Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

3 UZAMNLIK SORUSU YARDIM BEKLİYORUM

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ar.159

aracım malum alfa 159 1.9 jtdm q-tronic 2008 model 80000 km de

1)Yağ değişimi geldi, hangi yağ? forumda aradım ama konu bulamadım servis opar kullanacak onu istemiyorum mobil 1 düşünüyorum onunda sitesinde tam olarak benim araba yok yani 2009 ve sonrası için diyor birde dpf falan diyor dpf yi iptal etmeyi düşünüyorum kafam karıştı öneri bekliyorum.

2)Carbon Clean yetkili servisi mutlaka yapalım hatta illa manifolt temizliğide yapalım diyor çok güvendiğim Bahattin Ustamda gerek yok diyor sizce?

3)Şanzıman Yağı: Bahattin usta değişmeli en geç 80000 km de diyor yetkili servis normal şartlarda değişmeli diyor ama tanıdığım bir usta bence değiştirme gerek yok değiştikten sonra sapıtıyor diyor..

anlayacağınız kafa allak bullak tavsiyelerinizi bekliyorum
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

egeozal1

Bahattin Usta ne diyorsa kayılıyorum hepsine kendi ustam olup aracımı gözüm kapalı emanet ediyorum. Çünkü gereksiz herhangi birşeyi asla değiştir demez. ;)

huseyinsimsek

Uygun şanzıman yağını koyduktan sonra neden sapıtsın alet. Burada kilit nokta "uygun" olanı kullanmaktır. Fabrikasının önerdiğidir ya da muadili. 80000 km yol yapmışsınız yağ değişim periyodu buysa değiştirin. Motor yağını değiştirince motor sapıtmıyorsa o da sapıtmaz.

Geçen 1 hafta önce komple şanzıman revizyon yapılıp yağ değişimi yapıldı, tıkır tıkır gidiyor. Fakat yanlış yada eksik duymadıysam "havasını alacağım" gibi birşeyler dedi usta. Hatta iki kere falan yaptı.
156 2.0 TS - 1998

GT 2.0 JTS Selespeed - 2006

hi_cazz

1- Abi aslında Alfa, Selenia yağ öneriyor. 5w30 olduktan sonra ben çokta fark edeceğiniz sanmıyorum. Öyle olsaydı şu markanın haricinde kullanmak zararlıdır, vs... gibi şeyler yazardı kitapçıklarda. Yetkili serviste başka yağa bulaşmazdı. Ayrıca aynı motoru Opel'de Vectra C kasasında kullandı. Oda GM 5w30 yağ öneriyor. ;)

2- CC olayını bende çok araştırdım. Yaptır diyen 1 kişi varsa, yaptırma diyen 10 kişi var. Güvendiğim servislerde önermedi şimdiye kadar ki araçlarımda.

3- Şanzuman yağı 80000KM'de bir değişmeli. Değiştirme diyenlere kulak asma. Asıl ben değiştirdikten sonra şanzumanın daha iyi çalıştığına şahit oldum. Fakat değiştiren ustanın bilgisi önemli. Çünkü sadece yağı boşatıp basmakla olmuyor. Liftte, sürekli vites değişimleri falan yaptırılıyor yağ basarken.

ar.159

O halde Carbon yaptırmıyorum yağa cok kafa yormuyorum mümkünse mobil 1 alıyorum sanziman yaginida değiştiriyorum.
Carbon meselesi gercekten garip servis bambaşka anlatıyor bosh car servisle konuştum o bambaşka anlatıyor.
Servise göre işlemden sonra mutlaka yağ değişmeli çünkü motorun tum kurumu çözülüp yağın icine düşüyormuş ve farkı anında hissediyormuşuz. Bosha göre ibfeksiyonlari sökmeden yapılan hikayeymis biz daha kaliteli İlac kullanıyoruz depoya ilacı attikmi tamam diyor yağdan falan bahsetmiyor kafamı allak bullak ettiler.

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

Alfadanadam

Carbon clean bence gereksiz.
Yağ Mobil 5-30 ESP.
Şanzıman yağı mutlaka değişmeli.

Erkay KAHYA

You are not allowed to view links. Register or Login
Yağ Mobil 5-30 ESP.

Bülent Abi'ye katılıyorum.
Mobil 1 ESP (özellikle DPF li araçlar için.)
Carbon Clean i bosch serviste yaptırmıştım. Ben hiçbir fark görmedim. Söylentilere göre belki bir işe yaramış da olabilir.
Eğer motor içi temizlik düşünüyorsanız emme manifoltunu söktürüp temizletin. (Dikkat edin sadece işi bilen kişi sökmeli.)
Şanzıman yağı değişmeli. (Yağların belirli kullanım ömrü olduğu için.)

wolkanku

bu yağ mevzusu ile carbon clean'i bağlayacağım, ben yağ değişiminde Würth'ün motor içi temizleyicisini kullandım yağ değişimi yapılacağı gün.

ardından da 5w40 Castrol Edge Turbol Diesel yağ kullandım.

herhangi bir eksiğini görmedim, hiç azaltma yapmadı. Renginde de Haziran'dan bu yana çok bir değişme olmadı. Genel anlamda memnunum açıkçası.

carbon clean yerine ayda 1 ya da 2 ayda bir depoya enjektör temizleyici atıyorum. Performans farkı çok çok belirgin. Hatta alfadanadam bülent abi'yi de bağımlısı yaptım..bagajında 2 tane her zaman hazır geziyor :)))

şanzıman yağı konusunda bilgim yok. Otomatik ile manuelinki de farklı olabilir. araştırır öğrenir yazarım buraya.

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ar.159

Yağ Mobil 5-30 ESP.

Bülent Abi'ye katılıyorum.
Mobil 1 ESP (özellikle DPF li araçlar için.)
Carbon Clean i bosch serviste yaptırmıştım. Ben hiçbir fark görmedim. Söylentilere göre belki bir işe yaramış da olabilir.
Eğer motor içi temizlik düşünüyorsanız emme manifoltunu söktürüp temizletin. (Dikkat edin sadece işi bilen kişi sökmeli.)
Şanzıman yağı değişmeli. (Yağların belirli kullanım ömrü olduğu için.)
Peki ben dpf yi sokturecegime göre bu yağ yerine başka yağ mı kullanmalı?
Carbon clean konusunda akkımı kurcalayın nokta su bosh servisle konuştum inhenksiyon sökmeden cok fayda etmez senin arabandada injeksiyonu sökmeye gerek yok servisin 80 tl ye yaptıgı depoya İlac kullanıp göndermek diyor. Servisteki ustayla konuşuyorum özellikle Alfa Tr şartlarında 40000 km de bir yapılmasını tavsiye ediyor yağ kac km de olursa olsun mutlaka değişmeli çünkü yaptığımız işlem sonucu motordaki kurumun nasıl yağa döküldüğünü gozunle göreceksin ve suruste anında hissedeceksin diyor şayet gercekten kurumu gozumle görüyorsam bence guzel gibi geldi hemde 80 tl yalnız manifoltuda temizleyelim diyorlar onun hakkında hiç bilgim yok. Insanın yetkili servise guvenememesi ne kötü birsey ya

iPhone 'den You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!

ar.159

Volkan bizim motor 5w30 değilmi abi ben arabayı aldığımda üzerinde 5w40 vardı Bahattin usta cok kızmıştı servise bu kamyon mu diye?
Birde castrolu araştırdım reklammarkasi üretim bp nin ve bp nin yağı daha ucuz onun yerine shell helix daha iyi diyor bazıları!

34 AV 0020 COMING SOON!!

wolkanku

Volkan bizim motor 5w30 değilmi abi ben arabayı aldığımda üzerinde 5w40 vardı Bahattin usta cok kızmıştı servise bu kamyon mu diye?
Birde castrolu araştırdım reklammarkasi üretim bp nin ve bp nin yağı daha ucuz onun yerine shell helix daha iyi diyor bazıları!

abi verdigim linkten bakmistim ben.
159 1.9jtd eco dpf 16v 110kw icin 5-40gosteriyor

bahattin usta kizdi, onur usta bisey demedi mesela..bi de kamyondan cok bi farki yok euro4 egrli dpfli bi motor sonucta:)
GT-I9190 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ar.159

abi verdigim linkten bakmistim ben.
159 1.9jtd eco dpf 16v 110kw icin 5-40gosteriyor

bahattin usta kizdi, onur usta bisey demedi mesela..bi de kamyondan cok bi farki yok euro4 egrli dpfli bi motor sonucta:)
GT-I9190 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Mobil 1 in sitesi de 5 30 diyor ama kamyon konusunda doğru diyorsun ben asıl vergi nolacak onu merak ediyorum

34 AV 0020 COMING SOON!!

ar.159

bugun gittim tekrar yol üstündeki bosh car service ile görüştüm ordaki uzmanda sağ olsun ilgilendi ve bence senin arabana würth temizleyici al depoya at yeterli olur dedi servisin anlattığını aktardım bilemiyecem değişik birşeyden bahsediyor doğruda olabilir bizde 2 tip var birinde enjektörleri söküp ytemizletmeye gönderiyoruz ki senin arabanda gerek yok dedi ikincisinde katkı katıp makinaya bağlıyoruz ama onun yerine benzin katkısı katman daha iyi olur dedi tam tamamım dedim bu sefer dh de şöyle birşey okudum
bu manifold temizliği hakkında ve yaptıranlar ses ve performansta ciddi iyileşmelerden bahsediyorlar serviste carbon clean ile bu ikişsini beraber yapalım mutlaka çok farkedersin demişti buna ne dersiniz..
34 AV 0020 COMING SOON!!

wolkanku

bugun gittim tekrar yol üstündeki bosh car service ile görüştüm ordaki uzmanda sağ olsun ilgilendi ve bence senin arabana würth temizleyici al depoya at yeterli olur dedi servisin anlattığını aktardım bilemiyecem değişik birşeyden bahsediyor doğruda olabilir bizde 2 tip var birinde enjektörleri söküp ytemizletmeye gönderiyoruz ki senin arabanda gerek yok dedi ikincisinde katkı katıp makinaya bağlıyoruz ama onun yerine benzin katkısı katman daha iyi olur dedi tam tamamım dedim bu sefer dh de şöyle birşey okudum
bu manifold temizliği hakkında ve yaptıranlar ses ve performansta ciddi iyileşmelerden bahsediyorlar serviste carbon clean ile bu ikişsini beraber yapalım mutlaka çok farkedersin demişti buna ne dersiniz..

bosch car care benim dediğime gelmiş abi sonuç olarak.

ben sökülüp takılmasından ziyade kimyasallar ile çözülmesinden yanayım açıkçası.

benim dediğim şekilde yap, würth ile temizlik + yeni yağ. her ay , ayda 1 kere yarım depoya , tam şişe enjektör temizleyici at.
maf ve map sensörlerini temizletmeyi unutma.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ar.159

bosch car care benim dediğime gelmiş abi sonuç olarak.

ben sökülüp takılmasından ziyade kimyasallar ile çözülmesinden yanayım açıkçası.

benim dediğim şekilde yap, würth ile temizlik + yeni yağ. her ay , ayda 1 kere yarım depoya , tam şişe enjektör temizleyici at.
maf ve map sensörlerini temizletmeyi unutma.
peki manifold işine ne diyorsun dh yi inceledinmi?
benim şuan performans dengesizlik v.s sorunum yok bana tek garip gelen motorun dengesiz sesi bazen hışırdıyor bazen hırıldıyor bazen vınlıyor dengesiz sesler geliyor? birde arabama kim bindeyse abi turbo bitik üfleme yapıyor diyor servis ise birşey yok diyor 159 lara has birşey mi bu?
34 AV 0020 COMING SOON!!

wolkanku

abi donanımhaber'e hiç bakma,  159 tavsiye eder misiniz konusunda hala varyatör problemi var yazan adamların olduğu bir forum :))

denemediğim , çevremde deneyenin olmadığı bir uygulama hakkında yorum yapmayayım. çünkü bilmiyorum.

ben sana , benim ve bosch car'ın uygulamalarını öneriyorum. bunları bir yap. zaten maliyetli değil, bunlarla ses ve performansta değişim olmazsa o zaman kafanı kurcalayan ve bizim bilmediğimiz bu diğer yolu seçersin.

senin aracın kaç km'deydi?
direk turbo bitik demek doğru değil. ne kadar 159 duyduysam hafif ıslık gibi bir sesi var, euro 4 motor ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum.
ama km yükseldikçe turbonun ilk günkü verimini yitireceği de doğru. eğer aklında soru işaretleri var servisler yerine sadece turbo ile uğraşan yerlerle muhattap olman daha iyi olur diye düşünüyorum.

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ar.159

abi donanımhaber'e hiç bakma,  159 tavsiye eder misiniz konusunda hala varyatör problemi var yazan adamların olduğu bir forum :))

denemediğim , çevremde deneyenin olmadığı bir uygulama hakkında yorum yapmayayım. çünkü bilmiyorum.

ben sana , benim ve bosch car'ın uygulamalarını öneriyorum. bunları bir yap. zaten maliyetli değil, bunlarla ses ve performansta değişim olmazsa o zaman kafanı kurcalayan ve bizim bilmediğimiz bu diğer yolu seçersin.

senin aracın kaç km'deydi?
direk turbo bitik demek doğru değil. ne kadar 159 duyduysam hafif ıslık gibi bir sesi var, euro 4 motor ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum.
ama km yükseldikçe turbonun ilk günkü verimini yitireceği de doğru. eğer aklında soru işaretleri var servisler yerine sadece turbo ile uğraşan yerlerle muhattap olman daha iyi olur diye düşünüyorum.
benimki daha 80000 km de servise ilk gittiğiğmde seste turbonun sesinde sorun var ama turbodan değil bu hortumdan geliyor dediler ve dedikleri gibi turbo hortumu yırtık çıktı değiştirdiler başka sorun yok dediler bencede sorun yok ama arabaya her binen zatı muhterem abi turbon üflüyor biran önce yaptır yoksa elinde kalır işte bende passsat vardı oda böyle yaptı turbo bitmişti bende bilmem ne vardı artık 5-6 kişiden bunu duyunca şüphelenmeye başladım.
bu arada çoktandır siteye girmiyordum bu carbon ve manifold temizliğini siteyede koymuşlar nasip artık belki yaptırır henpinize referans olurum iyi fiyat verirlerse
34 AV 0020 COMING SOON!!

max-ime

Şanzıman yağı Icin eger 100k km ve üzerine kadar hiç degismemisse, ondan sonra değiştirilmesi onerilmiyor.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ar.159

Şanzıman yağı Icin eger 100k km ve üzerine kadar hiç degismemisse, ondan sonra değiştirilmesi onerilmiyor.

üstad anlamadım açar msın?
34 AV 0020 COMING SOON!!

max-ime

100bin kmnin üstündeki otomatik araçlarda eger geçmişinde, öncesinde şanzıman yağı hiç degismemisse, artik hiç degistirmeyin diyorlar.

hi_cazz

100bin kmnin üstündeki otomatik araçlarda eger geçmişinde, öncesinde şanzıman yağı hiç degismemisse, artik hiç degistirmeyin diyorlar.

Öyle bişey olmaz hocam. Diyen işi bilmiyor. Bakım yüzü görmemiş bir araban olsa bakım yaptırmak zaralıdır bu saatten sonra deseler olur mu? Buda aynı şey.

iPhone 'dan You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

harunresitz

Dpf sokuldugunde yasanabilecek olumsuz bir durum var midir arkadaslar?

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

max-ime

Öyle bişey olmaz hocam. Diyen işi bilmiyor. Bakım yüzü görmemiş bir araban olsa bakım yaptırmak zaralıdır bu saatten sonra deseler olur mu? Buda aynı şey.

iPhone 'dan You are not allowed to view links. Register or Login aracılığı ile gönderildi

Dişliler arasında oluşabilcek çapaklar yağ değişiminden sonra olmayacağı için dişliler arasında boşluk oluşuyor diye biliyorum. enazından açıklamaları öyle.

Motorla aynı durum değilde, doğrudur değildir bilmiyorum ama araştırmak lazım. Bunu mekanikten anlayan birkaç kişiden de duymuştum.

ar.159

Dişliler arasında oluşabilcek çapaklar yağ değişiminden sonra olmayacağı için dişliler arasında boşluk oluşuyor diye biliyorum. enazından açıklamaları öyle.

Motorla aynı durum değilde, doğrudur değildir bilmiyorum ama araştırmak lazım. Bunu mekanikten anlayan birkaç kişiden de duymuştum.
walla çok ilginç yetkili servisteki ustada  boşver değiştirme demişti geçen gün sorduğum ise öyle şey olur mu dedi gerçi arabam daha 80000 de ama şimdi işin yoksa birde bunu araştır arkadaş yetkili servisin bu kadar tutarsız olması deli ediyor beni
sonuç net cevap hiç bir zaman yok deneyeceğiz göreceğiz galiba
34 AV 0020 COMING SOON!!

ar.159

Dpf sokuldugunde yasanabilecek olumsuz bir durum var midir arkadaslar?

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
ben söktürmek için 4 gözle muayeneyi bekliyorum olumsuz değil baya olumlu şeyler oluyor
34 AV 0020 COMING SOON!!