Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 156 larda benzin kokusu en sık neden?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

drcalibra

Selamlar,Alfa 156 larda benzin kokusunu kesemedik bir türlü daha önce böyle bir problemle ugraşan ve çözen varmı teşekkürler?

Alfadanadam

Benzin pompası çıkışındaki hortum sızdırabiliyor, bir kere başımıza gelmişti.
Bir de depo havalandırma tıkalı olabilir.

Anıl

Ya da enjektörlere yakıtı gönderen 2 kauçuk hortum var,motorda yolcu tarafında,onların metal boru ile birleşme kelepçelerinden kaçak olduğunda,iç hava sirkülasyonu kapalıysa içeriye benzin kokusu verir.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

borriscc

bence de muhtemelen motor bölümündeki benzin borularında çatlak meydana gelmiştir. mutlaka baktırın. bizim eski 33 1.7 ' de,  iki sefer aynı nedenlerden dolayı yangın çıkmıştı.

drcalibra

Teşekkürler arkadaşlar

yeşilyonca

Yakıt pompası üst subap bolmasinden çatlak ihtimali yuksek.
O bölmede 4 adet göz var arka koltukları ve pompa muhafaza sacını söktürürseniz muhakkak göreceksiniz.Şu an elimde aynı problem var uğraşıyorum.Sizede geçmiş olsun diyorum.

ycl58

Benzin konusu açılmışken benimde sormak istediğim bir konu var.
Son bir kaç benzin almamda özellikle ilk benzin girişi anlarında depo benzini kabul etmiyor ve kusuyor. Bu bir problem belirtisimidir, yoksa normal bir durummu?

yeşilyonca

yakıt deposu üst kısımlarında yanılmıyorsam 2 adet subap var bunlar çalkalanmadan oluşan basıncı dışarı atmak ve kanister valf i sayesinde geri dönüşüm yaptırmak için kullanılıyor.eğer arızalı ise tek değişmiyor deponuzun değişimi gerekebilir geçmiş olsun.

drcalibra

Evet bende depoyu söküp bakayım diyordum acaba cıkmasını bulabilirmiyiz yada tamiri oluyor mu bakmak lazım teşekkürler