Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Airbag Işığı Hakkında

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

34alfags34

Arkadaşlar merhaba,
Bende 2005 Alfa 156 DSvar. 2 haftadır bir sorun var. motoru çalıştırdıktan sonra airbag ışıgı sonüyor ve yolda giderken bir iki dak. sonra yanıyor. Yaklaşık 15 dak. sonra kendiliğinden sönüyor. Daha önceden böyle bir sorun yaşayan oldu mu?

Gouki

Fikri bey ön yolcu koltuğunun altında bulunan kablolardaki temassızlık nedeniyle oluyor olabilir. Ön yolcu koltuğunu biraz öne alıp altındaki kabloları da elle kurcalarsanız muhtemelen düzelecektir.

34alfags34

tesekkur ederim, bakıcağım. Saygılar

madmax

Cihaza bağlatıp hangi tip uyarı verdiğine bakmak gerekli.

1.: Yolcu yan airbag değeri çok düşük uyarısını veriyorsa: Koltuk altındaki soketten kaynaklı diyebiliriz.

2.: Sürücü airbag ateşleyicisi uyarısını veriyorsa: Direksiyonun içinde airbag'in arkasında bulunan beyaz yuvarlak bir parça var, onun içindeki sarmallar sert direksiyon hareketlerinde kopuyor. Onun tamir edilmesi gerekebilir.Yada o parçaya giren soketlerdeki kablolarda da problem olabilir.

"2.'yi şöyle test edebiliriz: Airbag ışığının sönme ve tekrardan yanması genellikle siz direksiyonu çevirirken mi oluyor?"

3.:Airbag beyin hatası: Adı üstünde beyindeki problemden olabilir.

Ama sanırım sizinki 2.'deki problem.

Cansın TURGUNER
34 VE 8902 156 Selespeed
10 ACT 66 156 Selespeed
Diğer araçlarım çok da önemli değil;)

34alfags34

ilginize tesekkür ederim.Yolcu koltuğu altına baktım.Bir sorun görünmüyor.Bugün aracı bayağı bir kullandım.Çalıştırdıktan sonra ışık hiç yanmadı. Ama bir ara servise götürüp baktırtacağım. Sanırım direksiyonun içinden oluyor.

zephry

Sağ arka çamurlukla bagaj keçesi arasındaki bölgede airbag kablo ve soketleri var ben onları kurcaladığımda sönmüştü airbag ışığı tekrar yandığında denersiniz sizde.

34alfags34

alfacan

bende arabayı ilk aldığımda kafasına göre airbag ışığı yanıp sönüyordu . koltuk altındaki bağlantıyı çıkardım temizledim . O gün bugündür hiç airbag ışığı yanmadı  :alfisti:

OOU

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Bende de durup dururken ışık yandı, yazdıklarınızı teker teker denileceğim.

Tapatalk
[url="//www.oguzozgurugur.com"]www.oguzozgurugur.com[/url]

max-ime

Hem üreticiler hem kullanıcılar bu konuda çok duyarsızlar. Üreticiler şu kabloları yada bağlantı noktalarını sağlam yapmak bukadar mı zor?

Bazı kullanıcılarda bağlantı noktalarını sağlamlaştırmaktan bile aciz.. Ki bukadar önemli bir konu olmasına rağmen..

Ne doluymuşum yaw :D

Lbe

Yolcu koltuğuna hafif birisi oturduğunda algılamıyor ve kemeri takmasa bile ötmüyor.Acaba kemerini taktığında bile airbag açılmaması gibi bi risk var mı?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

max-ime

You are not allowed to view links. Register or Login
Yolcu koltuğuna hafif birisi oturduğunda algılamıyor ve kemeri takmasa bile ötmüyor.Acaba kemerini taktığında bile airbag açılmaması gibi bi risk var mı?

Sanmıyorum. Eğer öyle olsaydı yolcu airbagi için on/off tuşu yapmazlardı.

Lbe

Sanmıyorum. Eğer öyle olsaydı yolcu airbagi için on/off tuşu yapmazlardı.

Doğru dedin abi o aklıma hiç gelmemişti

OOU

147 icin konuşuyorum. Koltuğun altındaki kabloları temizlememe rağmen hala ışık uyarısı sonlanmadi. Farklı bir yol var mı acaba?

Tapatalk
[url="//www.oguzozgurugur.com"]www.oguzozgurugur.com[/url]

Wolfshade1989

Arkadaşlar selam,
Yukardaki fotoğraftaki gibi benimde airbag ışığım önceden arada bir yanıyordu, şimdi sürekli yanıyor.
Suratıma patlayacak diye tırsıyorum. Ya da Allah korusun kaza esnasında açılmaz mı diye kendi kendimi kemiriyorum.

Şu soketlerin yerini de bulamadım..
Elinde detaylı fotoğrafı olan var mı acaba ?
Paylaşırsanız çok sevinirim.
Tşk
2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

tolga_ozhan

Suratınıza patlamaz. Ama işin kötüsü kaza anında da patlamayacaktır. Başlıca suçlu soketler koltuk altındadır. Sarı renkli kabloyu takip edin bulursunuz.
Ancak soketteki temassızlığı giderseniz bile examiner'e bağlayıp arızanın silinmesi gerekecektir.

Alfadanadam

Suratınıza patlamaz. Ama işin kötüsü kaza anında da patlamayacaktır. Başlıca suçlu soketler koltuk altındadır. Sarı renkli kabloyu takip edin bulursunuz.
Ancak soketteki temassızlığı giderseniz bile examiner'e bağlayıp arızanın silinmesi gerekecektir.

Ahaha. Aynen, o ışık "istesen de patlamam" ışığı :)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Wolfshade1989

Dediğiniz yere baktım sarı kabloyuda buldum ama herşey normal gibi görünüyor.Biraz oynadım düzelmedi.
Ben bunu baktırsam nereye kime baktırmalıyım ve ne kadara mal olur ?
Bizim  Güngör usta anlar mı yoksa elektronikçiye mi götürmeliyim?

Atilla Özerten

tolga_ozhan

Dediğiniz yere baktım sarı kabloyuda buldum ama herşey normal gibi görünüyor.Biraz oynadım düzelmedi.

Güngör Usta tabii ki de anlar. 5 dakikalık bir çözümü olur muhtemelen ücrette alınmaz bunun için.
Dediğim gibi oynama ile düzelmez examiner'e bağlanması lazım.

Wolfshade1989

Güngör Usta tabii ki de anlar. 5 dakikalık bir çözümü olur muhtemelen ücrette alınmaz bunun için.
Dediğim gibi oynama ile düzelmez examiner'e bağlanması lazım.

O zaman bir şeyler yaptırmak için geldiğimde ona da baktırtırım :)
Çok sağol.:)

Atilla Özerten

easy_rider

bende 156 MK1 aldığımda ışık yanıyordu. Airbag beyini ile bir işlem yaptılar elektronikcide, "ön yolcu ayak ucuna denk gelen kısımdaki beyin. " Bir yıl ışık yanmıyordu. yeni yanmaya başladı cihaza bağladığımda yineden arızanın ondan kaynaklandığını söyledi. tekrar açılacak.
Moto Guzzi
156 t.s. 2.0