Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Alfa 147 GENEL KM SAYACI ARIZASI  (Okunma sayısı 1196 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eray41

• Membro
Alfa 147 GENEL KM SAYACI ARIZASI
« : 18 Mayıs 2021, 10:43:39 »
Merbaba arkadaşlar
Alfa 147 TSpark araç sahibiyim, aracımın krank mil sensörü arıza yaptı ustaya verdim aracın akü kutup başı sökülüp 4 gün sanayide parça bekleyip yattı. Aracı aldıktan sonra genel km göstergesi ------ oldu. Km göstergesinin ecusunda genel km gösteriyor ama göstergede ----- mevcut. Km sayıyor ama genel km eklemiyor. Kutup başı tekrar söküp taktım düzelmedi beyinci kod veya yazılım atmaya çalıştı bir türlü düzelmedi. Usta km göstergesini değiştirelim dedi eski km yazalım dedi yazabilirsek diye ama araştırdım alfaların km eğer bir oynama olucaksa da bu şekilde korumaya alabiliyormuş yani tekrar bu sorunu yaşayacaksam bu da çözüm değil diye düşündüm. İstanbul servisi birmont acaba yapabilir mi telefondan aradığımda hiç duymamış gibi cevaplıyorlar ya da bunun çözümü nedir yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar
https://www.hizliresim.com/eibufej
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

sbk0655

• Membro
Ynt: Alfa 147 GENEL KM SAYACI ARIZASI
« #1 : 23 Mayıs 2021, 17:11:05 »
Hatırladığım kadarıyla proxy hizalama işlemi yapılıyordu. Alfa servislerinde yapılır. Gittiğiniz servis alfa servisimiydi?

EVA-L19 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eray41

• Membro
« #2 : 23 Mayıs 2021, 17:13:47 »
Hayır sanayi elektronikçisine gittim orda beyinci yardımcı olmaya çalıştı ama yapamadı, istanbuldaki birmont bu sorunumu çözebilir mi yani

Gouki

• Amministratore
« #3 : 23 Mayıs 2021, 21:43:05 »
------- göstermesi göstergedeki km sayaç çipinin bozulması nedeniyle de olabiliyor, ya da bir sınır değer var (147 için bilemiyorum ama bazı modeller için 599.999 km denmiş). Eğer gösterge bir nedenle bu değere geldiyse (müdahale, hatalı sensör verisi, ya da hakkıyla vs.) yine bu durum olabiliyor.

İşini bilen bir usta gösterge panelinin yazılımını okumayı deneyebilir, belki de direk çipi sökerek. Eğer okuyamazsa zaten donanımsal hata var demek. Eğer okursa ve km bilgisi yüksek bir değerse sorunun yazılımsal olduğu anlaşılabilir.

Eray41

• Membro
« #4 : 23 Mayıs 2021, 21:46:40 »
Çipi söküp baktığında sistemde km değerini gösteriyor ama kod yükleyip tekrar taktığında hiçbirşey değişmiyor, yanıtınız için teşekkür ederim

leonmarble

• Membro
« #5 : 15 Aralık 2022, 09:10:00 »
Merbaba arkadaşlar
Alfa 147 TSpark araç sahibiyim, aracımın krank mil sensörü arıza yaptı ustaya verdim aracın akü kutup başı sökülüp 4 gün sanayide parça bekleyip yattı. Aracı aldıktan sonra genel km göstergesi ------ oldu. Km göstergesinin ecusunda genel km gösteriyor ama göstergede ----- mevcut. Km sayıyor ama genel km eklemiyor. Kutup başı tekrar söküp taktım düzelmedi beyinci kod veya yazılım atmaya çalıştı bir türlü düzelmedi. Usta km göstergesini değiştirelim dedi eski km yazalım dedi yazabilirsek diye ama araştırdım alfaların km eğer bir oynama olucaksa da bu şekilde korumaya alabiliyormuş yani tekrar bu sorunu yaşayacaksam bu da çözüm değil diye düşündüm. İstanbul servisi birmont acaba yapabilir mi telefondan aradığımda hiç duymamış gibi cevaplıyorlar ya da bunun çözümü nedir yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar
https://www.hizliresim.com/eibufej

Üstat merhaba.Uzun zaman olmuş ama sorunu çözebildin mi? Aynı problem bende de var henüz yapabilen çıkmadı.Şayet bir çözüm bulabildiysen paylaşırsan sevinirim.Saygılar

zapadok

• Membro
« #6 : 03 Ağustos 2023, 22:39:52 »
Herkese Merhaba,
Aynı sorun benim 147de de oluştu. Akünün eksi kutup başı beş dakika sökülü kaldı bu sırada da bozuk olan çakmak sigortasını değiştirmiştim. Çalıştırdığımda km sayacı - - - - - - olarak kaldı.Internette kesin bir çözüm bulamadım. Çözebilen varsa bilgilendirebilirseniz harika olur.
Şimdiden teşekkürler.

leonmarble

• Membro
« #7 : 04 Ağustos 2023, 10:15:24 »
Ben de 147 de aynı sorunu yaşadım.Multimedya ekranın sigortasıyla oynadıktan sonra km sayacı —— oldu.Çok araştırdım çok yere gittim sonunda Alfacı bir ustanın yönlendirmesiyle elinde uygun yazılımın olduğu nir beyinciye gittim ve mecburen gösterge panelini değiştirdik.
Başka çözümü yok hocam malesef gösterge paneli konple değişecek.10 ay önce maliyeti 4500 tl oldu bana.

zapadok

• Membro
« #8 : 04 Ağustos 2023, 11:57:35 »
Ben de 147 de aynı sorunu yaşadım.Multimedya ekranın sigortasıyla oynadıktan sonra km sayacı —— oldu.Çok araştırdım çok yere gittim sonunda Alfacı bir ustanın yönlendirmesiyle elinde uygun yazılımın olduğu nir beyinciye gittim ve mecburen gösterge panelini değiştirdik.
Başka çözümü yok hocam malesef gösterge paneli konple değişecek.10 ay önce maliyeti 4500 tl oldu bana.

Merhaba,
Cevap için çok teşekkür ederim. Geçmiş olsun. Masraflı da olsa bir çözüm bulabilmene sevindim. Zahmet olmazsa bir iki sorum daha olacak. Gösterge paneli ikinci el mi, sıfır mı takıldı acaba? İkinci el bir panel alıp taksak aracın orijinal km'sini gösterecek şekilde düzenlenebilir mi? Büyük ihtimal sıfır bile olsa bilgisayardan bazı işlemler yapılması gerekiyor ama 2. El için de böyle birşey mümkün mü bilemedim. Yurt dışında bulunduğum yerde 2. El bir çok opsiyon var fakat sıfırına henüz denk gelmedim.
Tekrar çok teşekkürler.

leonmarble

• Membro
« #9 : 04 Ağustos 2023, 12:18:43 »
Paneli 2.el bulduk sıfırı var mıdır bilmiyorum.Aracın orjinal kmsini de girdik.Ancak şöyle bir detay var tam hatırlamıyorum ama bulunan panelin belli bir km yi aşmamış olması gerekiyor yoksa km bilgisini giremiyorsunuz.Bursada olsaydınız sizi yönlendirebilirdim bulunduğunuz şehirde iyi bir oto elektronik ustasından destek almanızı öneririm.

zapadok

• Membro
« #10 : 07 Eylül 2023, 15:49:42 »
Bilgi ve tecrübe paylaşımların için çok teşekkür ederim. Çok işime yaradı :) Teyit etmek amacıyla ben de paylaşmak isterim. Gösterge panelini 2. El orijinal alıp kendim değiştirdim. Değiştirdiğimde km sayacımda yeni aldığım gösterge panelinde kayıtlı olan km belirdi. Benim aracım 220.000 civarındaydı, yeni panel ise 183.000 km gösteriyordu. Bulunduğum ülkede km sayacı değişikliği yapıldığında muayene istasyonlarından birine gidip bu değişikliği karayollarına beyan etmek yeterli oluyormuş. Bu sebeple, beyanı yapıp aracı kullanmaya devam ediyorum.  Türkiyede durum farklı olabilir. Muayene istasyonundaki görevli sizin de bahsettiğiniz gibi araç elektroniğinden anlayan bir yerde ücret karşılığında aracın orj. Kilometresini bilgisayara bağlayıp geri getirilebileceğimi söyledi. Acil yola çıkmam gerektiği için yaptırma fırsatım olmadı ancak bu şekilde düzeltilebiliyormuş :)

GoogleTagged