Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 156 egzantrik mili ve kamlar, yorumlarınız

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

teksin34

sevgili alfisti dostları, aracım alfa romeo 156, 1.6, 2005 model... aracımın triger seti için değisime gittim geçen hafta. değişim esnasında ve yapılan kontrollerde altta bulunan eksantirik milinin 1. gamı aşınmış dolayısı ile gamın basmış olduğu fincan olarak tabir edilen parçayıda bozmuş, en nihayetinde aracıma eksantirix mili takıldı yıpranmış olan fincanıda değiştirdiler. iki adet fincan değişti. fakat aklıma takılan orjinal yani aractan çıkan fincan ile takılan fincan çapsal olarak aynı fakat 2-3 mm kadar yüksekti, her ne kadar tarafıma söylensede her hangi bir problem olmaz ve görevler aynı dense de sizin görüşlerinizi almak isterim... yapılan uygulama doğrumudur.
ayrıca aracımın çalışması daha hoş ve kadifemsi birtonda çalışma elde edildi bu iyi ancak devir göstergesi 2500 devrin tam üzerine geldiğinde aracın çalışmasındaki sesi daha kalınlaşıyor (ton artıyor) 2600-2700 gibi devirlere çıkıldığında ses azalıyor ve 3000 devirde en normal seviyeye geliyor.
aracımdaki en küçük çaptaki değişiklikleri bilir ve tespit ederim oldukca hassasım alfama karşı,
triger setini değiştirmeden önce 2500 devirdeki o sesi almıyordum, (bu konu ile ilgili ustaların açıklaması ise variyatörün 2500-3000 devirde açılması gibi yani güce bindiğinde bu sekilde olur denildi) bu görüşte beni çok tatmin etmedi... arkadaşlar lütfen yorumlarını bekliyorum... syg. t.sahin  0532 4706033

Alfadanadam

Hoşgeldiniz öncelikle. Çok kesin olarak söyleyemem ama bence daha uzun olması doğru değil. Motordaki ekipmanlar zaten çok küçük toleranslar ile çalışıyor.

tolga_ozhan

Bencede hiç normal değil. Ses'de değişme olması ise olası bir ihtimal. sonuçta fincan değişmiş ve gergi rulmanlarıda değişmiştir.

desilvera

sesin kalınlaşması bir süre normal (150-200km) sonrasında normale döndüğünü göreceksiniz. egzantrik mili ve tapetler sökülüp değiştiğinde subap ayarı sıfırlanmış oluyor ve bizim araçlar subap ayarını yağ basıncı ile kendisi yaptığı için bu süreç içinde motorun bazı devirlerde hırıltılı çalışması normal telaşa gerek yok.

n / a

varyator sesi yüke binfdiği anda yapması gayet doğal biraz kullan gecicektir

teksin34

Register or Login" border=0>

Edited by - teksin34 on 30/04/2010  14:58:34

teksin34

arkadaşlar yokmu bu konuda tam detaylı bilgi verecek alfistici,  ne yapmalıyım,

admin

Tamam çap olarak farketmiyor ama fincanın orjinal parça olmamasından kaynaklı böyle bir çalışma karakteri sergiliyor(muş).

Bizim çakma diye tabir ettiğimiz, aslında Orjinal Alfa için üretilmemiş ama bundaki gibi çalışma noktalarının ölçüleri tutan parçalar, bu ve bunun gibi sorunlara yol açabiliyor.

Bu fincanları ya burdan temin edip orada değiştireceksiniz ya da tüm fincanları sizdeki parçalarla değiştireceksiniz. Ancak o zaman, ses tüm fincarlar aynı tip olacağından devirlere göre ton değişikliği olmayacaktır. Tabi ikinci yolu seçerseniz ne kadar iyi ve sorunsuz olur tartışılır.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

alfaçino

tacettin abicim öncelikle merhabalar.seni iyi tanıdığımı düşünüyorum ki arabanın yerini hiç bişey tutmaz diye tahmin ediyorum.sana araban konusunda söylenenler seni genelde tatmin etmiyor zaten.arabasını senin kadar seven ve ince detay araştırıp arıza bulan birini tanımamıştım.Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

teksin34

sorun çözüldü, trigerbilyesi prnoblemindenmiş. 1.6 yerine 2.00  takılmıştı. istanbul bostancı sanayi sitesinde  çözüldü konu.....