki arkadaki araca carpacakmis gibi. Her arabanin gaz fren sertlik ayarinin farkli oldugunu biliyorum. Benimkisinin gazi cok hassas degil. Sizce bunu gostermem gerek mi bi ustaya? Ya da alismak icin biraz daha kullansam daha iyi olacak. Ne zor seymis yeni araca gecmek :)

Araç kaç bin km de hocam yarı otomatik olduğu için debriyaj balatalari  bitik olabilir iki adet.
Oda kaçırma yapar haberiniz olsun zor kavrar

Hirem

• Membro
150.000’de. En son bakımı aralıkta yapılmış. Bugun bi arkadaşla biraz tur arttık. Sorun hissetmediğini söyledi. Yarı otomatik olduğu için alışmam gerekiyormuş. Yakın zamanda bi ustaya göstereceğim. Teşekkür ederim.

agucba

• Amministratore
Bir yokuşta, normal vitesten geri vitese geçtiğinizde, gaza basana kadar Giulietta öne doğru kayar. Bu Giulietta'nın olumsuz yönlerinden biridir ve şu anda ismini ve cismini hatırlamadığım Türkçe bir YouTube videosunda da bundan şikayet edilmişti.

Yukarıda bazı seçenekler sıralanmış, bir tane de ben yazayım.
Eğer fren pedalında yer alan sensör arızalı ise, yokuş kalkış desteği devreye girmez ve istediğiniz kadar frene basın, araç öne veya arkaya katacaktır.

RMX2151 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

///////////////

Hirem

• Membro
Tekrardan merhabalar. Cevaplariniz icin tesekkur ederim. Soylediklerinizi dikkate aldim ve artik kullanimina alistim sanirim. Cok dert etmiyor ve paniklemiyorum. Benzinli oldugu icin yakit cok tuketiyor. Bu konuda en azindan azcikta olsa tasarruf edebilmem acisindan oneriniz var mi?

vozkol

• Membro
Bence baskı balatanızın ömrü bitiyor, çünkü otomatik Giu rampada milim geri kaçırmaz. Geri vitese geçince kaçırması da Giu'ların ileri - geri vites geçişlerindeki gecikmeden dolayı. Frene basılı olarak bir - iki saniye beklerseniz vitese geçer, yine kaçırmaz. Ayrıca aracınızın çok yakması da yine muhtemelen baskı balatanızın ömrünün bitmesi ile alakalı. İyi bir ustaya göstermenizi tavsiye ederim.
2004-2008 : 1997 145 1.6 Boxer
2010-2014 : 2006 156 1.6 TS Distinctive
2014-2016 : 2008 159 1.9 JTDM Distinctive plus
2016-....... : Giulietta 1.6 JTDM Super TCT

GoogleTagged