Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Alfa 147 - Anahtar Kodlama Nasıl Yapılır?  (Okunma sayısı 2075 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Halit

  • Membro
  • İleti: 14
    • Çevrimdışı
Alfa 147 - Anahtar Kodlama Nasıl Yapılır?
« : 29 Şubat 2016, 10:47:21 »
Merhaba Arkadaşlar, Forumda yeniyim. Arama yaptım ama benzer bir konuda bulamadım.
İnternette bir çok araba modeli için kişilerin kendilerinin yapabileceği şekilde anlatımlar mevcut ama bir türlü alfa için bulamadım.

Alfa  147 sahibiyim. Geçenlerde durduk yere anahtar arabayı uzaktan açmamaya başladı. Anahtar pili bitmiş olabilir diye pili değiştirdim sorun çözülmedi. Anahtarcıya gösterdim anahtarda sorun yok dendi. Araba içten kapatıyorsa arabadada sorun yoktur anahtarın tekrar kodlanması gerekir diye görüş bildirdi.
Bu konuda bizim yapabileceğimiz birşey varmı? Yoksa illaki servisemi gitmek gerekiyor. Yoğun çalışan biriyim servise gitmeye pek vaktim olmuyor yardımcı olursanız sevinirim.?
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

mahoretti

  • Membro
  • İleti: 1.558
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 147 - Anahtar Kodlama Nasıl Yapılır?
« #1 : 29 Şubat 2016, 13:23:44 »
"tekrar kodlama" ilk defa duydum.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Halit

  • Membro
  • İleti: 14
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 147 - Anahtar Kodlama Nasıl Yapılır?
« #2 : 29 Şubat 2016, 13:53:11 »
Birçok Markada var. Bmv audi vb. markalarda çeşitli işlemlerle anahtarın tekrar arabaya tanımlanmasını sağlayabiliyorsunuz.. Ama alfayı bulamadım.  Pazargünleri servisi açık bulamıyorum yoksa bir şekilde gideceğim ama işte pazar dışında gitme şansım olmuyor malesef
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

dodogitar

  • Membro
  • İleti: 198
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 147 - Anahtar Kodlama Nasıl Yapılır?
« #3 : 29 Şubat 2016, 21:49:13 »
Merhaba Arkadaşlar, Forumda yeniyim. Arama yaptım ama benzer bir konuda bulamadım.
İnternette bir çok araba modeli için kişilerin kendilerinin yapabileceği şekilde anlatımlar mevcut ama bir türlü alfa için bulamadım.

Alfa  147 sahibiyim. Geçenlerde durduk yere anahtar arabayı uzaktan açmamaya başladı. Anahtar pili bitmiş olabilir diye pili değiştirdim sorun çözülmedi. Anahtarcıya gösterdim anahtarda sorun yok dendi. Araba içten kapatıyorsa arabadada sorun yoktur anahtarın tekrar kodlanması gerekir diye görüş bildirdi.
Bu konuda bizim yapabileceğimiz birşey varmı? Yoksa illaki servisemi gitmek gerekiyor. Yoğun çalışan biriyim servise gitmeye pek vaktim olmuyor yardımcı olursanız sevinirim.?

kolay gelsin

şoför kapısındaki panel sağlıklı bir şekilde çalışıyormu? 
   

2004 147 1.6 Progression
2008 147 1.6 Distinctive

Halit

  • Membro
  • İleti: 14
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 147 - Anahtar Kodlama Nasıl Yapılır?
« #4 : 01 Mart 2016, 13:29:21 »
Evet Hocam çalışıyor herhangi bir sıkıntı yok.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

mbudak

  • Membro
  • İleti: 14
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 147 - Anahtar Kodlama Nasıl Yapılır?
« #5 : 13 Nisan 2016, 23:16:00 »
Hocam herhangi bir gelişme var mı?  Aynı sorun bende de var.

TURKCELL T60 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

novell35

  • Membro
  • İleti: 60
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 147 - Anahtar Kodlama Nasıl Yapılır?
« #6 : 31 Mayıs 2016, 11:24:16 »
AYNI SORUNDAN MUZDARİBİM..ÇÖZÜMÜ BULDUNUZMU
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

MUU

  • Membro
  • İleti: 104
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 147 - Anahtar Kodlama Nasıl Yapılır?
« #7 : 01 Haziran 2016, 12:15:59 »
merhaba herkese,

4 aydır aynı sorunu yaşıyorum pil değiştirdim olmadı, servisde yazılım atılacak diye biliyorum araştırmalarım o yönde yardımcı olun arkadaşlar.

@Doğa Tosun @cem meric
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Sercan Keklik

  • Membro
  • İleti: 9.722
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 147 - Anahtar Kodlama Nasıl Yapılır?
« #8 : 01 Haziran 2016, 12:56:20 »
selamlar,

Anahtarınız ve kod kartınızla birlikte examiner cihazı olan bir özel servis veya yetkili servise gitmeniz gerekiyor
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
En Güzel Alfa Romeo, Arkadaşımın Alfa Romeo'su

mahoretti

  • Membro
  • İleti: 1.558
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 147 - Anahtar Kodlama Nasıl Yapılır?
« #9 : 01 Haziran 2016, 16:36:49 »
kod kartı yoksa ne yapılabilir ? Pek çok 2.el de kod kartı değil 2.anahtar bile olması mucize gibi...
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Doğa Tosun

  • Membro
  • İleti: 2.717
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 147 - Anahtar Kodlama Nasıl Yapılır?
« #10 : 02 Haziran 2016, 00:29:42 »
merhaba herkese,

4 aydır aynı sorunu yaşıyorum pil değiştirdim olmadı, servisde yazılım atılacak diye biliyorum araştırmalarım o yönde yardımcı olun arkadaşlar.

@Doğa Tosun @cem meric

Abi benim hiç başıma gelmedi. 147'nin kod kartı da malesef ne bende ne de Sefa'da yok. Ama kod kartı olmadan da yapılıyor diye biliyorum bu işlem. Uzun bir iş de değil bildiğim kadarıyla. @OğuzCanAlantor abi'de cihaz varsa halleder, yoksa bi Akota'ya uğra derim
"AlfaRomeo 159
"BMW 320i 40th Year Edition
"BMW 520i Executive Plus

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

fatihmehmet

  • Membro
  • İleti: 1.633
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 147 - Anahtar Kodlama Nasıl Yapılır?
« #11 : 02 Haziran 2016, 01:40:19 »
Yetkili servis'ten temin ediliyormuş 100 lira gibi bir ücreti varmış fakat çalışıp çalışmayacağı kesin değilmiş diye duymuştum ben


Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

Sercan Keklik

  • Membro
  • İleti: 9.722
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 147 - Anahtar Kodlama Nasıl Yapılır?
« #12 : 02 Haziran 2016, 09:16:28 »
kod kartı yoksa ne yapılabilir ? Pek çok 2.el de kod kartı değil 2.anahtar bile olması mucize gibi...

kod kartı olmadan hiç bir işlem malesef yapılamaz
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
En Güzel Alfa Romeo, Arkadaşımın Alfa Romeo'su

MUU

  • Membro
  • İleti: 104
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 147 - Anahtar Kodlama Nasıl Yapılır?
« #13 : 03 Haziran 2016, 02:02:15 »
kod kartı olmadan hiç bir işlem malesef yapılamaz

Bir çözümü kesin olmalı ama beyinden falan reset sistemi yok mu? Ya da kod kartını arkadaşımızın dediği gibi ücret karşılığı alamıyor muyuz?
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Sercan Keklik

  • Membro
  • İleti: 9.722
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 147 - Anahtar Kodlama Nasıl Yapılır?
« #14 : 03 Haziran 2016, 09:14:44 »
Bir çözümü kesin olmalı ama beyinden falan reset sistemi yok mu? Ya da kod kartını arkadaşımızın dediği gibi ücret karşılığı alamıyor muyuz?

Reset hayır yok.

Kod Kartı ile anahtarınızı tekrar tanıtabilir, anahtar ekleyebilirsiniz. Kod Kartı olmadan malesef o menüye bile girilmiyor examinerde. Bahsi geçen güvenlik tedbirleri inanın ki sizlere çok karmaşık gelse de çok lazım konular. Biri gelip arabanızı çalmasın diye bu kod kartları italyadan fabrikadan özel kargo ile geliyor. Aracınızın 2 veya 3 anahtarı var kodlama esnasında unuttunuz diyelim tekini, bir daha kodlayamazsınız. O Anahtarla arabayı çalıştıramazsınız. Sadece kapısını açar.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
En Güzel Alfa Romeo, Arkadaşımın Alfa Romeo'su

cem meric

  • Membro
  • İleti: 1.671
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 147 - Anahtar Kodlama Nasıl Yapılır?
« #15 : 03 Haziran 2016, 23:58:22 »
merhaba herkese,

4 aydır aynı sorunu yaşıyorum pil değiştirdim olmadı, servisde yazılım atılacak diye biliyorum araştırmalarım o yönde yardımcı olun arkadaşlar.

@Doğa Tosun @cem meric

Kardeşim detaylı cevap verilmiş fakat bende aynı durumdayım bir çözüm bulursam telefonlaşırız  ;)
156 2.5 v6 24v.
BMW 318Tİ.
MİNİ COOPER S R53.
GT Q2 1.9 JTD.
166 3.0 v6 24v.

sezeraci

  • Membro
  • İleti: 3
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 147 - Anahtar Kodlama Nasıl Yapılır?
« #16 : 15 Haziran 2016, 11:57:12 »
Aynı sorun benim 147 de de oldu. Anahtarcılara götürdüm yapamadılar code card gerekli dediler. Code card ı mecburen getirttim anahtarcı cihazıyla kumandayı tekrar tanımladı ve sorun halloldu  :)
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

novell35

  • Membro
  • İleti: 60
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 147 - Anahtar Kodlama Nasıl Yapılır?
« #17 : 15 Haziran 2016, 15:15:58 »
Aynı sorun benim 147 de de oldu. Anahtarcılara götürdüm yapamadılar code card gerekli dediler. Code card ı mecburen getirttim anahtarcı cihazıyla kumandayı tekrar tanımladı ve sorun halloldu  :)

ustam nerden kaça getirttin kartı?
bende de hala aynı sorun devam ediyor..İzmirde varsa yardımcı olabilecek bir abimiz sevinirim..
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

sezeraci

  • Membro
  • İleti: 3
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 147 - Anahtar Kodlama Nasıl Yapılır?
« #18 : 15 Haziran 2016, 20:59:17 »
ustam nerden kaça getirttin kartı?
bende de hala aynı sorun devam ediyor..İzmirde varsa yardımcı olabilecek bir abimiz sevinirim..
Alfayedek.net aldım kod kartı. 120 tl ye getiriyorlar. Kodlama işini Samsun'da uzman anahtara yaptırdım. İzmir de iyi bir anahtarcı bulursanız ki mutlaka vardır kumandayı kodlarlar.
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

novell35

  • Membro
  • İleti: 60
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 147 - Anahtar Kodlama Nasıl Yapılır?
« #19 : 16 Haziran 2016, 13:22:49 »
Arkadaşlar 147 uzaktan kumandam çalışmıyordu.Nihayet bugün yazılım attırdım sorun çözüldü..İzmir'de 70 tl 5 dk sürmedi..anahtar kumandası yeniden tanıtıldı şu an sorun yok..Bu arada kartım martım da yok..Yedek anahtarımda çalışıyor sıkıntı yok..immobilizere herhangibir zararı yok..sadece kumandayı tanıtıyorlar.. :haydi:
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

MUU

  • Membro
  • İleti: 104
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 147 - Anahtar Kodlama Nasıl Yapılır?
« #20 : 25 Haziran 2016, 02:42:12 »
Arkadaşlar 147 uzaktan kumandam çalışmıyordu.Nihayet bugün yazılım attırdım sorun çözüldü..İzmir'de 70 tl 5 dk sürmedi..anahtar kumandası yeniden tanıtıldı şu an sorun yok..Bu arada kartım martım da yok..Yedek anahtarımda çalışıyor sıkıntı yok..immobilizere herhangibir zararı yok..sadece kumandayı tanıtıyorlar.. :haydi:

demek ki teknoloji baya ilerlemiş bu konuda :D tamam bende Ankara' da yaptırıp haber vereceğim inşallah,

tekrar hayırlı olsun :)
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

dogan48586

  • Membro
  • İleti: 138
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 147 - Anahtar Kodlama Nasıl Yapılır?
« #21 : 25 Haziran 2016, 03:12:30 »
Ayni dert benimde basima geldi.alfinde yetkili servisten kod karti getirtmeniz gerekiyor dedi usta 100 120 tl tutarmis fiyat.o gun izmirden metin abiylede lafliyorken bi ruhsat yapragini faxla bakayim dedi 2 3 gun sonra getirtmis izmirde kod kartim suan fiyatida dedigim rakamlara malolmadi yarisi falan.nasil yapti ne yapti bilmiyorum ankaraya kargolayayim halletsinler dedi abi izmire gelicem bayrama kadar idare ederim hem senlede tanismis oluruz dedim o kadar ugrastin.izmire gecince araca tanimlamasini yapacak.izmirden yazan arkadas bi ugrasin olmazsa alfamir servisi.
Yardimci olurmu bilmem paylasayim dedim kisa zaman icerisinde yasadigim icin .
Fatih mehmet bu arada aracin kartini bile sormadigin icin selamlar sana haberi yok kart varmi yokmu daha :haydi:
2008  147 1.6 distinctive { ROSSO }

fatihmehmet

  • Membro
  • İleti: 1.633
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 147 - Anahtar Kodlama Nasıl Yapılır?
« #22 : 25 Haziran 2016, 03:22:09 »
@dogan48586

Ikinci el alıpta yanında kod kartını alan kac tane adam var tr de :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

dogan48586

  • Membro
  • İleti: 138
    • Çevrimdışı
Ynt: Alfa 147 - Anahtar Kodlama Nasıl Yapılır?
« #23 : 25 Haziran 2016, 03:28:50 »
Ben nerden bileyim bende basima gelince ogrendim fatih😀
İsin icinde olan sensin
2008  147 1.6 distinctive { ROSSO }

 

GoogleTagged



SimplePortal 2.3.7 © 2008-2021, SimplePortal