Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

klimanın kendiliğinden çalışması

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ottoman

merhaba arkadaşlar,
son 10 gündür arabamı çalıştırınca kendiliğinden klima ısı göstergeleri 20 de ve klima çalışıyor hale geliyor. bu konu ile ilgili sitede bir kaç konu buldum ama çözümler MK1 için geçerli benim aracım MK2 ve buna rağmen çözümü modifiye edip kendi arabama uygulamaya çalıştım sonuç yok.
bilen duyan varsa bir yadım ediverin.

ottoman

yokmu?

Alfadanadam

Vural bey bildiğim kadarıyla Mk2 için bu tür bir çözüm yok. Akünüz belki bitiyordur da o sebepten yapıyordur diyeceğim ama Mk2 konusunda da hiç tecrübem yok :(

ottoman

ilginize teşekkür edrim Bülent bey, zaten bende alışmaya başladım artık arabayı her çalıştırdığımda klima düğmesini kapatmaya

tolga_ozhan

Şöyle birşey geliyor aklıma kapatırken auto konumunda kapatıyorsanız belki tekrar çalıştırdığınızda kaldığı yerden devam etmek istiyor olabilir ama sadece tahmin ediyorum.

ATA

Araçta buğu yada koku sensörü varmı ?

Edited by - ATA on 17/01/2010  11:44:27
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ottoman

bildiğim kadarıyla yok yada varsada ben bilmiyorum, 2005 156 1.6 dist. modeli. varsa nerden biliriz?

tunerviper

benim aracımda sensör paketi var içerisinde bugu ve koku sensörleride var. Aracı ilk çalıştırısımda eger camlar bugulu ise yada iç dış sıcaklık farkı çok fazla ise klimayı otomatik olarak çalıştırarak hemn buguyu çözmeye çalışıyor.Ata bu yüzden sormus olabilir. sensör dikiz aynasının hemn arkasında yağmur sensörünün yanında duruyo.
Turbo Twin Spark

Sercan Keklik

akğ
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

gkalagan

klima basınç sensörünüzü kontrol ettirmenizi öneririm benimde başıma bu tarz bir sorun gelmişti ve basınç sensörü değişimi ile çözülmüştü.

adnan.geyik

Bende de aynı sorun vardı. Akü bitti bitecekti. Dün degistirdim. Su an mükemmel. Aksam nasıl bıraktıysam sabah o sekilde acılıyor. Akünüz bitmek üzere. Alfanız MK2 ise Günleri gösteren göstergede hep 1 Ocak acılmaya baslayacaktır.
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

ottoman

arkadaşlar bir yandan hergün sizin yorumlarınızı okuyorum bir yandan arabamı takip ediyorum. yorumlarınız içinde akü ile ilgili söyledikleriniz doğru olabilir çünki üstündeki akü epey eski fakat hala sabah soğuğunda dahi tek marşta anında çalışıyor ve hiç sorun yaşamadım.
diğer yandan söz konusu şikayetim hergün oluyor diyebilirm fakat her çalıştırdığımda olmuyor. bazen 5 dk durup tekrar çalıştırınca oluyor bazen 3 saat park ettikten sonra oluyor yani ne zamanları oluyor diye bir istatistik de yapamıyorum.
valla lafın kısası alıştık böyle gidiyoz şimdilik afyonda gösterebileceğim kimsede olmadığı için bir ara antalyay gidince ustama gösteririm aküsünüde ona gösterir gerekirse değiştiririm burada akü bile değişmem çünki.

Gouki

Vural bey akü için tek seferde çalışması aslında pek birşey ifade etmiyor zira 1 ay önceydi galiba sabah 09:00 gibi arabamı çalıştırdım tek seferde çalışmıştı, iş yerine geldim. 10 buçuk gibi bankaya gitmek için arabanın yanına gittim uzaktan kumandayla kapılar açılmadı bile :) Aslında akünün durumunu bir kontrol ettirseniz en kısa zamanda iyi olur.

Alfadanadam

Vural bey Afyon'da bile akünün durumunu ölçebilecek bir oto elektrikçisi mutlaka vardır. Dijital cihazlar var, bağlıyorlar aküye size seceresini döküyor vallahi .

Dentist

Sizin akünüz üstten bakınca,eğer doluysa küçük bir yuvarlağın içinde yeşil renk görülebilen model değil mi?
Baktınız mı?
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

ottoman

quote:

Vural bey Afyon'da bile akünün durumunu ölçebilecek bir oto elektrikçisi mutlaka vardır. Dijital cihazlar var, bağlıyorlar aküye size seceresini döküyor vallahi .

burda durum tarif edilecek gibi değil inanın anlatılmaz yaşanır. ben burda 6 yıldır araba sürüyorum sadece benim yaşadıklarımı anlatsam (eş dosttan duyduklarım değil) evi barkı satar gelir burda tamirhane açarsınız zengin olmak için.
şimdi ne demek isteğimi de anlamadınız ama hakkaten anlatılır gibi değil yaşamak lazım şüphesi olan afyona yolu düşünce arabasının aküsünü ölçtürmek için sanayiye girsin. en az iki gece misafirim olur.

ottoman

quote:

Sizin akünüz üstten bakınca,eğer doluysa küçük bir yuvarlağın içinde yeşil renk görülebilen model değil mi?
Baktınız mı?

evet yeşil yuvarlak var ve her kontrol ettiğimde yeşil gözüküyor

Dentist

O zaman aküden kaynaklanan bir sorun değil gibi sanki.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic