Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Akü Tavsiyesi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ealprsln

üstad Varta'nın kendi sitesinde aracına uygun aküyü gösteren bir araç var. Oradan baksana, direk olarak uygun aküyü görebiliyorsun. Ben orada yazan ne ise birebir aynısını aldım. Birbuçuk yıl oldu, "0" sıkıntı. 
THE ROMANCE OF PERFORMANCE
'11 MiTo Quadrifoglio Verde

nazamarya

You are not allowed to view links. Register or Login
üstad Varta'nın kendi sitesinde aracına uygun aküyü gösteren bir araç var. Oradan baksana, direk olarak uygun aküyü görebiliyorsun. Ben orada yazan ne ise birebir aynısını aldım. Birbuçuk yıl oldu, "0" sıkıntı.

Varta sgm ve efb ikisi de olabilir diyor,
inci akü sadece efb çıkartıyor,
Mutluakü Giulietta'yı eklememiş  >:(
Yiğit akünün araması çalışmıyor  :)

Birmot servis ve yedek parçaya bağlanıp EFB konusunda teyit aldım. Exide Ataşehir Bayisi eski aküyü alarak 270TL ye veriyor. Servis 370TL dedi. alfayedek 300TL+kargo ile 325TLye geliyor. Bayiden alacağım.
2015 - 2012 Model  Giulietta 1.4 TB Multiair Distinctive TCT
2017 - 2012 Model Urban Line BMW 1.16 Otomatik

alperuzi

Doğru yanıt; ikisi de olabilir :)

Şu videoyu izleyin:

Yellow olan AGM,
Red olan EFB

AGM'yi daha derin deşarj edebiliyoruz, bu yüzden biraz daha avantajlı. Ama araçta müzik sistemi vs. olmaz ise çok da gerekli değil.

ceyar

Herkese Selamlar,
Giumun aküsü son zamanlarda ölmek üzere olduğundan, ciddi bir akü arayışına girdim. Varta ve bosch'un applerini telefonuma indirdim ve aracıma hangi akünün uygun olduğuna baktım. İkisinde de 70amperlik aküler çıktı. Ve Alternatif olarak silver(agm) jelli akü ve blue(efb) klasik aküleri önerdi app.
Gium dizel olduğu için 70amper. Benzinliler için 60 Amper öneriyor. Varta bayisini aradığımda, ellerinde yalnızca agm olduğunu söylediler(466TL). O da bence gereksiz ve pahalı. Aracında xenon ve ses sistemi olanlar agm düşünebilir. Giu orj aküsü de efb zaten. Neticede bir bosch servisinde, aradığım 70 amperlik efb, start stop özellikli aküyü 330 TL'ye buldum ve taktırmaya gittim. Ustayla birlikte eski aküye baktığımızda, orj akünün yuvasına göre küçük kaldığını ve 63 amper olduğunu gördük. Marş gücü ise 450. Sanırım fabrika maliyetleri düşürerek bize ufak bir akü itelemiş. Yeni taktırdığım bosch yerine tam oturdu ve marş gücü de 650. O kadar iyi oldu ki, daha kontağı çevirmeden araç çalıştı  :rock: Şaka bir yana,  bakalım kullanıp göreceğiz akü nasılmış. Bu arada varta yerine bosch tercih etmemin bir sebebi de kurumsal  ve yetkili bir servis olup, kayıt açarak garantili iş yapması. Varta direk satıyor ve yanımızda montaj yapan yer var, 20-30 Liraya takıyor gibi bir şey söyleyince direk vazgeçtim zaten..