0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Gösterge daha önce herhangi bir işlemden ötürü söküldü ise, kadran iğnesi kalibre edilmeden takılmış olabilir.
Reno'da bir çok kez, fiat grubunda iki kez gösterge söküp topladım. Renoda söktüğün gibi takabiliyorsun, kalibre bozulmuyor ama fiat'ta bu mümkün değil. Örneğin Marea'nın hız devir hararet benzin ibrelerinin tamamını kalibre etmek zorunda kaldım. Kadran doğru çalışıyor ve sadece tüm hızlarda 20 kmh düşük gösteriyorsa ayarlanabilir. Bunun için kadran iğnesini çıkarıp altındaki metal çubuğu 20 kmh aralığı kadar saat yönünde çevirip, iğneyi tekrar oturtmanız lazım. Çözüm basit aslında ama bunu akıl edecek usta az. Zanaatkar kalmadı memlekette, hepsi ırgat. Bu yazdığım çözüm önerisi araçta kadran hatasına sebebiyet veren başka bir etken yoksa denenebilir (lastik ebadı, vs).Ayrıca bu hataya neden olan ne olabilir ben onu merak ettim. Km düşürme gibi bir işlem yapıldıysa bir ihtimal o esnada da bozulmuş olabilir. Yoksa kadran ya tam çalışır ya hiç çalışmaz. En fazla kadran iğnesi titrer. Başka bir sorun kadranın başına durduk yere gelie mi? Olabilir ama zor bir ihtimal bence.
Reno'da bir çok kez, fiat grubunda iki kez gösterge söküp topladım. Renoda söktüğün gibi takabiliyorsun, kalibre bozulmuyor ama fiat'ta bu mümkün değil. Örneğin Marea'nın hız devir hararet benzin ibrelerinin tamamını kalibre etmek zorunda kaldım. Kadran doğru çalışıyor ve sadece tüm hızlarda 20 kmh düşük gösteriyorsa ayarlanabilir. Bunun için kadran iğnesini çıkarıp altındaki metal çubuğu 20 kmh aralığı kadar saat yönünde çevirip, iğneyi tekrar oturtmanız lazım. Çözüm basit aslında ama bunu akıl edecek usta az. Zanaatkar kalmadı memlekette, hepsi ırgat. Bu yazdığım çözüm önerisi araçta kadran hatasına sebebiyet veren başka bir etken yoksa denenebilir (lastik ebadı, vs).Ayrıca bu hataya neden olan ne olabilir ben onu merak ettim. Km düşürme gibi bir işlem yapıldıysa bir ihtimal o esnada da bozulmuş olabilir. Yoksa kadran ya tam çalışır ya hiç çalışmaz. En fazla kadran iğnesi titrer. Başka bir sorun kadranın başına durduk yere gelie mi? Olabilir ama zor bir ihtimal bence. Bu arada lastik ebadı filan doğru. Aslında benim merak ettiğim takometrenin hız bilgisini nasıl aldığı. Eski arabalarda şanzımanda sayaç oluyordu. Bunlarda sistem nasıl?
Bir diğer merak ettiğim şey ise şu: Takometre hız bilgisini nereden alıyor. Şanzumanda mı okuyor acaba. O okuyucu sensörün bozulma ihtimali de aklıma geldi.
Özellikle dur-kalk trafiklerde km şişmez ne güzel işte