0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kimse size aracinizin motorunun segmanlari ölü demedi kompresyon testi yaptirin ve alfa ustasına baktirin dendi.Konunun başında da (ecu)beyine bağlatıp hata kodlarına bakın dendi.bu da sizin mesajiniz: "Segmanlar ölü olsa motor gitmez hocam bence başka bir sorun var motor 3. Viteste 100e çıkıyor bujilere bakmak için söktüğümüzde yağlanma ıslanma yoktu."Oksijen sensörlerinden , Hava Akışmetre sensörune , Enjektörlere uzanan hatalar var ya tek tek uğraşacaksınız yada dediğimiz gibi alfadan anlayan usta yada ustalara götürebilirsiniz.M2007J20CG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Zaten usta dememizin sebebide, 5/6 tane daha motorun düzgün çalişmasini sağlayan , debimetre enjektor 3 oksijen sensorü gibi parcalarin bozuk olmasi yada yanlis sinyal üretmesi parcalar bozuksa ki hepsinin birden bozulması zaman alan güç birşey ancak motor kompresyonu düşükse motor sağlı yerinde değilse ki başıma geldi benzer olay burda forumda da çok örneği var , saçma sapan hatalar verebiliyor alfa motorları bundan dolayi bilinen iyi bir ustaya herkes size tavsiye etti.Baktiniz motoru sağliği iyi bozuk sensörleri değistirip sorunlardan kurtulursunuz.Motor bir çok yerden bilgi alır duzgun calismak icin bir matematikde 2+2 :4 eder ama burda öyle bir dünya yok malesef sensörlerde ufak bir sinyal bozulmasi ecu da bir çok hatalar meydana getirir.M2007J20CG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Değerli bilginiz için teşekkür ederim. Oksijen sensörlerini söktüğümde biri simsiyahtı biri bembeyazdı bunları temizlemiştim bir ara ama oksijen1 sensörünün üstünde bir ezik fark ettim bilgisayardada 2 sensörün ısıtıcısı ve kendisi arızalı olduğunu gördüm egzozdanda yakıt kokusu geliyor hatta oksijen sensörlerinin bir tanesi uzun süredir hata veriyordu araç lpgli diye normal dediler sonra diğer sensörde hata verdi aracın kmsi 180.000 küsürde bi şu sensörlerini değiştireyim ondan sonra gözlemleyeceğim olmazsa dediğiniz gibi istanbula kompresyon testi, sente kontrolü, enjektör kontrolüne götüreceğim. Ama büyük ihtimal enjektörde bir sorun yok hatası şu sensörlerden birisi arızalanınca verdi... Çünkü lpgde de tekleme var Aracın bujileri değişince araba sessizleşti değişmeden önce vites atarken silkeleme yapıyordu şimdi vites attığını hissetmiyorsun otomatik vites gibi oldu araç. Düşünüyorumki araç oksijen, debimetre sensörlerinden dolayı yakıtı ayarlayamıyor bujilerde eskimiş olduğu için bu yakıtı ateşleyecek gücü kalmadığı için değişik çalışıyordu. Onun haricinde üst kapak keçesinden bujiler gözükmeyecek kadar yağ doldurmuştu araç aşırı kötü çalışıyordu bazen çalışmama çalışıp direkt stop etme çekmeme ve motor arıza ışığı sorunu vardı keçe değişip bujiler temizlenince stop etme değişik çalışma motor ışığı yanma sorunu gitti. Bu sorunda bujilerin eski, ateşleme gücü zayıf olduğu, ekstra olarak üstten aşırı yağ birikimi olduğu için elektrik geçemedi o yüzden çıktı bence. Alfa Romeo beni 3 yılda tam teçhizat motor ustası yaptı V2035 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şu sorunlardan bir an önce kurtulup aracın görünümüne önem vermek istiyorum aldığım günden beri hiç hevesimi alamadım V2035 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu araclari alirken cok dikkat etmek gerekiyor her alfa malesef orjinal kalmiyor. alfa ustasindan bakimli degil ise geçmişi bilinmiyor ise kullanici da zamaninda bakimlari atlattiysa , ilerde bir cok sorun cikiyor ihale en arabayi en son kalana kaliyor malesef.M2007J20CG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok alakasız birşey soracağım, debriyaja basınca bu rölantide titreme durumunda bir değişiklik oluyor mu ?
Aynı hocam, konuyla alakasız bir şey soracağım size sadece soğuk havalarda oluyor sanki rulman dağıtmış debriyaj. Şanzıman tarafından çıtırçıtır ses geliyor debriyaja basınca kesiyor o neden sizce? Prizdrek bilyası diye bir şey varmış o yapıyormuş siz ne dersiniz? Zaman geçince ufaktan yol yapınca bu ses gidiyor sadece rölantide duyuluyor bu sesV2035 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynı ses benim 159 da da var. Baskı balata değişimi yapana kadar bekleyim mi diyorum?