Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Alfa 147 rölantide sarsıntı ve tekleme  (Okunma sayısı 722 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

confessinq.59

• Membro
Alfa 147 rölantide sarsıntı ve tekleme
« : 17 Aralık 2023, 08:10:32 »
Yeniden merhaba yaklaşık 1 ay önce aynı sorundan konu açmıştım ateşleme sistemi diyen oldu segmanlar bitmiş diyen oldu. Ateşleme sistemi komple değişti. Motor kompresyon testine sokmadım aracı dün gece bilgisayara bağladım arızalarına bakayım dedim çarşamba pazarı gibi olmuş. Hangi sensörler arızalı bana yardımcı olabilir misiniz? Ve karışım 2 hatası falan vermiş araba bu neden kaynaklı olur? Ve kontrol için multiecuscanda hangi parametreleri açıp göndermemi istiyorsunuz?

V2035 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

gothicwhisper

• Membro
Ynt: Alfa 147 rölantide sarsıntı ve tekleme
« #1 : 17 Aralık 2023, 10:15:18 »
Kimse size aracinizin motorunun segmanlari ölü demedi kompresyon testi yaptirin ve alfa ustasına baktirin dendi.

Konunun başında da (ecu)beyine bağlatıp hata kodlarına bakın dendi.

bu da sizin mesajiniz: "Segmanlar ölü olsa motor gitmez hocam bence başka bir sorun var motor 3. Viteste 100e çıkıyor bujilere bakmak için söktüğümüzde yağlanma ıslanma yoktu."

Ateşleme sistemi bobin buji ve kablolar değişince  bütün arızalar gitmeyebilir çünkü bir yada bir kaç sebebden diğer sensorlerde düzgün çalişmadiği gözüküyor işte bundan dolayı motorunuzun sağlığını ölçtürün dedik.

Oksijen sensörlerinden , Hava Akışmetre sensörune , Enjektörlere uzanan hatalar var ya tek tek uğraşacaksınız yada dediğimiz gibi alfadan anlayan usta yada ustalara götürebilirsiniz.

M2007J20CG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
« Son Düzenleme: 17 Aralık 2023, 10:20:08 Gönderen: gothicwhisper »

confessinq.59

• Membro
« #2 : 17 Aralık 2023, 10:19:58 »
Kimse size aracinizin motorunun segmanlari ölü demedi kompresyon testi yaptirin ve alfa ustasına baktirin dendi.

Konunun başında da (ecu)beyine bağlatıp hata kodlarına bakın dendi.

bu da sizin mesajiniz: "Segmanlar ölü olsa motor gitmez hocam bence başka bir sorun var motor 3. Viteste 100e çıkıyor bujilere bakmak için söktüğümüzde yağlanma ıslanma yoktu."

Oksijen sensörlerinden , Hava Akışmetre sensörune , Enjektörlere uzanan hatalar var ya tek tek uğraşacaksınız yada dediğimiz gibi alfadan anlayan usta yada ustalara götürebilirsiniz.

Ben motoru tekleme başladığında bağlamıştım bu kadar hata yoktu hocam. Arabayı kullandıkça bu hatalar çıkmış. Hata kodlarından anlıyorsanız bana hangi oksijen sensörleri değişmesi gerektiğini söyleyebilir misiniz? Mt alfa romeo servisi aradığımız da oksijen sensörlerini değiştir demişti usta. Hali hazırda hata da vermiş değiştireyim bakayım

gothicwhisper

• Membro
« #3 : 17 Aralık 2023, 10:26:28 »
Zaten usta dememizin sebebide,
 5/6 tane daha  motorun düzgün çalişmasini sağlayan , debimetre enjektor  3 oksijen sensorü gibi parcalarin bozuk olmasi yada yanlis sinyal üretmesi parcalar bozuksa ki hepsinin birden bozulması zaman alan güç birşey ancak motor kompresyonu düşükse motor sağlı yerinde değilse ki başıma geldi  benzer olay burda forumda da çok örneği var , saçma sapan hatalar verebiliyor alfa motorları bundan dolayi bilinen iyi bir ustaya herkes size tavsiye etti.

Baktiniz motoru  sağliği iyi  bozuk sensörleri değistirip sorunlardan kurtulursunuz.

Motor bir çok yerden bilgi alır duzgun calismak icin bir matematikde 2+2 :4 eder ama  burda öyle bir dünya yok malesef  sensörlerde ufak bir sinyal bozulmasi ecu da bir çok hatalar meydana getirir.

« Son Düzenleme: 17 Aralık 2023, 10:36:48 Gönderen: gothicwhisper »

confessinq.59

• Membro
« #4 : 17 Aralık 2023, 11:35:28 »
Zaten usta dememizin sebebide,
 5/6 tane daha  motorun düzgün çalişmasini sağlayan , debimetre enjektor  3 oksijen sensorü gibi parcalarin bozuk olmasi yada yanlis sinyal üretmesi parcalar bozuksa ki hepsinin birden bozulması zaman alan güç birşey ancak motor kompresyonu düşükse motor sağlı yerinde değilse ki başıma geldi  benzer olay burda forumda da çok örneği var , saçma sapan hatalar verebiliyor alfa motorları bundan dolayi bilinen iyi bir ustaya herkes size tavsiye etti.

Baktiniz motoru  sağliği iyi  bozuk sensörleri değistirip sorunlardan kurtulursunuz.

Motor bir çok yerden bilgi alır duzgun calismak icin bir matematikde 2+2 :4 eder ama  burda öyle bir dünya yok malesef  sensörlerde ufak bir sinyal bozulmasi ecu da bir çok hatalar meydana getirir.

Değerli bilginiz için teşekkür ederim. Oksijen sensörlerini söktüğümde biri simsiyahtı biri bembeyazdı bunları temizlemiştim bir ara ama oksijen1 sensörünün üstünde bir ezik fark ettim bilgisayardada 2 sensörün ısıtıcısı ve kendisi arızalı olduğunu gördüm egzozdanda yakıt kokusu geliyor hatta oksijen sensörlerinin bir tanesi uzun süredir hata veriyordu araç lpgli diye normal dediler sonra diğer sensörde hata verdi aracın kmsi 180.000 küsürde bi şu sensörlerini değiştireyim ondan sonra gözlemleyeceğim olmazsa dediğiniz gibi istanbula kompresyon testi, sente kontrolü, enjektör kontrolüne götüreceğim. Ama büyük ihtimal enjektörde bir sorun yok hatası şu sensörlerden birisi arızalanınca verdi... Çünkü lpgde de tekleme var

Aracın bujileri değişince araba sessizleşti değişmeden önce vites atarken silkeleme yapıyordu şimdi vites attığını hissetmiyorsun otomatik vites gibi oldu araç. Düşünüyorumki araç oksijen, debimetre sensörlerinden dolayı yakıtı ayarlayamıyor bujilerde eskimiş olduğu için bu yakıtı ateşleyecek gücü kalmadığı için değişik çalışıyordu. Onun haricinde üst kapak keçesinden bujiler gözükmeyecek kadar yağ doldurmuştu araç aşırı kötü çalışıyordu bazen çalışmama çalışıp direkt stop etme çekmeme ve motor arıza ışığı sorunu vardı keçe değişip bujiler temizlenince stop etme değişik çalışma motor ışığı yanma sorunu gitti. Bu sorunda bujilerin eski, ateşleme gücü zayıf olduğu, ekstra olarak üstten aşırı yağ birikimi olduğu için elektrik geçemedi o yüzden çıktı bence. Alfa Romeo beni 3 yılda tam teçhizat motor ustası yaptı

« Son Düzenleme: 17 Aralık 2023, 11:50:13 Gönderen: confessinq.59 »

confessinq.59

• Membro
« #5 : 17 Aralık 2023, 11:53:33 »
Değerli bilginiz için teşekkür ederim. Oksijen sensörlerini söktüğümde biri simsiyahtı biri bembeyazdı bunları temizlemiştim bir ara ama oksijen1 sensörünün üstünde bir ezik fark ettim bilgisayardada 2 sensörün ısıtıcısı ve kendisi arızalı olduğunu gördüm egzozdanda yakıt kokusu geliyor hatta oksijen sensörlerinin bir tanesi uzun süredir hata veriyordu araç lpgli diye normal dediler sonra diğer sensörde hata verdi aracın kmsi 180.000 küsürde bi şu sensörlerini değiştireyim ondan sonra gözlemleyeceğim olmazsa dediğiniz gibi istanbula kompresyon testi, sente kontrolü, enjektör kontrolüne götüreceğim. Ama büyük ihtimal enjektörde bir sorun yok hatası şu sensörlerden birisi arızalanınca verdi... Çünkü lpgde de tekleme var

Aracın bujileri değişince araba sessizleşti değişmeden önce vites atarken silkeleme yapıyordu şimdi vites attığını hissetmiyorsun otomatik vites gibi oldu araç. Düşünüyorumki araç oksijen, debimetre sensörlerinden dolayı yakıtı ayarlayamıyor bujilerde eskimiş olduğu için bu yakıtı ateşleyecek gücü kalmadığı için değişik çalışıyordu. Onun haricinde üst kapak keçesinden bujiler gözükmeyecek kadar yağ doldurmuştu araç aşırı kötü çalışıyordu bazen çalışmama çalışıp direkt stop etme çekmeme ve motor arıza ışığı sorunu vardı keçe değişip bujiler temizlenince stop etme değişik çalışma motor ışığı yanma sorunu gitti. Bu sorunda bujilerin eski, ateşleme gücü zayıf olduğu, ekstra olarak üstten aşırı yağ birikimi olduğu için elektrik geçemedi o yüzden çıktı bence. Alfa Romeo beni 3 yılda tam teçhizat motor ustası yaptı

Şu sorunlardan bir an önce kurtulup aracın görünümüne önem vermek istiyorum aldığım günden beri hiç hevesimi alamadım

gothicwhisper

• Membro
« #6 : 17 Aralık 2023, 14:23:36 »
Şu sorunlardan bir an önce kurtulup aracın görünümüne önem vermek istiyorum aldığım günden beri hiç hevesimi alamadım

Bu araclari alirken cok dikkat etmek gerekiyor her alfa malesef orjinal kalmiyor.
 alfa ustasindan bakimli degil ise geçmişi bilinmiyor ise kullanici da zamaninda bakimlari atlattiysa , ilerde bir cok sorun cikiyor ihale en arabayi en son kalana kaliyor malesef.

confessinq.59

• Membro
« #7 : 17 Aralık 2023, 14:29:21 »
Bu araclari alirken cok dikkat etmek gerekiyor her alfa malesef orjinal kalmiyor.
 alfa ustasindan bakimli degil ise geçmişi bilinmiyor ise kullanici da zamaninda bakimlari atlattiysa , ilerde bir cok sorun cikiyor ihale en arabayi en son kalana kaliyor malesef.

Maalesef öyle hocam. Teşekkür ederim.

murat

• Amministratore
« #8 : 19 Aralık 2023, 16:01:19 »
Çok alakasız birşey soracağım, debriyaja basınca bu rölantide titreme durumunda bir değişiklik oluyor mu ?
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

confessinq.59

• Membro
« #9 : 19 Aralık 2023, 16:04:06 »
Çok alakasız birşey soracağım, debriyaja basınca bu rölantide titreme durumunda bir değişiklik oluyor mu ?
Aynı hocam, konuyla alakasız bir şey soracağım size sadece soğuk havalarda oluyor sanki rulman dağıtmış debriyaj. Şanzıman tarafından çıtırçıtır ses geliyor debriyaja basınca kesiyor o neden sizce? Prizdrek bilyası diye bir şey varmış o yapıyormuş siz ne dersiniz? Zaman geçince ufaktan yol yapınca bu ses gidiyor sadece rölantide duyuluyor bu ses

« Son Düzenleme: 19 Aralık 2023, 16:07:49 Gönderen: confessinq.59 »

radar54

• Membro
« #10 : 20 Aralık 2023, 09:32:40 »
Aynı hocam, konuyla alakasız bir şey soracağım size sadece soğuk havalarda oluyor sanki rulman dağıtmış debriyaj. Şanzıman tarafından çıtırçıtır ses geliyor debriyaja basınca kesiyor o neden sizce? Prizdrek bilyası diye bir şey varmış o yapıyormuş siz ne dersiniz? Zaman geçince ufaktan yol yapınca bu ses gidiyor sadece rölantide duyuluyor bu ses

Aynı ses benim 159 da da var. Baskı balata değişimi yapana kadar bekleyim mi diyorum?
2004_156 1.6 TS Progression 2015-2018

2008_147 1.6 TS Collezione 2018-2019

2004_156 2.0 TS Distincive Selespeed 2019-2023

2006_159 1.9 JTD Distincive Manuel 2023-

confessinq.59

• Membro
« #11 : 20 Aralık 2023, 09:58:04 »
Aynı ses benim 159 da da var. Baskı balata değişimi yapana kadar bekleyim mi diyorum?
Bekleyin bence. Benim baskı balata değişti yine vardı o ses

murat

• Amministratore
« #12 : 20 Aralık 2023, 10:44:58 »
Volan değişti mi?
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)

confessinq.59

• Membro
« #13 : 21 Aralık 2023, 21:01:55 »
Hiç bilmiyorum hocam direkt set olarak aldım ben. Motor rölantideyken dağılmış rulman gibi çır çır çır ötüyor debriyaj basınca kesiyor. Seyahat anında duyulmuyor

GoogleTagged

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal