Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: 2017 Giulietta Klima Sorunu...  (Okunma sayısı 1494 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ersinyalcinkaya

• Membro
2017 Giulietta Klima Sorunu...
« : 30 Ağustos 2021, 20:02:21 »
Arkadaşlar Merhaba
İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum. 2017 model giulietta marka arabamda klima düzgün bir şekilde çalışmıyor. Klima bir devreye girip bir çıkıyor. Devrede iken soğutmada hiç bir problem yok, arabanin ici buz gibi oluyor. Ancak bazen klimayı açtığımda hiçbir şekilde soğutma yapmıyor. Hatta bazen rutubet kokusu gibi bir koku geliyor. Sanki dis havayi oldugu gibi iceri veriyor.

Aracımı küçükyalı birmot bayisine götürdüm. Bilgisayara bağladıklarında hiçbir sorun olmadığını söylediler. Ancak göz ile tekrar kontrol ettiklerinde kompresörün devreye girmediğini gözlemlediler. Bilgisayarda bir problem çıkmadığı için ucuz yöntemden pahalı yönteme doğru sırası ile deneme şeklinde yöntem önerdiler. En son yönteme kalırsa iş 20 bin TL ye kadar masraf çıkabileceğini söylediler. Cok sacma oldugunu soyledigimde o zaman bilgisayarda problem cikana kadar ara ara ugrayin bakalim dediler.

Bostancı sanayi de alphin servisine götürdüm. Devreye bir girip bir çıkıyor dediğimde direk flap motorunda sorun olabileceğini bunun da değişiminin uzun olduğunu söylediler.

Bu şekilde bir sorun ile karşılaşan var mı? Ya da bu sorun için güvenebileceğim bir servis usta önerebilir misiniz?
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

pylon

• Membro
Ynt: 2017 Giulietta Klima Sorunu...
« #1 : 03 Eylül 2021, 00:41:47 »
Evaporatör sıcaklık sensörünü değiştirmeyi bir deneyin derim. Bende de benzer sorun olmuştu. Servise götürdüğümde birşey bulamamışlardi, ben önermiştim. Değiştirince sorun düzelmişti. Maliyeti 500-600 TL gibi birşey tutar. Siz bile değişimini yapabilirsiniz. Polen filtresinin yakınında. Umarım çözülür sorununuz. İyi günler

ASUS_Z01RD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

byurtk

• Membro
« #2 : 26 Mayıs 2024, 00:16:42 »
Merhaba aynı problemi 2012 giu’da yaşadım/yaşıyorum.
En son kompresör değiştirirsek düzelir fikrine tamam dedim.
Kompresör yenilendi. Ancak problem hala aynı.
Klima soğuk mod normalde ciddi bir performans sergiliyorken
Bazen hiç devrey girmiyor ve Kötü koku(nem) ile birlikte sıcak hava uflyor.
Bu bazen 30 dakika sonra falan duzeliyor.
Sorunu yaşayan ve çözen var mıdır arkadaşlar?

murat

• Amministratore
« #3 : 29 Mayıs 2024, 12:41:49 »
Bostancı Sanayide Sarıtaş Elektrik&Klima var. Oraya bir gösterin derim, Giuilietta'yı baya iyi tanıyor Umut usta   :kahve:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

kaanromeo

• Membro
« #4 : 29 Mayıs 2024, 15:04:10 »
Merhaba aynı problemi 2012 giu’da yaşadım/yaşıyorum.
En son kompresör değiştirirsek düzelir fikrine tamam dedim.
Kompresör yenilendi. Ancak problem hala aynı.
Klima soğuk mod normalde ciddi bir performans sergiliyorken
Bazen hiç devrey girmiyor ve Kötü koku(nem) ile birlikte sıcak hava uflyor.
Bu bazen 30 dakika sonra falan duzeliyor.
Sorunu yaşayan ve çözen var mıdır arkadaşlar?

iç- dış sıcaklık sensörleri bozulmuş olabilir

byurtk

• Membro
« #5 : 29 Mayıs 2024, 17:59:09 »
Bostancı Sanayide Sarıtaş Elektrik&Klima var. Oraya bir gösterin derim, Giuilietta'yı baya iyi tanıyor Umut usta   :kahve:

Destek için teşekkür ederim maalesef Antalya’dayım. :/

byurtk

• Membro
« #6 : 29 Mayıs 2024, 18:01:22 »
iç- dış sıcaklık sensörleri bozulmuş olabilir

Evet bu fikir bana da mantıklı geliyor ilk fırsatta sıcaklık sensör değişimi yapıp sonuçları olumlu-olumsuz buraya yazarım, belki bir başkası için yardımı dokunur.
Destek için teşekkürler

berkealkan

• Membro
« #7 : 29 Mayıs 2024, 21:30:29 »
Evet bu fikir bana da mantıklı geliyor ilk fırsatta sıcaklık sensör değişimi yapıp sonuçları olumlu-olumsuz buraya yazarım, belki bir başkası için yardımı dokunur.
Destek için teşekkürler

Full Auto'da sensörler tabii ki soğutmayı / ısıtmayı etkileyebilir ama manuel ayarda ve Low'da mutlaka çok iyi soğutması gerekir. Denediniz mi?
2006 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive Selespeed
2006 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive
2004 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive
2013 Alfa Romeo Mito 1.3 JTDM Distinctive
2003 Alfa Romeo 147 2.0 Distinctive (Güncel)

byurtk

• Membro
« #8 : 30 Mayıs 2024, 15:37:47 »

Full Auto'da sensörler tabii ki soğutmayı / ısıtmayı etkileyebilir ama manuel ayarda ve Low'da mutlaka çok iyi soğutması gerekir. Denediniz mi?

Evet manuelde ve LO 'da bile aynı problem devam ediyor hocam. İlk çalıştırmada bazen 20-30 dakika soğutmadan yanlızca kötü kokulu hava veriyor.
Araç 1 saat güneşte kaldığında bu problemi daha çok yaşıyorum aslında, trafik ışıklarında durduğumda da çoğu zaman soğuk havayı kesiyor klima. Araba devirlenince klima da sonradan toparlıyor ancak bazen bu bile işe yaramıyor. Çok değişken parametreler var sorunumla alakalı ve piyasada usta kalmadığı için ezbere yöntemlerle para koparıp duruyor yeni nesil ustacıklar

berkealkan

• Membro
« #9 : 30 Mayıs 2024, 16:25:52 »
Evet manuelde ve LO 'da bile aynı problem devam ediyor hocam. İlk çalıştırmada bazen 20-30 dakika soğutmadan yanlızca kötü kokulu hava veriyor.
Araç 1 saat güneşte kaldığında bu problemi daha çok yaşıyorum aslında, trafik ışıklarında durduğumda da çoğu zaman soğuk havayı kesiyor klima. Araba devirlenince klima da sonradan toparlıyor ancak bazen bu bile işe yaramıyor. Çok değişken parametreler var sorunumla alakalı ve piyasada usta kalmadığı için ezbere yöntemlerle para koparıp duruyor yeni nesil ustacıklar

Çok sıcakta çalışmama, araç süratliyken soğutmaya başlama gibi şeylerden ben açıkçası klima radyatörünün ya da sistemin tıkalı olduğunu ya da fanın kompresör ile birlikte devreye girmediğini anlıyorum sanki.

Klimacıların gaz bastıktan sonra "bak abi çok güzel soğutuyor" demek için yaptıkları bir numaradır, araç LO'da ve orta kademe fan hızındayken radyatörlere önden su tutarak dener misiniz? Su tutmak derken etraflıca, soğutma amaçlı yıkamaktan bahsediyorum. Eğer probleminize anlık olarak bile fayda ederse problem radyatörde / fanda diyebiliriz belki.
2006 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive Selespeed
2006 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive
2004 Alfa Romeo GT 2.0 JTS Distinctive
2013 Alfa Romeo Mito 1.3 JTDM Distinctive
2003 Alfa Romeo 147 2.0 Distinctive (Güncel)

kaanromeo

• Membro
« #10 : 02 Haziran 2024, 14:58:31 »
Destek için teşekkürler

hocam bu videoda iç sıcıaklık sensörü arızası var komprasörü durduruyor, detaylı anlatım var altyazıyı açıp izleyebilirsniz.

sensör değişince sorun düzeldi

https://youtu.be/0ZEl7lG4WTI?si=tC3ELMsxmIblav8v

pylon

• Membro
« #11 : 09 Haziran 2024, 23:04:54 »
Evaporatör sıcaklık sensörünü değiştirmeyi bir deneyin derim. Bende de benzer sorun olmuştu. Servise götürdüğümde birşey bulamamışlardi, ben önermiştim. Değiştirince sorun düzelmişti. Maliyeti 500-600 TL gibi birşey tutar. Siz bile değişimini yapabilirsiniz. Polen filtresinin yakınında. Umarım çözülür sorununuz. İyi günler

ASUS_Z01RD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yukarıdaki video da evoporator sıcaklık sensörünü gösteriyor. Polen filtresinin yakınında. Bendeki sorunda birebir aynıydı.  Sorunum böyle çözülmüştü. Denemenizi tavsiye ederim. 2021 yılında da alintiladigim mesaji yazmıştım.
https://alfayedek.net/productdetail/5053XXX-Alfa-Romeo-Giulietta-Klima-Evaporatr-Sensr-5921

SM-A546E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sefalet

• Membro
« #12 : 26 Haziran 2024, 21:32:33 »
Ben benzer sorunu 159'da yasiyorum. Uzun yolda klima sorunsuz calisiyor. Sehir icinde, kisa mesafede, dur kalk-yavas akan trafikte kafasina gore calisiyor veya calismiyor. Calismaya baslasa bile cok gec soguk hava geliyor veya hic gelmiyor. Gelmeye baslasa da bir sure sonra sicak uflemeye basliyor. Klima gazi kacak kontrolu yapildi, kacak yok. Klima gazi tam. Kompresorde sorun gorunmuyor.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2008 159 1,9 JTD Distinctive Plus (2022-.....)
2004 156 2.0 Selespeed (2017-2022)
2004 156 1,6 Distinctive (2014-2017)

GoogleTagged